31 aug. 2023 | 15:30

Nu mai pune apă plată la castraveţii muraţi. Ingredientul care îi face mai apetisanţi

Utile
Nu mai pune apă plată la castraveţii muraţi. Ingredientul care îi face mai apetisanţi
Nu mai pune apă plată la castraveţii muraţi. Ingredientul care îi face mai apetisanţi

Castraveții murați sunt vedetele toamnei. Foarte multe gospodine își doresc să obțină castraveți fragezi, acidulați, picanți și savuroși. Pentru a obține acest lucru, o parte dintre acestea fac saramura cu apă minerală.

De ce ar trebui să faci saramură cu apă minerală?

Castraveții murați nu lipsesc din cămara niciunei gospodine. Aceștia se remarcă printr-un conținut bogat de Vitamina C, săruri de potasiu și calciu dar și prin gustul lor ușor acidulat.

Saramura joacă un rol important în obținerea castraveților murați ideali. O parte dintre gospodine obișnuiesc să facă castraveți murați cu apă minerală. Iată ce trebuie să faci pentru a obține o astfel de saramură:

  • 1/2 kilogram de castraveți mici și fragezi
  • 1 litru de apă minerală forte
  • 2 linguri mai de sare grunjoasă neiodată
  • 5 căței de usturoi
  • O legătură de mărar

Saramura cu apă minerală prezintă o serie de beneficii. Se pare că, aceasta intră în fermentație mai repede. În acest fel, castraveții vor avea un gust mai bun.

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în borcanul cu castraveţi în oţet pentru un gust special. Va fi ca o salată, nu ai mai mâncat aşa ceva

Mod de preparare

Primul pas constă în alegerea castraveților. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că aveți la îndemână castraveți fragezi, tineri, cât mai dulci, de mărime medie.

În paralel, dizolvați sarea în apă minerală. Ulterior, saramura obținută se adaugă peste castraveți. Pentru o aromă delicioasă, puteți adăuga mărarul cu tot cu frunze și codițe și câțiva căței de usturoi.

Te-ar putea interesa și: Nu mai pune zahăr în castraveţii muraţi. Aşa vor rămâne crocanţi până primăvara

Cei mai buni castraveți murați pentru iarnă

După ce v-ați asigurat că ați pus toate ingredientele puteți pune murăturile în borcane cu capace. După se închid bine, se pun timp de două zile în balcon sau pe terasă la umbră.

Căldura are un rol important și poate ajuta murăturii să fermenteze mai repede. Veți fi surprinși de saramura obținută. Aceasta va avea un gust picant și gustos.

După ce trec cele două zile, e important să strecurați saramura din borcane cu ajutorul unei site de tifon și să o puneți, din nou, în borcane. Ulterior, aceștia se depozitează într-un loc răcoros, ferit de lumina soarelui. Din când în când, este indicat să îi verificați pentru a nu face floare.

Te-ar putea interesa și: Cât se fierb castraveții bulgărești. Secretul ca să nu se înmoaie. Așa se vor menține crocanți și gustoși toată iarna