Fundația Mihai Neșu, centru pentru copii în Oradea. De câți bani mai are nevoie

Fundația Mihai Neșu, centru pentru copii în Oradea. De câți bani mai are nevoie
Fundația Mihai Neșu, centru pentru copii în Oradea.

Centrul pentru copii şi tineri cu dizabilităţi ”Sfântul Nectarie”, care este ridicat de Fundaţia Mihai Neşu în satul Cihei de lângă Oradea prinde contur.

Fundația Mihai Neșu, centru pentru copii în Oradea

La ora actuală, se lucrează la construcția unei biserici, fiind, de altfel, prima clădire din cadrul centrului, însă și la construcția unei clădiri în care copiii vor face terapii. Astfel, conform unui comunicat de presă transmis de Fundația Mihai Neșu, șantierul din satul Cihei a fost deschis pe data de 3 iunie.

Prin urmare, muncitorii au amenajat toate aleile și parcările, au înălțat zidurile bisericii până la înălțimea de 3 metri și au început să sape și la fundația centrului unde copiii și tinerii cu dizabilități vor face terapii.

 ”După 14 luni de proiectare, adunat avize şi autorizaţii, am reuşit să deschidem şantierul. Ne-am gândit ca pe parcursul construcţiei acestui complex să vă ţinem la curent cu imagini şi filmări pe toţi cei care ne-aţi ajutat”, a declarat Mihai Neşu, într-o înregistrare video realizată pe terenul din Cihei.

Prin același comunicat de presă, reprezentanţii Fundaţiei Mihai Neşu au transmis că, în luna iulie, episcopul ortodox al Oradiei, Sofronie Drincec, ”a sfinţit piatra de temelie a bisericii, care va purta hramurile Bunavestire şi Sfântul Ioan Maximovici Arhiepiscop de San Francisco şi Shanghai”.

De menționat este că Fundaţia a reuşit să strângă suma de 1,4 milioane de euro din suma totală de 3,6 de milioane, de care este nevoie pentru a construi întregul centru, ce o să cuprindă o zonă dedicată terapiilor, o grădină senzorială, un restaurant, piscină, spaţii de joacă, zonă de cazare, spaţiu de agrement pentru terapii cu cai şi o sală de conferinţe.

Despre Mihai Neșu

De menționat este că cei care își doresc să-l ajute pe fostul fotbalist în proiectul ridicării complexului din Cihei o pot face dacă trimit un mesaj cu textul „Cred” la numărul 8844. Mai mult, se pot face donaţii prin transfer bancar în conturile RO63BTRLRONCRT0246793101 în lei, RO13BTRLEURCRT0246793101 în euro şi RO17BTRLUSDCRT0246793101 în dolari sau pe site-ul Mihainesu.shopia.ro.

Mihai Mircea Neșu s-a născut la data de 19 februarie 1983, în Oradea. El este un fost jucător de fotbal din România, ce a evoluat pentru cluburile Steaua București și FC Utrecht. Mihăiță Neșu a jucat pe postul de fundaș stânga și uneori extremă stânga. Însă cariera lui Mihai Neșu a luat sfârșit pe 10 mai 2011, atunci când s-a accidentat grav la un antrenament al echipei sale, FC Utrecht. El a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală și a fost operat de urgență.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI