Secretul celor mai bune madlene. Ce să pui în umplutură

Secretul celor mai bune madlene. Ce să pui în umplutură
Cum se prepara cele mai bune madlene

Indiferent că vorbim de anotimpul cald sau perioada mai rece a anului, desertul reprezintă întotdeauna o idee bună pentru aceia care adoră să guste ceva bun și dulce. Gospodinele dezvăluie cea mai simplă rețetă de madlene, care te ajuta să obții cele mai delicioase brioșe. Trebuie să urmezi doar câțiva pași.

Rețetă pentru cele mai gustoase madlene

Fie că vorbim de brioșe, prăjituri, turtă dulce, clătite sau plăcinte dulci, în sezonul tomnatic, gospodinele fac tot posibilul pentru a le face prietenilor și familiei pe plac și îi surprind cu ceva bun și dulce la desert.

Madlenele se prepară rapid și au un gust delicios. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, pe care le găsești sigur la tine în frigider sau cămară.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 300 g zahăr pudră
  • 300 ml lapte
  • 250 ml ulei
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • coaja de la o lămâie
  • o jumătate linguriţă praf de copt
  • o jumătate linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 500 g făină
  • esenţă sau pastă de vanilie
  • un praf de sare

Pentru decor:

  • cremă de ciocolată
  • bomboane colorate

Mod de preparare:

După ce ai strâns toate ingrediente, este timpul să te apuci de rețeta propriu-zisă. În primul rând, vei amesteca ouăle cu zahărul pudră şi praful de sare, până ce acestea devin spumoase.

În continuare, vei adăuga, peste acest amestec, laptele ținut, anterior, la temperatura camerei. Amesteci totul până când aluatul este omogenizat. Apoi, vei pun, pe rând, coaja de lămâie, vanilia, uleiul, praful de copt şi bicarbonatul stinse cu zeamă de lămâie.

După ce ai încorporat toate ingredientele, începi să adaugi treptat şi făina, continuând să amesteci la treapta cea mai mică a mixerului. Vei obține, astfel, un aluat fin, fără cocoloaşe, pe care îl vei turna în formele de brioşe.

După ce vei aranja tot aluatul în tavă, pui compoziția la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lași tava la copt, până ce madlenele vor deveni rumene.

Apoi, scoți brioșele din cuptor şi le decorezi cu bomboane, ciocolată și frișcă, după preferințele fiecăruia. În cazul în care vrei să folosești un decor mai creativ, poți încerca oricând să adaugi fulgi de ciocolată, fulgi de nucă de cocos sau fructe. De asemenea, poți umple madlenele cu multă cremă de ciocolată.