În general, este ușor să asociem prelungirea duratei de viață a alimentelor cu ținerea lor în frigider, și în cele mai multe cazuri, așa este! Cu toate acestea, unele alimente nu au nevoie de refrigerare și vor ocupa spațiu degeaba. Citește mai departe și vezi care sunt cele 10 alimente pe care nu ar trebui să le ţii la frigider.
Deși, conform specialiștilor, nu toate alimentele ar trebui să-și găsească loc în frigider, așa cum spune și acest titlu, într-adevăr asociem prelungirea duratei de viață a alimentelor cu ținerea lor în frigider. Și, dacă stăm să ne gândim, nu este nimic rău în asta, mai ales că așa refrigerarea poate prelungi durata de viață a alimentelor.
Află despre: Nu mai pune aceste alimente în frigider! Dezvoltă bacterii și îți pun sănătatea în pericol
În sensul cel mai elementar, alimentele lăsate în aer liber la temperaturi ridicate se vor strica. Unul dintre cele mai frecvente motive de stricare a alimentelor este dezvoltarea microbilor și a bacteriilor în alimente.
De exemplu, chiar dacă laptele este pasteurizat, este inevitabil să se strice după un anumit interval de timp din cauza activității microbiologice. În cazul coacerii fructelor, aceleași enzime care duc fructele la maturitate sunt și cauza deteriorării lor. În mod similar, bacteriile, drojdiile și mucegaiurile fac ca multe alimente să devină acrișoare și le conferă o textură care ar putea fi descrisă ca fiind cu totul și cu totul altceva decât apetisantă.
Află și: Alimentele care nu se ţin în frigider, le strici tot gustul. Multe gospodine fac această greşeală
Microorganismele cunoscute sub numele de bacterii de deteriorare se hrănesc cu alimente care sunt neprotejate sau depozitate la o temperatură necorespunzătoare. Deșeurile create de aceste bacterii duc la mirosul urât caracteristic alimentelor stricate. În concluzie, este ncesară refrigerarea.
Cu toate astea, specialiștii vin și spun că nu toate alimentele au nevoie de frigider, și aduc argumente prin prezentarea celor 10 alimente pe care nu ar trebui să le ţii la frigider.
Așa că, hai să vedem care sunt acestea, specialiștii accentuând ideea că îşi pierd calităţile şi gustul astfel, dacă sunt ținute la rece.
Păstrarea avocado în frigider îi va împiedica să se coacă pe deplin și le va afecta aroma, așa că trebuie să le păstrați în frigider doar dacă sunt complet coapte și aveți nevoie de o zi sau două în plus. De asemenea, puteți păstra un avocado tăiat în frigider, dar în rest, păstrați-le pe tejghea.
Refrigerarea nu este bună, deoarece se oprește din coacere în frigider, dar exteriorul se întunecă mai repede. Păstrați bananele la maturitate în mod corespunzător păstrându-le la temperatura camerei.
Descoperă și: 5 alimente pe care să nu le mai ții niciodată în frigider. Ce susține un specialist
Dacă doriți ca bananele să se coacă mai încet, înfășurați vârfurile în folie de plastic. Dacă doriți ca acestea să se coacă mai repede, puneți-le în interiorul unei pungi de hârtie împăturite lejer.
Da, pâinea are mai puține șanse să mucegăiască în frigider, dar cu ce preț?! Pâinea refrigerată se va usca și se va învechi în frigider, așa că este mai bine să o mănânci proaspătă sau să o bagi în congelator, mai exact într-un recipient rezistent la congelare.
Ca și pâinea, și ierburile proaspete se vor usca dacă le depozitați în frigider. De fapt, cel mai bun mod de a le păstra proaspete este într-un pahar cu apă, cu tulpina în jos, pe tejghea, departe de lumina soarelui. Apoi, pur și simplu folosiți ceea ce puteți timp de aproximativ o săptămână, iar restul congelați-le.
Deși poate părea o idee bună să păstrezi în frigider boabe de cafea sau cafea măcinată, nu este recomandabil pentru niciuna dintre ele. Frigul nu va ajuta la prelungirea duratei de viață a cafelei, schimbarea de temperatură nu este bună pentru gust și nici faptul că boabele vor absorbi celelalte arome din frigider.
Află despre: Trucul secret pentru a răci alimentele fără frigider, în doar 5 minute. Temperatura ajunge și la 5 grade
În schimb, păstrați cafeaua într-un recipient opac și ermetic, într-un loc răcoros și întunecat, timp de până la două săptămâni, iar apoi congelați-o.
Odată ce ați tăiat castravetele, acesta trebuie să meargă la frigider. Ideal ar fi să fie înfășurat într-un prosop de hârtie umed, dar, până atunci, ar trebui să-l lăsați afară.
Castraveții vor rezista două-trei săptămâni pe tejghea sau în cămară, dar doar o săptămână dacă îi puneți imediat în frigider.
Cumpărați usturoi nerefrigerat, așa că veți dori să îl păstrați și așa. Păstrați întregul bulb la temperatura camerei în cămară până când sunteți gata să folosiți o parte. Apoi, tocați mărunt sau mărunt ceea ce nu folosiți și păstrați-l în frigider într-un recipient etanș.
Știți cum poate deveni gri ciocolata? Aceasta se numește floarea ciocolatei și se întâmplă din cauza schimbărilor de temperatură care determină formarea de cristale de zahăr pe suprafața tabletei.
Este sigur de mâncat, dar poate totuși să afecteze negativ gustul și textura. În schimb, păstrați pur și simplu ciocolata la rece într-o cămară ferită de lumina soarelui.
9.Mierea nu stă bine la rece, în frtigider
Mierea rezistă remarcabil de mult timp – de fapt, dacă este sigilată corespunzător, nu se strică niciodată.
Vezi asta: Alimentele pe care nu trebuie să le cumperi, de fapt. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă
Mierea se poate cristaliza, dar chiar și acest lucru poate fi remediat prin plasarea sticlei într-un bol cu apă caldă. Refrigerarea accelerează procesul de cristalizare, așa că lăsați mierea în cămară.
Odată ce ați tăiat ceapa în cubulețe, tocată sau tăiată în alt fel – toate tipurile – veți dori să o păstrați în frigider.
Până atunci, lăsați-le afară, având în vedere că la rece se mucegăiește, și se umezește, devenind astfel moale, stricând ceapa chiar înainte de a o folosi.
Deși nu este o practică interzisă să ții aceste alimente în frigider, specialiștii recomandă totuși să se facă altfel lucrurile. Acum știi care sunt cele 10 alimente. Deși nu ar trebui să le ţii la frigider, mai departe ține de tine.