28 sept. 2023 | 21:24

Cât timp se prăjeşte un ou ochi, de fapt. Doar aşa va ieşi perfect, sigur nu procedezi corect

Sfaturi Culinare
Cât timp se prăjeşte un ou ochi, de fapt. Doar aşa va ieşi perfect, sigur nu procedezi corect
Cât timp trebuie să prăjești un ou, pentru ca rezultatul să mulțumească pe toată lumea. Așa va ieși perfect.

Dacă ouăle se numără printre alimentele des consumate de tine, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți va explica în articolul de astăzi ce greșeală să eviți să faci când prepari mâncare cu ele. Află în rândurile de mai jos cât timp trebuie să prăjești un ou pentru a obține un rezultat ca în cărțile de bucate.

Tehnicile potrivite pentru a prăji ou

Înmuiat în pâine, tăiat felii în salate sau pur și simplu prăjit, un ou perfect poate fi unul dintre cele mai simple răsfățuri ale dimineții. Nu este deloc dificil să prăjești corect oul în forma pe care o preferi, pentru a te bucura de o masă ușoară și totuși îndestulătoare. Ai nevoie doar de tehnica potrivită.

În principiu, există două modalități de a prăji ouăle: cu gălbenușul în sus și prăjit pe ambele părți. Cea dintâi metodă este mai des întâlnită decât cea de-a doua, prezentând gălbenușul complet lichid. A doua variantă este mai puțin preferată de oameni, ouăle având o crustă mai dură.

Când se acoperă oul din tigaie

În materialul de astăzi vom vorbi, așadar, despre cum să prăjești ouăle în așa fel încât să iasă perfecte. Îți vom explica cum să prepari acest fel de mâncare pe baza primei modalități, anume aceea în care gălbenușul iese lichid, fără ca oul să fie prăjit pe ambele părți.

Pentru început, pune un cub de unt într-o tigaie de teflon și lasă-l să se topească sub influența unei flăcări mici de la aragaz. Nu mai pune ulei în tigaie când prăjești un ou ochi; untul îi va oferi o savoare aparte.

Sparge oul pe care vrei să îl prăjești în centrul untului topit și lasă-l astfel timp de 10-20 de secunde, ca albușul să devină transparent. Toarnă o lingură de apă în tigaie și acoper-o.

Cât timp trebuie să prăjești un ou

Multe gospodine fac o greșeală comună, când vine vorba despre prăjitul ouălor – fie le lasă prea puțin pe foc, fie prea mult. Dacă și tu te-ai întrebat cât timp trebuie să prăjești oul, astăzi îți vom oferi răspuns în acest sens: 1-2 minute sau până ce apa se evaporă. Apoi, îl poți scoate direct pe farfurie.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, ouăle pe care le vei prăji vor fi pur și simplu perfecte. Toată lumea va fi mulțumită de ele. Nu vor fi nici prea moi, dar nici prea dure. Ai grijă! Folosește o spatulă lată când servești ouăle la masă, pentru a nu se rupe rapid și a-și strica forma.

Digisport.ro
Lovitură de teatru, după ce i-a cerut divorțul și jumătate din avere pentru că a făcut doi copii cu amanta! ”A rămas mască”
Stirile PROTV
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit. Primele imagini cu artista în rochie de mireasă. „Așa cum am visat”. GALERIE FOTO
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
ProActual
IMAGINILE care te vor lăsa cu gura căscată!! UITE cum arăta Dana Budeanu în trecut!
EVZ.ro
Ingredientul care schimbă total murăturile. Este esențial, nu trebuie omis
Spynews.ro
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
PRO TV
În anii '80 făcea furori cu melodia „Maria Magdalena”. Cum arată acum Sandra, cântăreața din Germania care a fost căsătorită cu Mihai Crețu
Adevarul
18 dintre miile de soldați nord-coreeni trimiși să lupte în Ucraina ar fi dezertat. Forțele ruse îi vânează în timp ce încearcă să ascundă incidentul
BZI.ro
A uimit în noul sezon „Românii au talent”: Andra a venit la masa juriului cu un decolteu îndrăzneț
Viva.ro
UNIC! Cum arată noua vilă a Alinei Pușcaș! A ales elemente de decor făcute pe comandă și comandate din străinătatea: ”Peretele meu a prins viață...”
Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Ce a decis să facă Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță. Face un nou testament și pune toți banii pe numele actualei soții! „Nu mai vezi nici 1 leu!” Ce pamflet a putut să scrie Medana: „A stat capră…”
Click.ro
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Bianca Drăgușanu, tupeu maxim în trafic. Ceilalți șoferi au luat foc
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
S-a dat ordin de la Comisia Europeană. Noile reguli UE. Toată lumea le respectă
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
CU CÂT se VINDE o BANCNOTĂ de 20 de LEI! UNII se ÎMBOGĂȚESC dacă o GĂSESC
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andrei Rotaru și-a acoperit tatuajul pe care l-a făcut identic cu cel al Diandrei. Cum a apărut în online și ce detaliu s-a văzut
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro