Unul dintre preparatele româneşti iubite de români este supa de găluşte. Pentru această mâncare nu e nevoie de prea multe ingrediente şi gustul aminteşte de copilărie. Totuşi, nu toate gospodinele ştiu cum să facă cele mai pufoase găluşti. Iată ce trebuie să faci!
Pentru acest preparat culinar ai nevoie de următoarele ingrediente:
Bicarbonatul de sodiu este bun pentru frăgezimea găluștelor și pentru întărirea lor, nu multe gospodine știu acest truc.
Citește și: Nu mai ține oala cu mâncare în frigider. Greșeala imensă pe care o fac toți românii
Găluştele din supă sunt delicioase deşi de multe ori ele riscă să iasă pline de cocoloaşe sau mult prea tari. Există anumite trucuri prin care poţi obţine cele mai pufoase, fragede şi delicioase găluşte.
Mai întâi se amestecă grişul cu sare şi bicarbonantul de sodiu într-un bol și se face o adâncitură în mijlocul compoziției.
Se bat bine ouăle întregi, după care se adaugă ingredientele uscate și se continuă amestecarea cu o furculiță sau cu un tel, până compoziția devine omogenă, ideal este să nu aibă cocoloașe.
Apoi se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă bine, abia după aceea se lasă amestecul la frigider pentru 10 sau 15 minute.
Se pune pe foc o oală umplută pe jumătate cu apă și se aduce la fierbere. După aceea se scoate amestecul de găluște de la frigider și se pune cu lingurița în apa care fierbe, atenție, focul trebuie să fie mic.
După ce puneți capacul, se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Să nu uitați un detaliu important, adică, niciodatî să nu amestecați în găluște cu lingura, altfel ele se vor destrăma.
Apoi se scot găluștele cu o spumieră pe un platou și se adaugă în supă.
Citește și: Probabil prima ”tocăniță” din lume: ce vechime are, unde au fost făcute descoperirile