13 sept. 2023 | 12:12

Marcel Ciolacu, după mesajele RO-Alert primite în urma bombardamentelor rusești de la Dunăre: ”Trebuie să ne pregătim”

Politică
Marcel Ciolacu, după mesajele RO-Alert primite în urma bombardamentelor rusești de la Dunăre: ”Trebuie să ne pregătim

Marcel Ciolacu, premierul României, a avut prima reacție privind situația de urgență de la graniță, generată de un nou atac lansat de Rusia asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre. Potrivit oficialului, mesajele RO-Alert transmise de ISU Tulcea a avut ca scop protejarea populației. Ce trebuie să știe cetățenii?

Un nou atac al Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Dunăre a alertat autoritățile române

În cursul nopții de marți spre miercuri, Rusia a lansat 44 de drone asupra Ucrainei, dintre care, 32 au fost doborâte, potrivit forţelor aeriene ucrainene. Cele mai multe vehicule aeriene explozive au vizat regiunea Odesa, astfel că, infrastructura portuară în districtul oraşului portuar Ismail a fost distrusă.

În urma atacurilor, 6 persoane au fost rănite, dintre care 3 se află în stare gravă. După ce portul Izmail a fost ținta mai multor drone, telefoanele la 112 au început să sune încontinuu. La scurt timp, populația din Tulcea a primit mesaje RO-Alert, care îi îndemna să se adăpostească în buncăre.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 de minute”, a fost mesajul RO-Alert primit de români.

Marcel Ciolacu, primul mesaj către români după atacul de la Dunăre

Premierul României a avut prima reacție după atacurile din noaptea anterioară, acesta încercând să liniștească populația că totul este sub control. Marcel Ciolacu a dat asigurări cu privire la faptul că nimeni nu este în pericol, dar pentru a avea o siguranță maximă cu privire la evitarea pericolelor, este bine ca oamenii să ia măsuri de prevenție.

”De aceea, locuitorii au primit recomandări cu privire la adăpostirea în locuri sigure, inclusive buncăre. Deși nu sunt deloc aspectoase, fiind făcute rapid, premierul Marcel Ciolacu susține că aceste buncăre sunt sigure.

Ca lumea să fie în siguranță. Și azi-noapte a funcționat sistemul RO-Alert. S-au făcut acele adăposturi, nu arată estetic, a fost o intervenție rapidă. Vor veni investiții majore în toate zonele de frontieră.

Situația este sub control. Trebuie să ne pregătim chiar să nu fie niciun pericol. Repet, sunt de acord că nu sunt foarte aspectuoase, dar a fost o improvizaţie pentru o perioadă foarte scurtă de timp”, a transmis Marcel Ciolacu, când a fost întrebat de ce este nevoie de adăposturi.

România nu are motive de panică

În continuare, Marcel Ciolacu a oferit mai multe informații legate de tensiunile existente la granița României, însă insist asupra faptului că românii nu trebuie să se sperie de aceste evenimente.

Mai mult, acesta susține că resturile de drone nu reprezintă un mare pericol, având în vedere că nu s-a găsit niciun tip de explozibil. Cu toate acestea, premierul a dat asigurări cu privire la adoptarea unor măsuri urgente în acest sens.

„Nu este niciun pericol, dar este normal ca statul să ia anumite măsuri. Lucrurile vor fi analizate și vor fi decizii rapide și pe zona militară. Au fost resturi de drone căzute pe teritoriul României (…) Nu ne atacă nimeni, oameni buni, haideți să liniștim populația, că o luăm razna cu toții!

Nu ne-a atacat nimeni și nu ne atacă nimeni! Au căzut niște rămășițe dintr-o dronă care a fost lovită de către Armata ucraineană. Nu a avut explozibil, nu a avut nimic care să dăuneze cetățenilor.

Dar este normal să am discuții cu Raed Arafat, cu comandanții Armatei și vom veni cu măsuri urgente”, a mai spus Ciolacu.

 

 

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Ungaria pune stop la graniță. Ungurii vor să schimbe regulile în UE. Anunț de la Budapesta
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro