Cei mai experimentați bucătari au dezvăluit care sunt cele trei trucuri pe care le aplică pentru a obține găluște pufoase și savuroase pentru supă. Dacă vei ține cont de ele, te vei bucura și tu de un rezultat perfect. Preparatul final va arăta exact ca în cărțile de bucate. Iată cum trebuie să procedezi!
Românii sunt mari iubitori de ciorbe și supe. Una dintre cele mai consumate astfel de preparate din bucătăria românească este supa cu găluște. Multe gospodine se confruntă însă cu probleme când vine vorba despre pregătirea biluțelor pe bază de griș pentru mâncare,
Ți s-a întâmplat și ție să prepari găluște ba prea tari, ba prea moi, prea rigide sau prea lipicioase? Cei mai experimentați bucătari au dezvăluit trei trucuri pe care le aplică în restaurante pentru a obține găluște exact ca în cărțile de bucate de renume.
Ce trebuie să știi, ca regulă de bază, este că găluștele trebuie să ajungă la starea lor deplină, adică să fie preparate complet, în apa clocotită a supei. Nu trebuie gătite separat de restul felului de mâncare. Dacă vei respecta cele trei trucuri ale bucătarilor, te vei bucura de un rezultat perfect.
1. Fierbe găluștele într-un vas de bucătărie de dimensiuni mari.
Dacă pui găluștele la fiert într-o oală de dimensiuni mici, acestea se pot transforma într-o compoziție lipicioasă din cauza făinii presărate pe semifabricate, potrivit celor mai experimentați bucătari. Se recomandă, astfel, să fierbi găluștele într-un vas încăpător, în care acestea să dispună de mult spațiu.
2. Fierbe găluștele în apă sărată cu condimente.
Cei mai experimentați bucătari din marile restaurante europene recomandă gospodinelor să fiarbă găluștele în apă sărată, alături de condimente precum foi de dafin și piper (sub formă de boabe, nu măcinat). Astfel de condimente scot în evidență aroma preparatului din supă.
3. Stinge flacăra de la aragaz imediat după ce apa cu găluște începe să fiarbă.
Multe gospodine nu știu, însă dacă lași găluștele în apa clocotită și după ce aceasta a început să fiarbă, preparatul își va modifica textura și aroma – nu în bine. După ce ai introdus găluștele în supă, lasă-le astfel până când apa începe să fiarbă. În momentul în care apa fierbe, stinge flacăra de la aragaz.
Dacă vei respecta aceste trei trucuri, găluștele tale vor ieși exact ca cele din supa pe care o mănânci la restaurant. Cei mai experimentați bucătari pun mereu în aplicare tehnicile amintite pentru a obține un rezultat de care toți clienții localurilor să fie mulțumiți.