Dacă și tu te confrunți cu prăjituri unsuroase din cauza conținutului ridicat de grăsime al ingredientelor folosite în cadrul rețetei, nu te îngrijora. Astfel de situații sunt cam greu de evitat. Există, totuși, o modalitate foarte ușoară prin care poți rezolva această problemă. O gospodină a pus orez în tava pentru prăjituri. Ce a descoperit după ce a scos-o de la cuptor.
Truc cu orez pentru deserturi. Data viitoare când vrei să gătești prăjituri sau brioșe, nu uita de acest truc! Ca desertul să nu iasă unsuros, trebuie doar să apelezi la un produs de bază din bucătăria ta, anume orezul. Dacă este prima dată când auzi despre un astfel de „secret”, trebuie să știi că orezul pus pe fundul tăvii ajută prăjiturile să nu se ardă.
Cum se întâmplă acest lucru? Grăsimea nu se va mai aduna pe fundul desertului, fiindcă orezul va absorbi, inevitabil, excesul de umiditate. Implicit, prăjitura nu se va arde. Acest lucru a fost confirmat de către o gospodină care, din entuziasm, și-a împărtășit experiența pe rețelele sociale.
Trucul, în sine, nu este deloc dificil. Tot ce trebuie să faci este să pui orez pe fundul tăvii de copt sau în formele pentru brioșe, după care să așezi hârtia de copt în tavă. Umple tava cu compoziție sau aluat, în funcție de rețeta desertului pe care îl prepari. Vei observa că grăsimea nu se va mai lăsa la fundul prăjiturii.
Diferența dintre o brioșă gătită cu orez versus fără orez poate fi observată cât se poate de clar în imaginea de mai jos. În fotografia din stânga este prezentată o brioșă gătită într-o formă în care s-a pus orez. În fotografia din dreapta putem remarca o brioșă cu grăsime pe hârtie. Trebuie precizat că orezul nu modifică cu nimic gustul real al desertului.
Ingrediente:
Altele:
Mod de preparare:
După rumenire, se scot brioșele din cuptor și se lasă la răcit pe grilaj. Se pot servi decorate cu ciocolată sau pudrate cu zahăr. Poți adăuga deasupra lor și cremă de vanilie, fructe confiate sau alte ingrediente ce le-ar spori aroma.