07 nov. 2020 | 09:31

Antibioticul natural al toamnei. Toți românii trebuie să îl consume crud sau în mâncare

Sănătate
Antibioticul natural al toamnei. Toți românii trebuie să îl consume crud sau în mâncare
Hreanul pare să-și aibă rădăcinile în regiunile mediteraneene, europene și asiatice.

Multă lume s-a întrebat dacă hreanul este un antibiotic natural, sau dacă poate elimina bacteriile din corpul nostru. Se știe că substanțele chimice din hreanul crud acționează ca un antibiotic natural. A cunoaște acest condiment vindecător și aplicațiile sale medicinale poate fi benefic pentru sănătatea dumneavoastră.

Hreanul este un antibiotic natural

În germană, se numește” meerrettich „(ridiche de mare), deoarece crește lângă mare. Mulți cred că englezii au pronunțat greșit cuvântul german” meer „și au început să-l numească” mareradish. În cele din urmă a devenit cunoscut sub numele de hrean. Hreanul vă poate curăța sinusurile și vă poate aduce o lacrimă în ochi, deoarece produce o „căldură” semnificativă.

Hreanul pare să-și aibă rădăcinile în regiunile mediteraneene, europene și asiatice. Este chiar menționat în mitologia greacă. Aproximativ 85% din producția mondială de hrean provine acum din Statele Unite.

În anumite situații, hreanul pare să funcționeze la fel de bine, dacă nu chiar mai bine decât medicamentele. De asemenea, hreanul este cunoscut ca fiind utilizat în medicina preventivă. Hreanul crud nu are miros, dar poate deschide sinusurile chiar și în cea mai proastă zi a sezonului de alergii. Nu este de mirare că a fost folosit ca medicament cu mult înainte de a fi folosit ca aliment.

Hreanul este o legumă rădăcină cunoscută pentru gustul și mirosul său înțepător. A fost folosit în întreaga lume de mii de ani, de obicei ca condiment, dar și în scopuri medicinale. Această rădăcină conține mai mulți compuși care pot oferi beneficii pentru sănătate, inclusiv efecte antibacteriene și anticancerigene.

Hreanul conține componente care îmbunătățesc sănătatea

Ca membru al familiei Brassicaceae alături de muștar, wasabi și varză, hreanul conține mulți fitonutrienți, inclusiv izotiocianați, cum ar fi glucozinolații, defalcate din uleiul volatil sinigrin, care s-a dovedit a ajuta la protejează împotriva cancerului. Pe lângă faptul că a ajutat la înlăturarea sinusurilor înfundate, hreanul a fost folosit pentru a trata gâtul răgușit, răceala, o infecție a tractului urinar și pentru a ajuta la dizolvarea calculilor renali. Hreanul poate fi util pentru ameliorarea simptomelor mai multor boli și tulburări grave, inclusiv aceste 12:

1. Probleme respiratorii

2. Guta

3. Durerea nervului sciatic

4. Mătreață

5. Rac

6. Edem (retenție de apă)

7. Tuse, răceli și astm

8. Petele și mătreața pielii

9. Tulburări ale vezicii biliare

10. Paraziți intestinali

11. Colici

12. Dureri de cap

Un condiment minunat de zestos pe care să-l adăugați la coaste sau la alte bucăți de carne de vită hrănită cu iarbă, hreanul are o căldură inconfundabilă care iradiază nu atât în gură, cât și în nas.

Bucătarii și vindecătorii au continuat să folosească această legumă rădăcină în Anglia secolului al XV-lea, iar secole mai târziu, primii președinți americani au cultivat-o în grădinile lor. Astăzi, aproximativ 85% din producția mondială de hrean provine din S.U.A.

O regulă culinară recomandă ca hreanul să fie roșu atunci când este folosit pentru creveți, de obicei amestecat cu o bază de roșii, și alb atunci când este transformat într-un sos pentru a se întinde pe carnea de vită.

Dar, așa cum este adevărat în cazul multor alimente pe bază de plante, atât în cele mai vechi timpuri, cât și în prezent, o parte a valorii acestei rădăcini înțepătoare a fost capacitatea sa medicinală. Dovezile clinice au indicat faptul că hreanul a funcționat la fel de bine sau mai bine decât medicamentele preparate chimic. Hreanul a reușit și în prevenirea bolilor.

Variații ale compușilor de vindecare din hrean

S-a raportat că hreanul are proprietăți antimicrobiene, spasmolitice, citotoxice, antiseptice, diuretice, stimulente și antioxidante. Subfeed adaugă că hreanul „acționează și ca un medicament antiviral, antibacterian, antifungic și antiparazitar”.

În mod ciudat, rădăcina de hrean nu are prea mult miros până nu este tăiată, tăiată sau mestecată, moment în care intensitatea sa devine imediat evidentă. Mirosul indică prezența unor substanțe chimice puternice, dar complet naturale, care conferă o astfel de capacitate de vindecare dramatică.

Colegiul de Științe Alimentare, Agricole și de Mediu al Universității de Stat din Ohio6 afirmă că studiile de laborator publicate de Institutul American de Cercetare a Cancerului au constatat că prezența glucozinolaților în alimente poate:

  • Reduceți inflamația asociată cu multe boli cronice, inclusiv cancerul și bolile cardiovasculare;
  • Suprimă enzimele despre care se știe că activează agenți cancerigeni;
  • Stimulați enzimele care dezactivează agenții cancerigeni și scad capacitatea celulelor canceroase de a se răspândi;
  • Într-un studiu realizat la Universitatea din Illinois, s-a constatat că hreanul furnizează de 10 ori mai multe enzime glucosinolate decât broccoli.

Cercetătorul principal și profesor asociat în științe ale culturilor, Mosbah Kushad, a dezvăluit că doar puțin „tampon” pe friptură poate aduce beneficii și poate oferi aceleași beneficii pentru sănătate ca broccoli. Un alt studiu îl leagă de inhibarea peroxidării lipidelor cu 71% și joacă mai multe roluri în reducerea riscului mai multor tipuri de cancer.

Hreanul poate fi util pentru ameliorarea simptomelor mai multor boli și tulburări grave

Hreanul este o legumă rădăcină cunoscută pentru gustul și mirosul său înțepător.

Hreanul poate avea impact asupra mai multor tipuri de cancer

Mai mult, ITC-urile din hrean au fost găsite în studiile clinice pentru a reduce activitatea celulelor de cancer de colon și pulmonar și, cu cât doza este mai mare, cu atât celulele canceroase au devenit mai slabe – cu 30% până la 68% mai slabe pentru cancerul de colon și Cu 30% până la 71% mai slabe pentru celulele canceroase pulmonare

Hreanul conține mai mult de două duzini de alți compuși de combatere a cancerului. Cercetătorii din Anglia, Austria și Noua Zeelandă au investigat unul pe care l-au numit peroxidază de hrean (HRP), care a fost vizat ca un tratament pentru a ajuta la controlul creșterii celulelor canceroase ale sânului și vezicii urinare.

După ingerarea uleiului volatil de hrean, testele efectuate pe urina umană au arătat că poate ucide bacteriile care cauzează infecții ale tractului urinar. De fapt, remediile pe bază de plante germane sugerează că ucide bacteriile gram-pozitive și gram-negative și candida și tratează cu succes multe boli virale, bacteriene, parazitare și fungice.

Reducerea simptomelor cauzate de infecțiile urinare cronice recurente (ITU) după consumul unui medicament pe bază de plante care conține hrean a fost raportată ca fiind „semnificativă statistic”, a spus un alt studiu.

Rețete de hrean și vindecare imunitară

Utilizate în combinație cu alte plante vindecătoare și plante cu capacități medicinale precum ghimbir, usturoi, turmeric și oțet de mere, preparatele de hrean au numeroase aplicații. Ca întotdeauna, utilizați ingrediente organice ori de câte ori este posibil.

O rețetă necesită o rădăcină de hrean de 6 inci decojită și rasă în sucul unei lămâi și a unei linguri de miere crudă, organică și sigilată într-un borcan etanș pentru 24 de ore. O lingură, nediluată și luată de trei până la patru ori pe zi este un amestec amețitor pentru a vă calma gâtul și a vă slăbi congestia sinusală.

Rețeta Master Tonic, despre care Subfeed12 spune că este un tonic de bază, general, datând din Europa medievală, este folosită ca antibiotic pentru a-ți purifica sângele, a ucide bacteriile și a crește circulația sângelui și a limfelor pe tot corpul, poate fi adăugată la uleiul de măsline pentru utilizare ca sos de salată sau aplicat pe răni și infecții.

Master Tonic din hrean

0.70 oțet organic de mere
1/4 cană usturoi tocat grosier
1/4 cană de ceapă tocată
2 ardei iute proaspeți, cum ar fi habaneros
1/4 cană ghimbir proaspăt ras
2 linguri hrean
2 linguri pulbere de curcuma (sau echivalentul in radacina de curcuma)
Procesați ingredientele într-un robot de bucătărie, dar rețineți că oțetul de mere se adaugă mai târziu.

Procesați ingredientele, apoi transferați amestecul într-un borcan Mason, umplându-l cu aproximativ două treimi. Se toarnă suficient oțet de cidru de mere pentru a umple borcanul până la vârf.
Închideți bine și scuturați borcanul până când este bine combinat. Faceți acest lucru de mai multe ori pe zi, în timp ce îl păstrați într-un loc răcoros și uscat timp de până la două săptămâni.

După 14 zile, strecurați lichidul prin tifon sau cârpă de brânză, stoarcând bucățile solide și punându-le deoparte pentru utilizare în rețete. Partea lichidă este apoi gata pentru uz medicinal.
Acest amestec poate fi gargărit și înghițit ca remediu pentru durerea în gât. Luați 1 lingură pe zi pentru a vă întări sistemul imunitar și pentru a combate răcelile și gripa. Master Tonic este sigur pentru utilizare de către copii și femeile însărcinate în doze mici, dar luați-l cu alimente până vă obișnuiți.

Un lucru pe care trebuie să-l țineți cont atunci când manipulați hreanul, fie că pregătiți mâncarea, fie că faceți un tonic pentru a trata problemele de sănătate, este să purtați mănuși de plastic pentru același motiv pe care îl faceți atunci când manipulați unii dintre cei mai fierbinți ardei, cum ar fi jalapenos sau ardei habanero. De asemenea, păstrați-l cât mai departe posibil de nas!

PlaySport
Divorț neașteptat în showbiz: Și-a părăsit soțul la trei ani de la cununie! Reacția controversată a bărbatului
Ego.ro
IMAGINEA cu Kate Middleton care a scăpat pe net, după ce s-a aflat de boală. Nu a mai văzut-o nimeni AȘA
Digi24
Ce se întâmplă cu Putin zilele acestea. Armand Goșu: "Moartea nu e ceva ce mintea lui poate așeza ca să arate empatie"
Cancan.ro
Simona Halep a fost anunțată că tot ce a clădit s-a spulberat. Reîntoarcerea în turneele WTA nu a putut împiedica dezastrul
GSP.ro
Prezentatoarea-fotomodel de la Prima TV, declarații șoc despre Ion Țiriac: „Mi-ar plăcea să fiu în pantofii lui de lux”
Stirile PROTV
Oamenii lui Putin, acuzați că i-au torturat pe teroriști. Unul a fost electrocutat, altul obligat să-şi înghită urechea. FOTO
Romania TV
Reghecampf, gest extrem în războiul cu Anamaria Prodan. Bebeto, fiul celor doi, prins la mijloc!
Capital.ro
Legea care se va aplica pentru TOȚI POSESORII auto din România. NOILE REGULI, votate în Parlament
EVZ.ro
Amenzi mai mari pentru șoferi. Schimbări la polița RCA
Adevarul
Economist șef al BNR: „Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai. Sortați plasticele, mergeți mai mult cu mijloacele de transport în comun”
Spynews.ro
Orașul din Italia care vinde case la doar 1 euro. Cum s-a ajuns ca locuințele de aici să fie vândute cu această sumă
Libertatea.ro
Un cioban român a început să plângă la tribunal, la două zile după ce a fost arestat, în Franța: „Am plecat la drum cu inima zdrobită”
Sport.ro
FOTO Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra cu fizic de model
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ireal! 𝐌𝐨𝐭𝐢𝐯𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐊𝐚𝐭𝐞 𝐌𝐢𝐝𝐝𝐥𝐞𝐭𝐨𝐧 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐦𝐞𝐫𝐞𝐮 𝐝𝐞𝐠𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐛𝐚𝐧𝐝𝐚𝐣𝐚𝐭𝐞. Putini au stiut asta, desi in ultimii ani a fost vazuta foarte des asa
Redactia.ro
Cel mai mare contract din istoria fotbalului românesc! Salariu de 85.000€ pe lună: "Am curățat clubul!"
Digisport.ro
Recunoști fetița din imagine? Este marea doamnă a muzicii ușoare românești și face parte din Generația de Aur
Click.ro
Patru suspecţi în atacul terorist de la Moscova au fost aduși bătuți la tribunal și arestaţi. Ce se știe despre ei
Digi24
Forțat să-și mănânce urechea după ce i-a fost tăiată, electroșocuri în zona genitală. Suspecții atacului de la Moscova, supuși torturii
Digi24
WhatsApp dispare de pe aceste telefoane, de la 1 aprilie. Lista completă
EVZ.ro
Orașul din Italia care vinde case la doar 1 euro. Cum s-a ajuns ca locuințele de aici să fie vândute cu această sumă
Spynews
Decizie pentru TOATĂ ROMÂNIA. O lege extrem de importantă se pregătește CHIAR ACUM
Capital.ro
Recalculare pensii 2024. Ministrul Muncii anunţă data când românii vor primi primele pensii mărite: "Vă spun că așa va fi"
Antena 3
Lourdes Leon, aproape dezbrăcată la un eveniment. Imagini incendiare cu fiica Madonnei
TV Mania
CE TREBUIE să facă PENSIONARII pentru RECALCULAREA pensiilor. ANUNȚ de la CASA de Pensii
Mediaflux
Orașul din Italia care vinde case la doar 1 euro. Cum s-a ajuns ca locuințele de aici să fie vândute cu această sumă
Spynews.ro
Rugăciunea pe care să o rostești în fiecare seară din postul Paștelui: atrage norocul în casă
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro