Brioșele se numără printre cele mai îndrăgite preparate. Însă, acest desert poate crea o serie de dificultăți pentru mai multe gospodine. De multe ori, petele de ulei pătează hârtia în care acestea sunt puse. Din fericire, există un truc care ne poate scăpa de aceste probleme.
Un truc a ajuns viral în mediul online. Un internaut a povestit cum a pus orez sub formele de brioșe înainte de coacere. După ce s-au copt, brioșele arătau impecabil. Hărtia nu era pătată de ulei.
Internautul a venit și cu explicația. Potrivit acestuia, orezul poate să absoarbă și uleiul. Mai mult și gustul brioșelor va fi unul mai bun și mai delicios.
”Asta este genial! Sfat de top! Presărați orez uscat sub formele de brioșe înainte de coacere. Orezul absoarbe orice grăsime în timpul coacerii, ceea ce înseamnă că veți obține baze uscate minunate pentru brioșe și fără pete grase pe forme”, a scris autoarea postării.
Te-ar putea interesa și: De ce să pui orez în tava pentru prăjituri. Trucul genial care va schimba modul în care gătești
Postarea a fost urmată de un val de comentarii și de reacții. În rubrica de comentarii, foarte mulți internauți susțin că au încercat acest truc și că a funcționat.
”Pot confirma că funcționează pentru că asta este mâna mea din fotografie”
”Functionează. O fac de fiecare dată când fac brioșe”
”Bunica mea mi-a spus să fac asta cu orice prăjitură când aveam 12 ani, ea mi-a dat și o mulțime de rețete. Da, știu că sunt norocos”
”Funcționează! Așa făcea și profesorul meu”
Te-ar putea interesa și: A pus orez în tava pentru prăjituri și a descoperit un truc fabulos. Ce s-a întâmplat după ce le-a scos din cuptor
După ce te asiguri că ai pus orez sub forme poți trece la pregătirea brioșelor. Pentru prepararea acestora, vei avea nevoie de:
Primul pas constă în amestecare făinii cu ouăle, ciocolata porționată sau fulgii de ciocolată gata cumpărați, zahărul, untul moale, laptele și esențele pentru gust alese – în cazul acesta vanilie. Compoziția obținută se amestecă bine. Aluatul obținut se poate pune în formele pentru brioșe. Ulterior, acestea se pun la cuptor.
Te-ar putea interesa și: Secretul celor mai bune madlene. Ce să pui în umplutură