Pe măsură ce temperaturile de afară scad, cresc costurile la încălzire. Află cum să menții căldura în casă iarna, fără să fie nevoie să pornești des centrala. Așa vei avea facturi mici chiar și în lunile geroase.
Temperaturile tot mai scăzute de afară aduc cu ele facturi mai mari la încălzire, în condițiile în care suntem nevoiți să pornim mai des centrala termică sau să dăm drumul la calorifere.
Există însă câteva trucuri simple și recomandări ce ne vor ajuta să menținem căldura în casă iarna, fără să creștem prea mult consumul.
Te-ar putea interesa și: De ce să nu oprești căldura total când pleci de acasă pentru câteva zile. Mulți oameni habar nu aveau de acest detaliu
În primul rând, este important ca locuința să fie izolată corect, spun specialiștii. Verifică fiecare fereastră și ușă, astfel încât să nu existe pierderi de căldură. Zonele „sensibile” pot fi remediate folosind bandă izolatoare sau un material etanșant.
Termostatul îți poate fi aliat, dar și inamic, dacă nu este folosit corespunzător. Scade cu unul sau două grade temperatura pe care să o mențină în casă și compensează diferența cu un pulover mai gros. Acest gest simplu va avea un impact uriaș asupra facturii.
Te-ar putea interesa și: De ce nu pornește aparatul de aer condiționat pe cald, iarna? Nu este neapărat o defecțiune
Un sistem de încălzire eficient este unul bine întreținut. Curăță regulat filtrele, verifică instalațiile pentru eventuale scurgeri și asigură-te că toate componentele funcționează în parametri optimi.
Draperiile și perdelele te vor ajuta și ele să menții căldura în casă. Pe timpul zilei, se recomandă să fie strânse, pentru a permite luminii naturale să mai crească puțin temperatura din camere. Noaptea, ar trebui desfăcute pentru a înpiedica pierderea căldurii prin ferestre.
Te-ar putea interesa și: Ce facturi primesc românii cu repartitoare de căldură. Radu Opaină, șocat de sumele colosale afișate: „O înșelăciune în masă”