În anul 2013, Aida Parascan era desemnată câștigătoarea emisiunii „MasterChef”, de la PRO TV. De atunci au trecut 11 ani, dar ea nu se mai ocupă cu gastronomia. Într-un interviu exclusiv pentru Playtalk cu Rebeka Pascu, Aida Parascan a dezvăluit motivele pentru care nu a avut succes ca bucătar.
În cadrul interviurilor Playtalk cu Rebeka Pascu, Aida Parascan a vorbit cu sinceritate despre retragerea ei din viața publică. În 2013, Aida era în centrul atenției după ce a câștigat „MasterChef”.
Anii au trecut, iar ea a intrat într-un con de umbră. În plus, nu a avut succes nici ca bucătar. Deși a fost angajată de câteva ori, Aida Parascan a explicat că nu este o persoană care să facă compromisuri când vine vorba de cariera sa. Faptul că nu a promovat alimentele nesănătoase i-a adus numai bile negre în viața profesională.
„Mi se pare important să oferi prin mâncare şi o anumită energie. De asta cred că nici nu am avut succes ca bucătar: eu nu promovez mâncarea care dăunează omului, încerc să gătesc sănătos, cu ingrediente naturale, cu alimente cât mai puţin procesate. Şi combinaţiile dintre ingrediente trebuie să fie optime pentru a fi asimilate corect de organism, suntem ceea ce mâncăm. E complex, aşa că trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce mâncăm, în afară de mâncarea în sine asimilam şi energia celui care a gătit. Depinde de starea interioară, mâncarea poate şi aceeaşi, dar gustul diferit.
Am făcut acest experiment şi când aveam şcoala de cooking. 10 oameni au făcut acelaşi fel de mâncare, cu fix aceleaşi ingrediente. Nimic nu era la fel, totul a depins de starea lor, de energia lor interioară.”, ne-a declarat în exclusivitate Aida Parascan.
Fosta câștigătoare MasterChef a vorbit despre perioada care a urmat după emisiunea câștigată de ea la PRO TV. Aida Parascan susține că din punct de vedere financiar nu s-a ales cu ceva. Banii pe care i-a câștigat la emisiunea culinară au fost investiți în cofetăria pe care a deschis-o la Buzău. Afacerea nu a mers așa cum spera și a ales, la vremea respectivă, să se mute la București.
„Au trecut 11 ani de la câştigarea MasterChef, a fost punctul culminant al carierei mele. Depinde cum priveşti. Din punct de vedere material, nu pot să spun că m-am ales cu ceva. Cu cei 50.000 de euro mi-am făcut cofetăria din Buzău, apoi am decis să plec de acolo pentru că eram mereu chemată în Bucureşti pentru tot felul de evenimente.
Cofetăria nu a avut mare succes pentru că ceea ce făceam eu nu era pentru toată lumea, oamenii nu au fost deschişi să guste, să încerce altceva. Nu a funcţionat, aşa că m-am mutat. Am vândut tot ce aveam în Buzău, apoi a ars casa şi au ars şi banii odată cu ea… A fost grea perioadă pentru că abia mă despărţisem de soţul meu, el nu a oferit niciun ajutor financiar sau moral, nu a fost deloc uşor”, a mai completat aceasta.
În domeniul gastronomiei nu a avut succes, așa că Aida Parascan a trecut la o cu totul altă profesie, iar în prezent se ocupă cu terapia Reiki, populară în întreaga lume.
„Mi-am deschis cabinet de terapie. Eu practic de 10 ani Reiki și radiestezie, am toate inițierile Reiki și sunt luate de la Ovidiu Dragoș Argeșanu. În ultimul an au tot venit către mine oameni care mi-au cerut ajutorul și cu care încă lucrez.
Și din vorbă în vorbă au ajuns la mine. Este o metodă de autovindecare japoneză. Care ajută la autovindecare. Bolile sunt psihosomatice. Și din mental o boală care nu e tratată ajunge să ne îmbolnăvească și fizic. Atunci când boala devine fizică e clar că omul nu a făcut nimic să înțeleagă situația și să se schimbe. Toate bolile pot fi tratate, dar nu orice om, pentru că trebuie să vrea și el”, spunea Aida pentru Ego.ro.