02 oct. 2023 | 09:06

Pensia rușinoasă pe care Mihai Neșu o primește în România. Olandezii îi dau de 30 de ori mai mult

Sport
Pensia rușinoasă pe care Mihai Neșu o primește în România. Olandezii îi dau de 30 de ori mai mult

Fostul internațional român de fotbal își dedică timpul fundației sale prin care sprijină copii cu dizabilități. De-a lungul timpului, foarte mulți s-au întrebat ce pensie încasează Mihai Neșu. Aceasta este mai mică decât am crede. Iată ce spune acesta!

Final de carieră pentru Mihai Neșu

Data de 10 mai 2011 marchează un eveniment trist pentru fostul fundaș al Stelei, care a fost nevoit să pună capăt carierei sale. În acea zi, Mihai Neșu a suferit un accident grav pe teren, în urma căruia a fost diagnosticat fractură de vertebră cervicală.

La acel moment, orădeanul a suferit o operație, în urma căreia s-a recuperat cu greu. Cu timpul, Mihai Neșu și-a recăpătat controlul asupra brațului drept și a început să vorbească.

Citește și: Mihai Neșu are o nouă pasiune. Cu ce se ocupă acum: ”Dacă tot nu ai murit, ce faci? Tot trebuie să fii de folos”

Fostul internațional înființează o fundație

Un an mai târziu, la data de 18 ianuarie 2012, Mihai Neșu anunță că va înființa o fundație menită să ajute copiii români cu dizabilități. Tot în același an, acesta a plecat în Statele Unite ale Americii la o clinică de fizioterapie din statul California, unde și-a continuat recuperarea. Într-un final, acesta a reușit să recapete din ce în ce mai mult control asupra ambelor mâini.

Ulterior, fostul sportiv a înființat Centrul de Recuperare Sfântul Nectarie, în Oradea. Cu timpul, Mihai Neșu a pus bazele unui proiect grandios, un Complex de Recuperare, într-o locație de două hectare lângă Oradea, cu spații de agrement, grădini senzoriale, mini-fermă, echitație, piscină, restaurant, spații de joacă, loc de petreceri.

Citește și: Fundația Mihai Neșu, centru pentru copii în Oradea. De câți bani mai are nevoie

Ce pensie câștigă Miahai Neșu?

De-a lungul timpului, foarte mulți s-au întrebat ce pensie câștigă fostul sportiv. Ei bine, se pare că statul român îi platește o pensie de 100 de euro, la care se aduagă 300 de euro pentru însoțitorul său, în timp ce Olanda îi plătește lunar 3.000 de euro.

„Din păcate, când m-am întors în țară din Olanda, am zis ca să pot să rezist să fiu bine la mine în țară trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să le schimb eu și să nu mă afecteze.

Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască”, a spus Neșu într-un interviu la Antena 3, citat de Adevărul.

Citește și: Mihai Neșu, miracol la început de 2021. Mănâncă singur, pentru prima oară de când a paralizat

Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Crema de zahăr ars, visul oricărui copil. Rețeta originală
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Avertisment pentru toți românii care iau salariul pe card. Mută imediat banii din acel cont!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
Modificări la PLATA pensiei. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„În camera asta am crescut eu” Cum arată casa în care a copilărit Ramona Olaru. Imaginile din interior i-au surprins pe mulți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro