Un preparat clasic, ce face echipă bună cu numeroase garnituri și sosuri, dar care nu mai reușește să ne stârnească entuziasmul, rețeta clasică nemaiavând niciun secret. Cu un simplu gest, poți prepara un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul magic pe care trebuie să-l adaugi în chiftele. Le va da o aromă deosebită, iar gustul va fi delicios.
Prăjite sau făcute la cuptor, cu pesmet sau miez de pâine, servite cu sos de roșii, smântână, cartofi la cuptor sau piure, iar lista poate continua. Chiftelele sunt printre preparatele preferate ale românilor, un fel de mâncare cu care am crescut, o rețetă clasică ce nu mai are secrete, deci nu ne mai poate surprinde.
Există însă câteva trucuri pentru a le transforma din mâncare banală într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Dacă vrei să îți surprinzi familia și musafirii, trebuie să știi care este ingredientul magic pe care trebuie să-l adaugi în chiftele.
Ca să obținem cele mai bune rezultate, indiferent ce alegem să preparăm, calitatea ingredientelor este secretul succesului. În cazul chifteluțelor, este important să alegem carnea potrivită, de fapt, combinația câștigătoare este, susțin multe gospodine, un mix de carne de vită și de porc.
Bucătarii ne sfătuiesc ca pentru fiecare kilogram de carne folosit să punem în compoziție și un ou, pentru a „lega” amestecul așa cum trebuie.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să ungi chiftelele înainte de a le băga la cuptor. Ingredientul care le face aurii și cu o crustă crocantă
Fără doar și poate, gustul este cel mai important factor când ne referim la mâncare. Ingredientul magic pe care trebuie să-l adaugi în chiftele, pentru o aromă senzațională, este usturoiul granulat.
Dacă nu duci lipsă de curaj și îți dorești să experimentezi în bucătărie, poți pune în compoziție numeroase condimente, precum scorțișoară, boia de ardei iute, chimen sau turmeric.
Te-ar putea interesa și: Ce pun suedezii în chiftele. Ingredientul care le dă cel mai bun gust din lume