10 oct. 2023 | 08:29

Reguli pentru credincioşii care merg la merg la Sfânta Parascheva. Ce trebuie să facă înainte de a se aşeza la coadă

Diverse
Reguli pentru credincioşii care merg la merg la Sfânta Parascheva. Ce trebuie să facă înainte de a se aşeza la coadă
Reguli pentru credincioşii care merg la merg la Sfânta Parascheva. Ce trebuie să facă înainte de a se aşeza la coadă

Se apropie Sfânta Parascheva, una dintre cele mai importante sărbători ale momentului. Este un eveniment religios important, motiv pentru care se pregătește și un pelerinaj. O mulțime de oameni se pregătesc să meargă la moaștele Sfintei, fără a se gândi la ce riscuri se expun. Dr.Tudor Ciuhodaru avertizează la ce trebuie să fie atenți oamenii, ca să evite îmbolnăvirea.

Reguli importante pentru Pelerinajul de Sfânta Paraschevacredincioșii

Cei care se îndreaptă către Sfânta Parascheva trebuie să țină cont de 7 reguli esențiale pentru a se asigura că nu vor avea nevoie de asistență medicală. Dr. Tudor Ciuhodaru oferă sfaturi cu privire la cum pot păstra sănătatea în siguranță în timpul pelerinajului.

Printr-o postare pe rețelele de socializare, medicul i-a sfătuit pe credincioși cum pot să se protejeze în timpul unei adunări atât de mari, prin intermediul a 7 reguli clare. Având în vedere numărul ridicat de persoane, atât de mari sunt și riscurile la care ne supunem.

1. Îmbrăcați-vă mai gros și evitați să stați nemișcat pentru perioade îndelungate. Noaptea, temperaturile pot scădea aproape de zero grade Celsius. Consumați băuturi calde și evitați alcoolul pentru a vă menține căldura corpului.

2. Asigurați-vă că mâncați cel puțin o gustare cu câteva ore înainte de a vă așeza la coada pelerinilor. Așteptarea poate fi prelungită, iar problemele precum nivelurile scăzute de zahăr din sânge și leșinul pot apărea în condițiile aglomerației.

3. Nu lăsați persoanele cu probleme de sănătate mentală să meargă singure, pentru a preveni agravarea afecțiunilor lor de bază.

Ce să nu facă la pelerinaj credincioșii

4. Nu opriți niciodată tratamentul pentru bolile pe care le aveți, cum ar fi cele cardiace sau metabolice, doar pentru a putea participa la pelerinaj. Întreruperea tratamentului poate duce la agravarea sau complicarea stării dumneavoastră de sănătate.

5. Dacă prezentați orice simptom sau semn de boală, mergeți imediat la spital, dacă este posibil, utilizând mijloacele dumneavoastră de transport. Acest lucru vă poate ajuta să reduceți timpul de așteptare, având în vedere că aglomerația sau dificultățile de acces pot crea probleme.

Vezi și: Zodia protejată de Sfânta Parascheva, în octombrie 2023. Li se schimbă complet viaţa, au parte numai de lucruri frumoase

6. Încercați să vă consultați cu medicul de familie, în special pentru afecțiuni minore, pentru a evita orele lungi petrecute în sălile de așteptare ale spitalelor.

7. Apelați numărul de urgență 112 atunci când nu puteți identifica rapid tipul de problemă medicală (cum ar fi cea cardiacă sau digestivă), deoarece, în lipsa unui spital de urgență cu toate specialitățile necesare, vă puteți găsi în situația de a face un „pelerinaj” prin mai multe spitale din Iași în locul celui la moaște.

Cine sunt cele mai expuse persoane

Cele mai expuse persoane sunt femeile cu vârste de peste 55 ani. Conform specialistului, acestea se aleg cu cele mai multe probleme în timpul pelerinajului de Sfânta Parascheva și ajung victimele unor episoade deloc plăcute.

Te-ar putea interesa și: Cine este femeia care decorează cu flori baldachinul Sfintei Parascheva în fiecare an: “Am avut un vis care m-a marcat. Mi-a spus să am mare grijă”

Multe femei solicită îngrijiri medicale în timp ce stau la coadă. Unele dintre ele se deshidratează, altele se aleg cu stări de rău sau enterocolite, toate acestea din cauza nerespectării regulilor de igienă. Totuși, majoritatea se reîntorc la pelerinaj imediat ce se simt mai bine și capătă ceva puteri.

„patologia hramului de Sfânta Parascheva e dominată de stări lipotimice, tetanii manifeste, pusee hipertensive, accidente ischemice tranzitorii sau episoade de anxietate paroxistică. Nu lipsesc nici gastritele, ulcerele și enterocolitele, legate de tipul și modul de alimentație sau de nerespectarea regulilor de igienă.

Femeile din rural cu vârste de peste 55 de ani sunt cele mai expuse la astfel de afecțiuni dar după terapia de urgență solicită întotdeauna reîntoarcerea la pelerinaj”, a mai spus medicul.

Pe de altă parte, în ceea ce privește cei care vin în scopuri mai puțin religioase, în rândul lor predomină problemele de sănătate legate de traume, în special răni, dislocări și vânătăi sau sunt asociate cu consumul excesiv de alimente sau alcool.

Parteneri
Acum s-a aflat totul. De ce inundațiile din Spania au făcut atât de multe victime
Redactia.ro
Ce pun turcoaicele în pilaf pentru a ieși cremos, gustos și cu o savoare de neuitat. Ingredientul care face diferența
Click.ro
A fost soluționat cazul avionului F-35 care a zburat de capul lui încă 100 de kilometri, după ce pilotul s-a ejectat
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
Iubitul însurat îi face toate poftele vedetei noastre, departe de soție și copii. Uite cu ce cadouri de lux o răsfață!
Unica.ro
Ziua în care toată lumea are ghinion. Nu se fac nunți și nici afaceri
EVZ.ro
Ce vitamine sunt necesare pentru un păr sănătos. Rezultatele sunt uimitoare
Spynews
Se TAIE BANII. Românii care nu mai primesc nimic la final de an
Capital.ro
Imagine rară cu Silvia Chifiriuc și Petre Roman. Cum au fost surprinși cei doi în Iași. „O pereche minunată”. Petre Roman nu se mai vopsește
Avantaje
ÎNTÂRZIE PENSIA în luna NOIEMBRIE 2024. CÂND se dau BANII pensionarilor
Mediaflux
Roxana Blenche, schimbare de look. Ce și-a făcut la păr prezentatoarea de la Hello Chef / FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum au arătat Sorin Brotnei și soția lui în ziua nunții. Imagini inedite cu mireasa la brațul nașului Nicolai Tand
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro