Nici ție nu îți ies găluștele pentru supă perfecte? Playtech Știri îți prezintă secretele celor mai experimentați bucătari pentru acest fel de mâncare. Află în rândurile de mai jos câte minute trebuie să lași găluștele să fiarbă pentru a ieși moi.
Românii sunt mai iubitori de supe. Una dintre cele mai consumate astfel de mâncăruri este supa cu găluște. Nu este deloc greu de preparat, însă gospodinele care nu au foarte multă experiență în bucătărie acuză că găluștele ies fie prea tari, fie prea lichide. Playtech Știri îți arată care sunt secretele bucătarilor iscusiți pentru ca găluștele să iasă moi.
Să vorbim mai întâi despre ingredientele cu care prepari găluștele. Ai nevoie doar de ouă și griș. Cei mai experimentați bucătari spun că nu este bine să folosești bicarbonat de sodiu, praf de copt sau alți agenți de afânare, fiindcă produsul final nu va fi deloc moale, dimpotrivă.
Ai grijă și la cantitatea ingredientelor pe care le folosești: ouăle fără coajă trebuie să cântărească exact cât grișul. Dacă pui prea mult ou, găluștele se vor dezintegra în supă. Dacă pui prea mult griș, vor ieși prea tari. Pentru început, compoziția pentru găluște va ieși un pic moale, motiv pentru care trebuie lăsată deoparte 10 sau 15 minute.
Un alt secret pentru a găti supă cu găluște moi are de-a face cu timpul de fierbere al acestora. Găluștele nu trebuie lăsate mult timp la fiert, ci doar 10 minute. Se adaugă la final, când supa este aproape gata, și se așteptă până când acestea se ridică la suprafață. Trebuie doar să le stropești cu apă rece ulterior. Vor ieși perfecte!
Ingrediente pentru supă:
Ingrediente pentru găluște:
Mod preparare supă cu găluște:
Supa cu găluște se poate servi la masă imediat după ce s-a răcit puțin. Poți presăra deasupra ei pătrunjel verde tocat, pentru un plus de aromă. Dacă este nevoie, poți adăuga și sare, și piper. Poftă bună!