Când vorbim de sănătate, de cele mai multe ori ar trebui să ne uităm în natură, sau, mai bine zis, în grădină. Aici vei găsi tot ce ai nevoie, inclusiv alimentul care este considerat antibiotic pentru iarnă. Citește mai departe și află care este acesta și cu ce să-l pui la borcan. Unii spun că face minuni.
Aceste alimente puternice nu numai că au un gust grozav, dar lucrează din greu pentru a ne menține sănătoși.
Află despre: Alimentele din bucătărie care sunt antibiotic natural. Cum se folosesc corect
Antibioticele farmaceutice sunt utilizate pentru a trata diverse infecții bacteriene, cum ar fi streptococul, intoxicațiile alimentare cu E-coli și salmonella, pneumonia, apendicita acută, boala Lyme, listeria și febra, pentru a numi doar câteva. Acestea sunt vitale pentru a te însănătoși.
Dar știai că există măsuri proactive pe care le poți lua pentru a combate infecțiile bacteriene și virale la domiciliu cu alimente din cămara ta?
Aceste alimente au proprietăți antibiotice naturale puternice, care nu numai că vor reface nutrienții vitali, dar vor întări capacitatea înnăscută a organismului de a se vindeca singur.
Printre acestea se numără și următoarele antibiotice naturale, care atât în parte, dar și într-un amestec simplu, pot face minuni, mai ales iarna.
Încă din Egiptul Antic, usturoiul crud a fost folosit de mult timp nu doar ca aliment aromat, ci și pentru proprietățile sale remarcabile de prevenire, dar și de vindecare a infecțiilor virale și bacteriene.
Usturoiul, atunci când este zdrobit și consumat crud, este o sursă excelentă de seleniu, germaniu și aminoacid sulfhidrilic, care ajută la buna funcționare a sistemului imunitar.
Acest antibiotic natural este un tratament eficient pentru candidoză, colită, infecții ale tractului urinar, bronșită și pneumonie. Adaugă cuișoare proaspete zdrobite în salate, pizza, oriunde vrei să adaugi un plus de aromă și beneficii pentru sănătate.
Vezi și: Leguma care distruge tot ce este dăunător în corpul tău. Ar trebui s-o consumăm mai des
Mierea crudă are proprietăți antioxidante preventive și curative, antimicrobiene. Astfel, este benefică pentru vindecarea organismului la nivel intern și local. Mierea nu este doar antibacteriană, ci este un antiseptic natural.
Data viitoare când ai o tăietură sau o zgârietură minoră, aplică puțină miere. Aceasta conține trei componente puternice de vindecare a rănilor:
Iată cum funcționează: compusul pe bază de nectar, propolisul, ucide bacteriile, iar peroxidul de hidrogen dezinfectează. Zahărul absoarbe orice umiditate, astfel încât bacteriile nu pot supraviețui.
Mierea crudă este, de asemenea, o sursă naturală de Quercetină, despre care s-a constatat în studii că reduce inflamația și stabilizează membranele celulare care eliberează histamina și declanșează simptomele alergice. Mierea a fost, de asemenea, folosită pentru a vindeca gingivita și infecțiile cu stafilococ.
Ghimbirul nu este doar delicios. Gingerolul, o componentă naturală a rădăcinii de ghimbir, este benefic pentru motilitatea gastrointestinală, viteza cu care alimentele ies din stomac și continuă procesul de digestie.
Citește despre: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ghimbir crud. Schimbările care au loc, de fapt
Consumul de ghimbir încurajează o digestie eficientă, astfel încât alimentele nu zăbovesc atât de mult timp în intestin.
Acum a venit momentul să detaliem, ceva mai mult, despre alimentul care este considerat antibiotic pentru iarnă, și anume hreanul.
Membră a familiei muștarului, rădăcina acestei plante este cunoscută mai ales pentru aroma sa picantă și ascuțită. Rădăcina proaspătă de hrean este adesea rasă și folosită în sosuri.
Nu numai că are o aromă puternică, dar este un antioxidant și un antibiotic puternic care acționează pentru a reduce infecțiile și pentru a ameliora bolile sinusurilor și ale căilor respiratorii.
Hreanul este o legumă rădăcină cunoscută pentru gustul și mirosul său înțepător. Este folosit în întreaga lume de mii de ani, de obicei ca un condiment, dar și în scopuri medicinale.
Această rădăcină conține mai mulți compuși care pot oferi beneficii pentru sănătate, inclusiv efecte antibacteriene și anticancerigene.
Are proprietăți antibacteriene, datorită Izotiocianatul de alil, uleiul eliberat atunci când rădăcina de hrean este tăiată, poate avea puternice proprietăți antibacteriene.
Studiile sugerează că acesta poate combate o serie de bacterii periculoase, inclusiv E. coli, H. pylori și Salmonella. Un studiu în eprubetă a observat că izotiocianații extrași din rădăcina de hrean au ucis șase tipuri de bacterii orale.
Un alt studiu în eprubetă a constatat că acești izotiocianați au împiedicat dezvoltarea a patru tipuri de ciuperci care pot duce la infecții cronice ale unghiilor. Izotiocianații se pot lega de anumite enzime pentru a preveni creșterea celulelor bacteriene, deși mecanismul exact nu este bine înțeles.
Printre preparatele naturale,c are au un importnt efect asupra sănătții, mai ales pe perioada iernii, este un amestec extrem de simplu. Nu degeaba v-am menționat toate alimentele de mai sus.
Așadar, vorbim de un amestec de hrean miere, usturoi și ghimbir, toate puse într-un borcan, și lăsate la fermentat câteva zile.
Vezi și: Antibioticul natural al toamnei. Toți românii trebuie să îl consume crud sau în mâncare
Cunoscut și sub numele de ”Cidrul de foc” este un remediu de bucătărie popular printre mulți fitoterapeuți populare. Amestecul este un stimulent, purgativ, antimicrobian, aromatic și tonic.
Are un gust dulce, acru, picant și înțepător. Este deosebit de util în diminețile reci pentru a vă trezi și a vă pune în mișcare circulația, precum și pentru a ajuta la rezolvarea răcelilor și a gripei. Uneori, oamenii adaugă și alte ierburi și fructe în amestec, alteori nu.
Așa că, dacă știi că ai ceva probleme cu imunitatea, mai ales iarna, folosește alimentul care este considerat antibiotic pentru iarnă, dar nu oricum, ci în amestec cu miere, usturoi și ghimbir. Baftă.