Te-ai întrebat vreodată dacă untul din Lidl, Kaufland sau Mega Image este de calitate? Este un aliment foarte des consumat, utilizat în multe rețete, dar nu orice tip este și sănătos. Iată cel mai tare truc, care îți arată dacă produsul pe care l-ai cumpărat își merită banii.
Untul este unul dintre cele mai îndrăgite alimente, folosit într-o mulțime de preparate. Se găsește în orice magazin alimentar și are un preț acceptabil, comparativ cu beneficiile pe care le aduce.
Este foarte important, însă, să alegem un tip de unt de calitate din magazine precum Lidl, Kaufland sau Mega Image. Există un truc celebru, care chiar dă rezultate și te ajută să iei cea mai bună decizie.
Tot ce trebuie să faci este să pui apă fierbinte într-o cană, iar în aceasta să introduci o bucățică de unt. Dacă untul nu se topește și iese la suprafață, ca o plastilină, iar apa rămâne tubure, înseamnă că este unul de sănătos. Untul de proastă calitate nu este pur, ci conține ulei de palmier, margarină sau amidon.
De altfel, dacă untul se topește perfect în apă și aceasta este tulbure doar la suprafață, înseamnă că este un produs de calitate. Nu trebuie să existe nicio bucățică de unt prin cană și nicio impuritate.
Adăugarea unei linguri de unt la legumele aburite sau la cele prăjite le poate conferi o aromă bogată și o textură mai cremoasă. De asemenea, este un ingredient de bază în multe sosuri delicioase.
Untul poate fi folosit pentru a unge tăvile de copt și pentru a evita lipirea mâncării de acestea. De asemenea, se poate adăuga în compoziții de prăjituri, biscuiți sau tarte pentru un gust bogat.
Vezi și: Nu mai pune unt sau margarină în prăjituri! Ingredientul banal care le înlocuiește cu brio
Untul poate fi folosit pentru a crea marinade delicioase pentru carne sau pește, oferindu-le un gust bogat și o textură moale. Este un aliment ce nu ar trebui să lipsească din frigiderele noastre, care schimbă complet gustul mâncării.
Untul este o sursă bună de grăsimi sănătoase, inclusiv grăsimi saturate și grăsimi monosaturate. Grăsimile sunt esențiale pentru funcționarea normală a organismului, inclusiv pentru absorbția vitaminelor liposolubile (A, D, E și K).
Untul conține vitamine precum A, D, E și K, care sunt importante pentru sănătatea ochilor, a oaselor și a pielii. De asemenea, acest aliment se poate folosi și în cosmetice, pentru hidratarea pielii, dar trebuie să fie folosit cu precauție, mai ales pentru persoanele cu piele sensibilă.
Reține că gusturile personale joacă un rol important în alegerea celui mai bun unt. Ceea ce contează cel mai mult este ca untul să se potrivească cu preferințele tale și să fie potrivit pentru scopul pentru care îl vei utiliza.
Verifică conținutul de grăsime din unt. Cu cât are un conținut mai mare de grăsime, cu atât va fi mai cremos și mai bogat în gust. Caută unt fabricat din lapte proaspăt și cu puțini aditivi. Un unt de calitate superioară va conține doar smântână sau lapte și sare, în cazul untului sărat.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să înlocuieşti untul în prăjituri sau aluaturi. Uită de margarină, asta e cea mai sănătoasă şi gustoasă variantă!
Alege untul ambalat în hârtie, mai degrabă decât în plastic sau alte materiale sintetice. Hârtia permite untului să respire și să-și păstreze calitățile mai bine.
Dacă vrei să adaugi o notă de arome, poți opta pentru unturi aromatizate cu ierburi, usturoi sau alte ingrediente, în funcție de preferințele tale.
Unele persoane preferă untul din lapte de animale hrănite cu iarbă, deoarece poate avea un gust și o culoare mai intensă. Verifică originea și modul de creștere a animalelor, dacă acest aspect este important pentru tine.