21 aug. 2023 | 13:11

Cum să obții cele mai pufoase găluște pentru supă. Ingredientul de 1 leu care le dă un gust unic

Știri generale
Cum să obții cele mai pufoase găluște pentru supă. Ingredientul de 1 leu care le dă un gust unic

Unul dintre preparatele româneşti iubite de români este supa de găluşte. Pentru această mâncare nu e nevoie de prea multe ingrediente şi gustul aminteşte de copilărie. Totuşi, nu toate gospodinele ştiu cum să facă cele mai pufoase găluşti. Iată ce trebuie să faci!

Secretul pentru cea mai bună supă

Pentru acest preparat culinar ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 ouă
  • 140 de grame de griș
  • O linguriță de sare
  • Pătrunjel tocat mărunt
  • Un praf de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este bun pentru frăgezimea găluștelor și pentru întărirea lor, nu multe gospodine știu acest truc.

Citește și: Nu mai ține oala cu mâncare în frigider. Greșeala imensă pe care o fac toți românii

Cum se prepară găluștele

Găluştele din supă sunt delicioase deşi de multe ori ele riscă să iasă pline de cocoloaşe sau mult prea tari. Există anumite trucuri prin care poţi obţine cele mai pufoase, fragede şi delicioase găluşte.

Mai întâi se amestecă grişul cu sare şi bicarbonantul de sodiu într-un bol și se face o adâncitură în mijlocul compoziției.

Se bat bine ouăle întregi, după care se adaugă ingredientele uscate și se continuă amestecarea cu o furculiță sau cu un tel, până compoziția devine omogenă, ideal este să nu aibă cocoloașe.

Apoi se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă bine, abia după aceea se lasă amestecul la frigider pentru 10 sau 15 minute.

Se pune pe foc o oală umplută pe jumătate cu apă și se aduce la fierbere. După aceea se scoate amestecul de găluște de la frigider și se pune cu lingurița în apa care fierbe, atenție, focul trebuie să fie mic.

După ce puneți capacul, se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Să nu uitați un detaliu important, adică, niciodatî să nu amestecați în găluște cu lingura, altfel ele se vor destrăma.

Apoi se scot găluștele cu o spumieră pe un platou și se adaugă în supă.

Citește și: Probabil prima ”tocăniță” din lume: ce vechime are, unde au fost făcute descoperirile

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Ger de crapă pietrele și ninsori, în următoarele ore. Vreme în schimbare în România
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Băgați banii la saltea! Populația trebuie să se pregătească: Este momentul să fim precauți!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în POLITICĂ! Au DECIS ACUM
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro