Gospodinele pot să dea greș și unele lucruri chiar extrem de simple. Pentru unii oameni pare foarte ușor să prăjească un ou, dar în realitate acesta iese uneori prea ars sau prea tare în mijloc. Cei mai mulți preferă un ou prăjit făcut mediu și cu un gălbenuș moale, lucru care necesită câteva trucuri și puțină îndemânare. Cum trebuie să ungi tigaia și cât timp trebuie să îl lași pe o parte? Iată metoda simplă știută de bucătari!
Unele gospodine întâmpină probleme și în cele mai ușoare rețete. Pentru unii este foarte ușor să facă un ou ochi, dar cei mai neîndemânatici nu reușesc să își dea seama cum trebuie să procedeze. Oul prăjit este delicios dacă are gălbenușul moale și are albușul bine făcut. Bucătarii profesioniști ung tigaia cu unt doar în mijlocul recipientului în care prăjesc.
În modul acesta albușul nu va ajunge în toată tigaia și acesta se va face echilibrat și corect. Poți să întorci oul după maximum două minute și să îl lași 30 de secunde pe partea cealaltă. De asemenea, un alt secret este să pui capacul în timpul procesului pentru ca acesta să se facă mai repede în cazul în care te grăbești la micul dejun.
1. Este cel mai întâlnit mod de a servi ouăle ochiuri: cu gălbenușul complet lichid, puțin de tot prins de căldura ce coagulează complet albușul.
2. Topește un cub de unt într-o tigaie teflonată și lasp untul să se încingă puțin.
3. Sparge oul în centrul untului topit și lasă-l 10-20 secunde, ca albușul să devină din transparent, alb. Toarnă o lingură de apă în cratiță și pune-i imediat capacul.
4. Lasă oul la foc mic pentru 1-2 minute, sau până ce apa se evaporă, apoi scoate-l direct pe farfurie, folosind o spatulă cît mai lată și cu margine ascuțită, să poți sălta ușor oul cu ea.
1. Desigur, această varianta de ou, eventual pătrunsă ceva mai bine, este mai puțin preferată de oameni.
2. Cu toate acestea, și ouăle ochiuri gătite astfel sunt simplu de preparat dacă ții cont de instrucțiunile de mai sus.
3. În plus față de gătirea unui ou ochi cu gălbenușul în sus, e important modul și momentul întoarceii oului cu gălbenusul în jos.
4. Întoarce oul folosind o spatula cât mai lată, pe care sa încapă tot oul ochi și ridică-l folosindu-te de o alta ustensila de lemn sau silicon.
5. Întoarce oul cu gălbenușul în jos doar după ce albușul s-a coagulat în totalitate, pentru a preveni spargerea gălbenușului în momentul în care încerci să-l întorci.