Alegerile anticipate, confirmate: când trebuie să mergi la vot, conform lui Turcan

Alegerile anticipate, confirmate: când trebuie să mergi la vot, conform lui Turcan

Alegerile anticipate parlamentare sunt mai aproape ca niciodată. Se vehiculează de ceva timp că ar trebui să se desfășoară în această vară, dar Raluca Turcan are o dată exactă.

În teorie, alegerile parlamentare din România ar trebui să aibă loc pe 21 martie 2021. În practică, românii vor merge cu mult înainte de această dată pentru a-și alege senatorii și deputații. Vom avea parte de anticipate, din cauza lipsei de majoritate parlamentară a PNL.

Degeaba avem un președinte liberal și un guvern interimar al aceluiași grup parlamentar, dacă sunt sabotați constant de PSD, Pro România și UDMR. Soluția constă în alegeri parlamentare anticipate Astfel, poporul român cu drept de vot își va alege soarta la prima mână. Personal, sunt foarte curios dacă social democrații nu vor ajunge din nou în lumina reflectoarelor, dar este greu de spus la această oră.

alegeri anticipate

Termenul limită pentru alegerile anticipate este 28 iunie 2020. Alegerile parlamentare ar putea avea loc în aceeași zi cu cele locale, la o diferență de o zi sau maxim o săptămână.

„Pe Constituţie, în momentul de faţă, termenul limită până la care am putea suprapune alegerile anticipate cu alegerile locale ar fi 28 iunie, pentru că în 28 iunie, practic, ieşim din cadrul de existenţă a mandatului aleşilor locali. (…) Până la urmă data se stabileşte prin hotărâre de guvern şi, de asemenea, în funcţie de calendarul care iese din Parlament. În acelaşi timp, vreau să vă asigur de un lucru: noi dorim o prezenţă mare la vot, noi dorim o reprezentare bună a românilor, nu fugim de votul românilor, deci, vom găsi acea dată şi vom alege acea dată astfel încât să permitem românilor să voteze în număr cât mai mare”, a afirmat Turcan la Digi24, întrebată care ar fi cea mai posibilă dată pentru alegerile anticipate.

Punctual, este aproape imposibil ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc într-un interval în afara datelor de 14 mai și 28 iunie.  „Este posibilă orice variantă. Este posibil legal şi să ai votul în aceeaşi zi, pentru că nu există nicio reglementare care să îţi interzică votul în aceeaşi zi. Este posibil să ai votul şi la interval de o zi, maxim de o săptămână. Vom vedea ce rezultă din Parlament şi care sunt opţiunile care ne mai rămân după toată această procedură, pe care eu sper că PSD nu o va bloca în Parlament. Există acest risc. Avem şi planul B, dar PSD este total responsabil de îndeplinirea sau nu a unui proiect pe care românii îl aşteaptă”, a răspuns Turcan atunci când a fost întrebată dacă sunt șanse ca alegerile locale și cele parlamentare să aibă loc în zile diferite sau în aceleeași zile.

Urmăriți Playtech.ro și pe