21 aug. 2023 | 13:11

Cum să obții cele mai pufoase găluște pentru supă. Ingredientul de 1 leu care le dă un gust unic

Știri generale
Cum să obții cele mai pufoase găluște pentru supă. Ingredientul de 1 leu care le dă un gust unic

Unul dintre preparatele româneşti iubite de români este supa de găluşte. Pentru această mâncare nu e nevoie de prea multe ingrediente şi gustul aminteşte de copilărie. Totuşi, nu toate gospodinele ştiu cum să facă cele mai pufoase găluşti. Iată ce trebuie să faci!

Secretul pentru cea mai bună supă

Pentru acest preparat culinar ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 ouă
  • 140 de grame de griș
  • O linguriță de sare
  • Pătrunjel tocat mărunt
  • Un praf de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este bun pentru frăgezimea găluștelor și pentru întărirea lor, nu multe gospodine știu acest truc.

Citește și: Nu mai ține oala cu mâncare în frigider. Greșeala imensă pe care o fac toți românii

Cum se prepară găluștele

Găluştele din supă sunt delicioase deşi de multe ori ele riscă să iasă pline de cocoloaşe sau mult prea tari. Există anumite trucuri prin care poţi obţine cele mai pufoase, fragede şi delicioase găluşte.

Mai întâi se amestecă grişul cu sare şi bicarbonantul de sodiu într-un bol și se face o adâncitură în mijlocul compoziției.

Se bat bine ouăle întregi, după care se adaugă ingredientele uscate și se continuă amestecarea cu o furculiță sau cu un tel, până compoziția devine omogenă, ideal este să nu aibă cocoloașe.

Apoi se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă bine, abia după aceea se lasă amestecul la frigider pentru 10 sau 15 minute.

Se pune pe foc o oală umplută pe jumătate cu apă și se aduce la fierbere. După aceea se scoate amestecul de găluște de la frigider și se pune cu lingurița în apa care fierbe, atenție, focul trebuie să fie mic.

După ce puneți capacul, se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Să nu uitați un detaliu important, adică, niciodatî să nu amestecați în găluște cu lingura, altfel ele se vor destrăma.

Apoi se scot găluștele cu o spumieră pe un platou și se adaugă în supă.

Citește și: Probabil prima ”tocăniță” din lume: ce vechime are, unde au fost făcute descoperirile

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”