Playtech Știri îți prezintă o rețetă turcească de chiftele. Nu sunt deloc dificil de preparat. Pentru un gust desăvârșit, trebuie doar să adaugi în carne un ingredient pe care bucătarii de top îl consideră de aur. Va schimba gustul și savoarea preparatului complet. Toată lumea va fi impresionată de rezultat.
Chiftelele preparate pe bază de carne condimentată și usturoi, prăjite, coapte sau fripte, reprezintă una dintre cele mai simple garnituri ce se pot adăuga pe un platou de cartofi sau alte mâncăruri de acest fel. Nu este deloc dificil să le prepari în așa fel încât toată lumea să se ridice mulțumită de la masă.
În materialul de astăzi, Playtech Știri îți explică cum poți să gătești chiftele după rețeta turcească, în așa fel încât să aibă un gust savuros. Există mai multe detalii de care trebuie să se țină cont. În primul rând, carnea trebuie să fie de vită, cu un procent de 20 la sută grăsime, pentru ca interiorul să rămână moale.
De asemenea, ceapa tocată pentru acest fel de mâncare trebuie neapărat să fie stoarsă de zeamă. Nu acest detaliu este baza gustului perfect al chiftelelor turcești, ci un ingredient de aur pentru bucătari, anume chimionul, care – atenție! – este diferit de chimen. Nu fă greșeala de a le încurca.
Chimionul are o aromă „caldă”, pământească, dacă vrei. Este puțin dulce-amar. Semințele sale întregi trebuie prăjite înainte de a fi folosite în diverse preparate, pentru a ajunge la aroma lor pură. Există și varianta sa deja măcinată, bineînțeles, dar mai bine ar fi să prăjești tu semințele acasă.
Este un condiment antic, cultivat cândva în Egipt și Orientul Mijlociu. A fost găsit în săpături vechi de 4 mii de ani, în Siria și în Egiptul antic. A fost folosit din cele mai vechi timpuri, inclusiv de greci și romani. În timp, utilizarea lui s-a extins în bucătăria europeană, prin intermediul spaniolilor și portughezilor.
Ingrediente (50 chiftele turcești):
Mod de preparare:
Chiftelele se prăjesc pe o parte și pe cealaltă, timp de 2 minute, la temperatură înaltă. Se setează apoi flacăra la intensitate slabă și se continuă procesul de gătire circa 10 minute. Se scot chiftelele turcești pe un prosop de hârtie, care să sustragă excesul de ulei. Poftă bună!