Antibioticul natural al toamnei. Toți românii trebuie să îl consume crud sau în mâncare

Hreanul pare să-și aibă rădăcinile în regiunile mediteraneene, europene și asiatice.

Multă lume s-a întrebat dacă hreanul este un antibiotic natural, sau dacă poate elimina bacteriile din corpul nostru. Se știe că substanțele chimice din hreanul crud acționează ca un antibiotic natural. A cunoaște acest condiment vindecător și aplicațiile sale medicinale poate fi benefic pentru sănătatea dumneavoastră.

Hreanul este un antibiotic natural

În germană, se numește” meerrettich „(ridiche de mare), deoarece crește lângă mare. Mulți cred că englezii au pronunțat greșit cuvântul german” meer „și au început să-l numească” mareradish. În cele din urmă a devenit cunoscut sub numele de hrean. Hreanul vă poate curăța sinusurile și vă poate aduce o lacrimă în ochi, deoarece produce o „căldură” semnificativă.

Hreanul pare să-și aibă rădăcinile în regiunile mediteraneene, europene și asiatice. Este chiar menționat în mitologia greacă. Aproximativ 85% din producția mondială de hrean provine acum din Statele Unite.

În anumite situații, hreanul pare să funcționeze la fel de bine, dacă nu chiar mai bine decât medicamentele. De asemenea, hreanul este cunoscut ca fiind utilizat în medicina preventivă. Hreanul crud nu are miros, dar poate deschide sinusurile chiar și în cea mai proastă zi a sezonului de alergii. Nu este de mirare că a fost folosit ca medicament cu mult înainte de a fi folosit ca aliment.

Hreanul este o legumă rădăcină cunoscută pentru gustul și mirosul său înțepător. A fost folosit în întreaga lume de mii de ani, de obicei ca condiment, dar și în scopuri medicinale. Această rădăcină conține mai mulți compuși care pot oferi beneficii pentru sănătate, inclusiv efecte antibacteriene și anticancerigene.

Hreanul conține componente care îmbunătățesc sănătatea

Ca membru al familiei Brassicaceae alături de muștar, wasabi și varză, hreanul conține mulți fitonutrienți, inclusiv izotiocianați, cum ar fi glucozinolații, defalcate din uleiul volatil sinigrin, care s-a dovedit a ajuta la protejează împotriva cancerului. Pe lângă faptul că a ajutat la înlăturarea sinusurilor înfundate, hreanul a fost folosit pentru a trata gâtul răgușit, răceala, o infecție a tractului urinar și pentru a ajuta la dizolvarea calculilor renali. Hreanul poate fi util pentru ameliorarea simptomelor mai multor boli și tulburări grave, inclusiv aceste 12:

1. Probleme respiratorii

2. Guta

3. Durerea nervului sciatic

4. Mătreață

5. Rac

6. Edem (retenție de apă)

7. Tuse, răceli și astm

8. Petele și mătreața pielii

9. Tulburări ale vezicii biliare

10. Paraziți intestinali

11. Colici

12. Dureri de cap

Un condiment minunat de zestos pe care să-l adăugați la coaste sau la alte bucăți de carne de vită hrănită cu iarbă, hreanul are o căldură inconfundabilă care iradiază nu atât în gură, cât și în nas.

Bucătarii și vindecătorii au continuat să folosească această legumă rădăcină în Anglia secolului al XV-lea, iar secole mai târziu, primii președinți americani au cultivat-o în grădinile lor. Astăzi, aproximativ 85% din producția mondială de hrean provine din S.U.A.

O regulă culinară recomandă ca hreanul să fie roșu atunci când este folosit pentru creveți, de obicei amestecat cu o bază de roșii, și alb atunci când este transformat într-un sos pentru a se întinde pe carnea de vită.

Dar, așa cum este adevărat în cazul multor alimente pe bază de plante, atât în cele mai vechi timpuri, cât și în prezent, o parte a valorii acestei rădăcini înțepătoare a fost capacitatea sa medicinală. Dovezile clinice au indicat faptul că hreanul a funcționat la fel de bine sau mai bine decât medicamentele preparate chimic. Hreanul a reușit și în prevenirea bolilor.

Variații ale compușilor de vindecare din hrean

S-a raportat că hreanul are proprietăți antimicrobiene, spasmolitice, citotoxice, antiseptice, diuretice, stimulente și antioxidante. Subfeed adaugă că hreanul „acționează și ca un medicament antiviral, antibacterian, antifungic și antiparazitar”.

În mod ciudat, rădăcina de hrean nu are prea mult miros până nu este tăiată, tăiată sau mestecată, moment în care intensitatea sa devine imediat evidentă. Mirosul indică prezența unor substanțe chimice puternice, dar complet naturale, care conferă o astfel de capacitate de vindecare dramatică.

Colegiul de Științe Alimentare, Agricole și de Mediu al Universității de Stat din Ohio6 afirmă că studiile de laborator publicate de Institutul American de Cercetare a Cancerului au constatat că prezența glucozinolaților în alimente poate:

  • Reduceți inflamația asociată cu multe boli cronice, inclusiv cancerul și bolile cardiovasculare;
  • Suprimă enzimele despre care se știe că activează agenți cancerigeni;
  • Stimulați enzimele care dezactivează agenții cancerigeni și scad capacitatea celulelor canceroase de a se răspândi;
  • Într-un studiu realizat la Universitatea din Illinois, s-a constatat că hreanul furnizează de 10 ori mai multe enzime glucosinolate decât broccoli.

Cercetătorul principal și profesor asociat în științe ale culturilor, Mosbah Kushad, a dezvăluit că doar puțin „tampon” pe friptură poate aduce beneficii și poate oferi aceleași beneficii pentru sănătate ca broccoli. Un alt studiu îl leagă de inhibarea peroxidării lipidelor cu 71% și joacă mai multe roluri în reducerea riscului mai multor tipuri de cancer.

Hreanul poate fi util pentru ameliorarea simptomelor mai multor boli și tulburări grave
Hreanul este o legumă rădăcină cunoscută pentru gustul și mirosul său înțepător.

Hreanul poate avea impact asupra mai multor tipuri de cancer

Mai mult, ITC-urile din hrean au fost găsite în studiile clinice pentru a reduce activitatea celulelor de cancer de colon și pulmonar și, cu cât doza este mai mare, cu atât celulele canceroase au devenit mai slabe – cu 30% până la 68% mai slabe pentru cancerul de colon și Cu 30% până la 71% mai slabe pentru celulele canceroase pulmonare

Hreanul conține mai mult de două duzini de alți compuși de combatere a cancerului. Cercetătorii din Anglia, Austria și Noua Zeelandă au investigat unul pe care l-au numit peroxidază de hrean (HRP), care a fost vizat ca un tratament pentru a ajuta la controlul creșterii celulelor canceroase ale sânului și vezicii urinare.

După ingerarea uleiului volatil de hrean, testele efectuate pe urina umană au arătat că poate ucide bacteriile care cauzează infecții ale tractului urinar. De fapt, remediile pe bază de plante germane sugerează că ucide bacteriile gram-pozitive și gram-negative și candida și tratează cu succes multe boli virale, bacteriene, parazitare și fungice.

Reducerea simptomelor cauzate de infecțiile urinare cronice recurente (ITU) după consumul unui medicament pe bază de plante care conține hrean a fost raportată ca fiind „semnificativă statistic”, a spus un alt studiu.

Rețete de hrean și vindecare imunitară

Utilizate în combinație cu alte plante vindecătoare și plante cu capacități medicinale precum ghimbir, usturoi, turmeric și oțet de mere, preparatele de hrean au numeroase aplicații. Ca întotdeauna, utilizați ingrediente organice ori de câte ori este posibil.

O rețetă necesită o rădăcină de hrean de 6 inci decojită și rasă în sucul unei lămâi și a unei linguri de miere crudă, organică și sigilată într-un borcan etanș pentru 24 de ore. O lingură, nediluată și luată de trei până la patru ori pe zi este un amestec amețitor pentru a vă calma gâtul și a vă slăbi congestia sinusală.

Rețeta Master Tonic, despre care Subfeed12 spune că este un tonic de bază, general, datând din Europa medievală, este folosită ca antibiotic pentru a-ți purifica sângele, a ucide bacteriile și a crește circulația sângelui și a limfelor pe tot corpul, poate fi adăugată la uleiul de măsline pentru utilizare ca sos de salată sau aplicat pe răni și infecții.

Master Tonic din hrean

0.70 oțet organic de mere
1/4 cană usturoi tocat grosier
1/4 cană de ceapă tocată
2 ardei iute proaspeți, cum ar fi habaneros
1/4 cană ghimbir proaspăt ras
2 linguri hrean
2 linguri pulbere de curcuma (sau echivalentul in radacina de curcuma)
Procesați ingredientele într-un robot de bucătărie, dar rețineți că oțetul de mere se adaugă mai târziu.

Procesați ingredientele, apoi transferați amestecul într-un borcan Mason, umplându-l cu aproximativ două treimi. Se toarnă suficient oțet de cidru de mere pentru a umple borcanul până la vârf.
Închideți bine și scuturați borcanul până când este bine combinat. Faceți acest lucru de mai multe ori pe zi, în timp ce îl păstrați într-un loc răcoros și uscat timp de până la două săptămâni.

După 14 zile, strecurați lichidul prin tifon sau cârpă de brânză, stoarcând bucățile solide și punându-le deoparte pentru utilizare în rețete. Partea lichidă este apoi gata pentru uz medicinal.
Acest amestec poate fi gargărit și înghițit ca remediu pentru durerea în gât. Luați 1 lingură pe zi pentru a vă întări sistemul imunitar și pentru a combate răcelile și gripa. Master Tonic este sigur pentru utilizare de către copii și femeile însărcinate în doze mici, dar luați-l cu alimente până vă obișnuiți.

Un lucru pe care trebuie să-l țineți cont atunci când manipulați hreanul, fie că pregătiți mâncarea, fie că faceți un tonic pentru a trata problemele de sănătate, este să purtați mănuși de plastic pentru același motiv pe care îl faceți atunci când manipulați unii dintre cei mai fierbinți ardei, cum ar fi jalapenos sau ardei habanero. De asemenea, păstrați-l cât mai departe posibil de nas!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI