În plină criză guvernamentală, Premierul Ludovic Orban și-a găsit timp pentru câteva ore de relaxare, îmbinate cu munca. A decis să facă acest lucru cu exact două zile înainte de votul de învestitură din Parlament.
În plină criză guvernamentală, Premierul Ludovic Orban și-a găsit timp pentru câteva ore de relaxare, îmbinate cu munca. A decis să facă acest lucru cu exact două zile înainte de votul de învestitură din Parlament. Astfel, a decis să se relaxeze la Râșnov, alături de participanții la Cupa Mondială de Sărituri, pe pârtia din localitate.
„Îl felicit pe Adi Veștea că a avut curajul aproape nebun în vremea respectivă să investească în aceste, practic, pârtii de trambuline. Iată că astăzi avem o etapă din Cupa Mondială care transformă Râșnovul în capitala schiului. (..) Toți cei care vin în România pot să cunoască România. România este prezentată ca o țară care este capabilă să găzduiască astfel de competiții”, a declarat premierul Ludovic Orban.
În acest moment Orban are de înfruntat opoziția PSD, având în vedere că la Senat, Comisia juridică a adoptat, marți, raportul de respingere pe Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate. Senatul este prima cameră sesizată pe actul normativ care se află în Parlament în procedură de urgență. Premierul desemnat Ludovic Orban spunea că parlamentarii nemulțumiți de ordonanța de urgență privind alegerile anticipate poate fi modificată atunci când intră în procedură legislativă, însă aleșii nu pot respinge din start actul normativ. Ordonanţa de urgenţă care reglementează organizarea alegerilor anticipate pentru Camera Deputaţilor şi Senat a fost adoptată pe 3 ianuarie, fără avizele Consiliului Legislativ.
Potrivit Mediafax, acest raport reglementează alegerile anticipate și a fost adoptat cu opt voturi „pentru” și trei „contra”. În ședința de luni, 17 februarie 2020, Biroul permanent al Senatului a decis ca ordonanța de urgență care reglementează alegerile anticipate să fie dezbătută marți în comisiile de specialitate în procedură de urgență. Titus Corlățean, președintele intermiar al Senatului anunța luni decizia Biroului permanent dar și că, în OUG-ul în discuție sunt probleme grave în actul normativ, iar comisia juridică trebuie să dezbată rapid aceste chestiuni.