Când vine vorba de ceea ce mâncăm, este important să știm ce conțin acele produse, fie chiar și alimentele de bază, precum este și pâinea. Toți o cumpărăm, dar ți-ai pus întrebarea ce conţine fiecare tip de pâine din Lidl, de fapt? O cumperi mereu proaspătă, dar nu ştii ce mănânci, așa că, citește mai departe și află aceste detalii importante.
Atunci când intrăm în marile magazine, precum Lidl, vom găsi în rafturi diferite sortimente de pâine, printre ele găsești poate și cea mai nutritivă pâine. Cu forme, arome și tipuri aparent nesfârșite, fiecare promite propriile beneficii pentru sănătate, dar cât de bună este pâinea din magazine?
Vezi și: Ingredientul surpriză pe care să îl pui în aluatul de pâine. Aşa va ieşi pufoasă ca la brutărie
Conform specialiștilor, există tipuri de pâine bună și mai puțină bună, atât din punctul de vedere al conținutul nutrițional, dar și datorită modului de fabricație. Deși pâinea poate fi considerată un „carbohidrat rău”, cu siguranță nu este așa.
Dar tipul de pâine pe care îl alegem determină câte vitamine și nutrienți primiți cu fiecare felie, sunt de părere dieteticienii. Și, în acest sens, ne-am decis să aflăm ce conţine fiecare tip de pâine din Lidl, de fapt. Așadar, citește mai departe și află detaliile.
Pentru început, precizăm că în oferta retaielrului sunt cel puțin 12 sortimente de panificație, de la chiflele simple și până la pâinea ciabatta cu măsline, iar prețurile variză în funcție de ceea ce vă doriți să cumpărați. Așadar, să le luăm pe rând, și să aflăm ce conţine fiecare tip de pâine din Lidl.
Pâinea Campionilor
Așa cum este prezentat în dreptul acestui produs, Lidl oferă clienților săi acest sortiment de pâine, precizând în descrierea produsului și care sunt ingredientele folosite la prepararea acestui fel de pânine, după cum urmează:
Există, bineînțeles, și o atenționare referitoare la posibilii alergeni, specificând că este vorba de „Cereale care conțin gluten și produse derivate, semințe de susan și produse derivate.”. Acest produs are 700 de grame.
Vezi și: Ce conține pâinea Pădurarului din magazinele Lidl România. Clienții cumpără fără să știe
Pâinea Pădurarului
Acest sortiment de pâine are 450 de grame și, așa cum precziează retailerul, „ste apropiată ca formă de tradiţionala franzelă, dar vine din Polonia și cucerește prin mixul deosebit de cereale din compoziţia sa.” În ceea ce privesc ingredientele, cu o marjă de eroare, au aproximativ aceleași elemente ca și produsul anterior, după cum urmează:
Pâine țărănească cu cartofi
După cum îi spune și numele acest sortiment de pâine este regăsit de obicei la țară, iar la cele 415 grame ale sale, această pâine țărănească cu cartofi poate fi o alegere bună și gustoasă pentru fiecare dintre noi. Ca și ingrediente, sortimentul are următoarele elemente în compoziția sa:
Deși ne-am fi dorit ca unul din ingerdiente, și anume cartofii, să fie naturali, poți încerca sortimentul, dacă nu ai făcut-o până acum, și să vezi dacă este pe gustul tău.
Vezi și: Cât poți consuma pâinea depozitată în frigider, de fapt. Detaliul pe care mulți îl ignoră
Pâine multicereale
Pâinea din mai multe cereale și pâinea din cereale integrale nu sunt egale. Pâinea din mai multe cereale poate fi integrală, dar nu este neapărat așa. Multicereale înseamnă pur și simplu că pâinea este făcută cu mai multe tipuri de cereale, dar acestea pot fi rafinate și lipsite de nutrienți. În cazul acestui sortiment oferit de Lidl, vorbim de o pâine cu un alt tip de făină, dar și un conținut mărit de cerelea, cel puțin pe hârtie. Iată care sunt ingredientele acestui sortiment de 400 de grame:
Pâine Ciabatta
Cele mai multe pâini de specialitate, cum ar fi ciabatta, pâinea pita, focaccia și brioche, sunt făcute, în mod normal, din făină albă rafinată. De asemenea, deseori, aceste pâini sunt făcute cu ingrediente mai bogate în grăsimi, cum ar fi untul sau ouăle. De asemenea, nu presupuneți niciodată că o pâine de specialitate este fără gluten, recomandă ea.iată ingredientele pentru acest sortiment, simplu:
Ca și în cazul tuturor pâinilor, veți dori să verificați dacă pe ambalaj există o etichetă fără gluten dacă aveți sensibilitate la gluten sau intoleranță la gluten.
Vezi și: Cu ce preţ pleacă pâinea din fabrică. Românii plătesc mult în plus pentru produsul de bază
Pâine Ciabatta cu măsline
Așa cum îi spune și numele acest sortiment, de fapt o specialitate, în afară de ingredientele deja enunțate mai are în conținutul ei și măsline, dar în cazul produsului oferit de Lidl lucrurile stau puțin altfel, când vine vorba de ingrediente:
Baghetă franțuzească
Genu acesta de specialități, v-ați dat seama, vine din Franța, și în mod normal produsul este unul specific brutăriilor franceze. În cazul produsului nostru, vorbim de o specialitate de panificație, la 300 de grame, cu următoarele ingrediente:
Ultimele pe lista noastră sunt specialitățile de panificație, cunoscute sub numele de chifel, simple, cu susan, sau în stil țărănesc, toate fiind la 60 de grame, respetiv 80 de grame pentru sortimentul țărănesc.
Există puține lucruri mai reconfortante decât pâinea: o felie caldă, proaspăt scoasă din cuptor, o bucată de pâine prăjită cu unt sau un bol de budincă de pâine cu cremă pentru desert. Pâinea este, fără îndoială, delicioasă și poate fi cu adevărat un aliment sănătos în sine. Acest lucru este spre surprinderea multora, deoarece carbohidrații au fost din ce în ce mai mult denigrați de-a lungul anilor .
Vezi și: Care este diferența dintre pâinea albă și cea neagră. Puțini oameni știu asta
De asemenea, este adevărat că unele tipuri de pâine sunt mai sănătoase decât altele, ceea ce înseamnă că furnizează mai mulți nutrienți, și mai disponibili. Dar, cu atât de multe soiuri de pâine existente, dintre care majoritatea sunt încărcate cu afirmații confuze pe ambalaj, poate fi greu de determinat care este, de fapt, cea mai sănătoasă opțiune de pâine pentru tine și familia ta.
iată câteva criterii după care îți poți da seama dacă ceeac e cumperi este, cât de cât, sănătos:
Pâinea făcută fără gluten este deosebit de importantă pentru cei care fie au boala celiacă, fie au o sensibilitate extremă la gluten. În timp ce pâinile germinate și cele cu aluat acrișor pot avea cantități diminuate de gluten, ele conțin totuși această proteină de grâu și pot provoca daune la pacienții celiaci sau tulburări gastrointestinale extreme la cei extrem de sensibili la gluten.
Dacă vă încadrați sub oricare dintre aceste două umbrele, căutați o pâine fără gluten făcută cu ingrediente pe care le recunoașteți și care sunt, în mod ideal, din cereale integrale sau minim procesate. De exemplu, optați pentru o pâine făcută cu făină de orez brun în detrimentul făinii de orez alb.
Acum ai toate aceste informații, precum și multe alte sfaturi. În acest moment știi și ce conţine fiecare tip de pâine din Lidl, de fapt, iar decizia îți aparține. Până la urmă, fiecare dintre noi știm ce este bun și ce nu pentru sănătatea noastră.