21 dec. 2023 | 19:24

Bucătarul Petrișor Tănase ne învață cum să gătim piftie din ”adidași” de porc, celebră în comunism. Marea greșeală a gospodinelor! EXCLUSIV

EXCLUSIV
Bucătarul Petrișor Tănase ne învață cum să gătim piftie din ”adidași” de porc, celebră în comunism. Marea greșeală a gospodinelor! EXCLUSIV
Rețeta lui Petrișor Tănase de piftie din adidași de porc. Bucătarul a prezentat modul de preparare, exclusiv pentru Playtech Știri.

Maestrul bucătar Petrișor Tănase va avea pe masa de Crăciun și tradiționala piftie din ”adidași” de porc, aflată, la mare preț, în meniul românilor, încă din anii comunismului. As în arta culinară, Petrișor Tănase ne învață, prin intermediul Playtech Știri, cum să pregătim, pas cu pas, această rețetă delicioasă, cu care vă veți impresiona invitații de sărbători.

”Picioarele și urechile de porc încheagă piftia”

Petrișor Tănase ne-a dezvăluit rețeta sa de piftie din ”adidași” de porc, nelipsită de pe masa românilor, de Crăciun, încă din anii comunismului. Iată care este modul de preparare, pas cu pas. Pentru a ieși perfect, trebuie însă să respectați cu strictețe toate indicațiile maestrului bucătar:

”La piftie se pun celebrii ”adidași” de porc, cum se numeau în comunism picioarele de porc, dar și urechi de porc. Au mult colagen, care ajută la închegarea piftiei.

Și acum să începem prepararea: se pun în oala cu apă, la fiert, cam un kilogram de picioare de porc și 2-3 urechi de porc. Aveți grijă, trebuie să lăsați pe foc cam 3-4 ore, atât este timpul ideal de fierbere, pentru a ieși tot colagenul din carne.

Adăugăm spre sfârșit și o bucată de carne, de pulpă de porc, fără grăsime, însă doar cu o oră înainte de a se încheia procesul de fierbere, pentru că pulpa se face foarte repede, în comparație cu urechile și cu picioarele de porc.

În oală mai adăugăm, la fiert, 2-3 morcovi și țelină, pentru gust, sare, foi de dafin și câteva boabe de piper”.

De ce se înverzește piftia. Care e marea greșeală a gospodinelor

După ce carnea s-a fiert, puteți să treceți la modul de preparare, care nu este deloc complicat. Bucătarul Petrișor Tănase atrage însă atenția, prin intermediul Playtech Știri, și ce anume greșeală trebuie să evitați, pentru a nu se înverzi piftia, aceasta fiind, de altfel, marea spaimă a gospodinelor:

”După ce totul s-a fiert, se ia carnea de pe foc și se strecoară. Zeama se pune în diverse castronașe, în care mai apoi se adaugă carnea tăiată mărunt și curățată de oase

Ingredientul care îi dă savoare piftiei este usturoiul, dar, atenție, nu se pune tot mujdeiul, ci sucul, zeama. Puteți folosi un tifon, pentru a strecura mujdeiul. Altfel, se înverzește piftia, care este spaima gospodinelor! Se servește ca aperitiv, la masa de Crăciun, este foarte gustoasă. Puteți servi și cu muștar, pentru un plus de savoare. Poftă bună!”.

Rețeta de sarmale a lui Petrișor Tănase, pentru tinerele gospodine

Petrișor Tănase ne-a oferit și o rețetă gustoasă de sarmale, ușor de pregătit chiar și de tinerele bucătărese. Totul este calculat pentru cinci porții:

”Aveți nevoie de două kilograme de varză murată, de 500 de grame de carne de porc, de 150 de grame de costiță, dacă vă place gustul cărnii afumate, de două cepe tăiate, călite în ulei, apoi trecute prin mașina de tocat.

Carnea tocată se călește în ulei, apoi adăugăm cimbru, sare, piper, o linguriță de boia dulce, de bună calitate, 2 linguri de pastă de tomate și 2 linguri de ulei. Amestecăm bine compoziția, pentru a se aromatiza totul, și adăugăm și 150 de grame de orez.

Dacă cumva carnea este prea tare, punem puțină apă, ca să devină mai lejeră, astfel și orezul se va hidrata”.

Cât timp se lasă sarmalele la fiert

Vestitul bucătar ne sfătuiește ca, înainte de sosirea musafirilor la masă, să pregătim și o mămăliguță caldă:

”După ce am călit carnea, se lasă un pic la răcit, apoi se învelește carnea în foi de varză, desărată în apă, în prealabil. Se pun într-un vas, frumos așezate. Pe fundul vasului, se adaugă, mai înainte, frunze de varză murată, tocate mărunt, dar și pe deasupra, peste care se toarnă apă și se bagă la cuptor.

Sarmalele se fierb timp de aproximativ 3 ore. La sfârșit, se adaugă un pic de bulion și mirodenii, după preferință. Se pot servi și cu mămăliguță caldă. Poftă bună!”.

Citiți și:

Ce s-a ales de Petrișor, primul MasterChef al României. Toată lumea îl știe de la Pro TV. E total transformat acum

Secretele lui Chef Petrișor pentru a găti corect carnea și legumele. Cum trebuie procedat

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Postul Crăciunului, încercare grea pentru români. Unde se vând cei mai scumpi cartofi din țară
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. A făcut chiar el anunțul ce a îngrozit planeta: Decizia a fost luată
Capital.ro
Divorțul a transformat-o în femeie fatală! A slăbit enorm! 10 imagini în care NU o mai recunoști pe Maria Popovici. Rochii mulate, bustiere, colanți, machiaj de divă
Avantaje
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro