Dezvăluire neașteptată din viața de familie a unuia dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi din țară. S-a aflat cine gătește acasă la Florin Dumitrescu, îndrăgitul jurat de la Chefi la cuțite.
Celebra competiție culinară de la Antena 1 l-a transformat pe Florin Dumitrescu într-una dintre cele mai cunoscute vedete de televiziune din România, nu doar unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi din țară.
Invitat la podcastul găzduit de Gojira, juratul de la Chefi la cuțite și-a deschis sufletul, făcând mai multe dezvăluiri neașteptate despre viața sa, când este departe de camerele de filmat. Florin Dumitrescu avea doar 15 ani în momentul în care a început să lucreze.
„Ca profesie, iar ca bucătar care să devină pasionat de meserie, pe la 19, până atunci eram robot. Scopul meu era să fac bine și repede. La televizor am văzut prima dată o emisiune pe un post de televiziune italienesc, o emisiune gastronomică, era doar despre mâncare și vin. Și m-am uitat la un bucătar îmbrăcat curat, făcea el într-o jumate de oră farfurie, și când a venit tata i-am zis că vreau să mă fac bucătar.
Primele ore de bucătărie au fost un chin, eu veneam din polo, echipă, unde toți aveam un scop comun. Toți aveam definite foarte clar niște linii. Aveam mentalitatea de sport de echipă, am descoperit că bucătăria, de fapt, e sport de echipă. Bucătăria de restaurant e ca un sport de echipă, când cineva are nevoie de ajutor, îl ajuți, când ai nevoie de ajutor, ceri. Atunci am descoperit că poți să devii foarte bun dacă ești responsabilitate”, a povestit vedeta Antena 1.
Marea surpriză a venit când a fost întrebat dacă el este cel care gătește acasă. Bucătarul a dezvăluit că se ocupă de prepararea mâncării doar când are musafiri. În general, cele care gătesc sunt soția, soacra, chiar și menajera.
„Eu gătesc doar dacă am musafiri, soția mea gătește bine, gătește mama ei, menajera. Eu în casă gătesc doar dacă avem musafiri sau dacă îmi cer fetele paste. Eu când eram copil nu eram înnebunit după paste. Noi eram cu pizza, da. Eu ca generație mă regăsesc în brânză în pâine și cartofi prăjiți. Pizza Napoli e pizza mea preferată”, a mai spus chef Florin Dumitrescu.
Te-ar putea interesa și: Cea mai mică femeie din lume a venit la Chefi la Cuțite. Are cinci kilograme și înălțimea unui copil de doi ani. Florin Dumitrescu: „Nu pot să cred așa ceva”
Chef Florin Dumitrescu a dat și câteva sfaturi românilor, explicând cum se prepară, de fapt, carnea de vită.
„Cei din religia musulmană nu mâncau vita mediu, în sânge, o mâncau doar bine făcută. În România a rămas cumva genul ăsta de friptură, nu e ok totuși pentru că se strică. Vita e o carne foarte fibroasă, când gătești vita la grătar, dacă o gătești prea mult, o vită proastă, e și mai proastă. O carne fără grăsime nu e bună la grătar.
Gradul de marmurare al unei bucăți de vacă, practic, cu cât e mai aproape de slănină cu atât e mai bine de mâncat mai crudă. Cu cât e mai proteină pură, cu atât e mai bine de gătit slow cook. La noi, pe partea de friptură suntem mâncători de porc.
În ultimii ani au început să scoată și să apară vita accesibilă, în 2002 muschiul de vită se vindea cu 800 de mii kg porția de muschi de vită în restaurante”, a spus acesta, la podcastul lui Gojira.
Te-ar putea interesa și: Florin Dumitrescu, în centrul unei mari înșelătorii pe internet. Mare atenție dacă vezi asta