Este perioada în care majoritatea gospdonileor încep să-și facă proviziile pentru iarnă, iar pe lista acestora se regăsesc și castraveții, dar nu neapărat murați. Dacaă te interesează, citește mai departe și află în ce să învelești castraveții ca să rămână proaspeți pentru mai mult timp.
Castraveții de vară în sezon sunt crocanți, ușor dulci și excelenți în orice, de la salate la sandvișuri. Îi poți face murături, îi poți arunca în boluri de cereale sau într-un kimchi picant.
Dacă sunt păstrați corespunzător, castraveții pot rezista până la o săptămână în frigider.
În cele ce urmează îți propunem să aflii cum poți depozita a castraveților pentru a le prelungi durata de viață.
La urma urmei, nu este nimic mai rău decât să găsești castraveți moi și lipicioși în coșul de legume.
Dacă nu vreai neapărat ca pe timpul iernii să ai doar castraveți murați, mai există o variantă în a-i depozita în condiții optime și să-și păstreze atât savoarea, cât și prospețimea, dar și să rămână crocranți.
În timp ce castraveții sunt fermi și solizi, ei nu sunt de fapt cele mai rezistente produse care pot fi depozitate. Sunt destul de perisabili și delicați, așa că au nevoie de nevoi specifice pentru a-și menține prospețimea.
Citește și: Nu mai pune apă plată la castraveţii muraţi. Ingredientul care îi face mai apetisanţi
Aplicând aceste sfaturi și metode, castraveții tăi vor rezista în general până la 5-6 zile în frigider.
Castraveții, odată ce sunt complet uscați, trebuie înfășurați în prosoape de hârtie uscate sau într-un prosop de ceai uscat și curat și trebuie păstrați în frigider dacă nu sunt folosiți imediat.
Cu toate acestea, deși au nevoie de refrigerare, nu depozitați castraveții la temperaturi de răcire extrem de scăzute. Mai degrabă, pune-i în cea mai caldă zonă a frigiderului, care este de obicei aproape de partea din față sau pe ușă.
Dacă îngheață într-un loc cu temperaturi scăzute, se vor deteriora, vor deveni gelatinoși și grei de apă și vor putrezi din interior.
Odată ce îi depozitezi în frigider, castraveții trebuie ținuți acolo până când sunt gata de utilizare. Odată răciți, castraveții vor transpira, iar dacă transpiră abundent, aceștia pot deveni moi și uzi.
Depozitați resturile de castraveți feliați într-o pungă sau recipient etanș în frigider. Dacă ai decojit o parte dintr-un castravete și ți-au rămas resturi, înfășoară-le bine în folie de plastic.
După ce îi înfășori, ar fi cazul să-l puni într-o pungă de plastic cu fermoar etanș sau într-un recipient și din nou la frigider. Castraveții tăiați vor rezista timp de 1-2 zile în frigider.
După ce spală, usucă și împachetează aceste legume oamenii îi depozitează adesea într-o pungă sau recipient cu fermoar etanș, cu cea mai bună intenție de a oferi un scut protector.
Cu toate acestea, această metodă blochează umiditatea. În timp ce acest lucru poate fi ideal pentru alte produse, castraveții rețin rapid umiditatea și le place să fie uscați și să respire un pic.
Într-un recipient ermetic, aceștia devin rapid expuși la condens, declanșând o moarte mai devreme decât este necesar.
Prin urmare, vor rezista mai mult timp dacă îi depozitați, uscați și înveliți, într-o pungă de produse cu plasă sau în ceva care să permită un pic de aerisire.
O oarecare circulație a aerului va menține castraveții crocanți, uscați și proaspeți pentru o perioadă mai lungă de timp.
Cam asteea sunt cele mai simple metode de depozitare, în rest Baftă la strângerea de provizii pentru iarnă!