Poate sună ciudat, însă nu puține sunt persoanele cărora le place mai mult albușul decât gălbenușul ouălor prăjite. Dacă ai copii mici, probabil le-ai dat și tu de grijă să nu mănânce doar albușul alimentului, lăsând în farfurie restul. Playtech Știri îți explică ce să faci, în cazul în care nu vrei să consumi gălbenuș.
Ouăle sunt unele dintre alimentele care se gătesc cel mai ușor, dar și cel mai rapid. Pot fi consumate sub diverse forme, mulți preferând să le prăjească în ulei de floarea-soarelui sau în puțin unt. După ce au fost gătite, pot fi servite la masă în forma lor clasică sau pot fi integrate în sandwich ori alte preparate.
Indiferent de variantă, multe gospodine se confruntă cu o problemă: unul sau mai mulți membri de familie nu este/sunt fani al/ai gălbenușului. Dacă ai copii mici, mai mult ca sigur a trebuit să le dai de grijă să mănânce și gălbenușul din farfurie, nu doar albușul.
Te-ar putea interesa și: Trucul genial pentru a prăji oul perfect. Cum trebuie să ungi tigaia, de fapt
Este și aceasta situația ta? Dacă da, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți va explica în materialul de astăzi o tehnică cu ajutorul căreia poți găti ouă prăjite cu mult mai mult albuș decât gălbenuș. Mai mult decât atât, poți să nu adaugi gălbenușul deloc în preparat, dacă asta îți dorești.
Pentru a prăji oul cu mai mult albuș și mai puțin gălbenuș, vei avea nevoie de o spatulă cu găuri. Nu este deloc dificil să faci acest lucru. La început, procedează normal. Pune ulei de floarea-soarelui în tigaie, apoi plasează vasul pe aragaz, la flacără de intensitate medie, ca să se încingă.
Te-ar putea interesa și: Cât timp se prăjeşte un ou ochi, de fapt. Doar aşa va ieşi perfect, sigur nu procedezi corect
Când uleiul de floarea-soarelui s-a încins, sparge oul pe care vrei să îl prăjești în spatula cu găuri, pe care o vei ține deasupra tigăii. Mișcă spatula cu găuri deasupra uleiului în așa fel încât albușul să se întindă în toată tigaia, luând forma ei. În spatulă, necurs în tigaie, va rămâne doar gălbenușul.
Lasă albușul să se prăjească și, când este aproape gătit pe o parte, adaugă în mijlocul gălbenușul – doar dacă îți place oul prăjit cu gălbenuș. Altfel, dacă îți place doar albușul de ou, poți pune deoparte gălbenușul. Îl poți folosi la prepararea deserturilor, de exemplu, pentru a nu-l irosi.