12 sept. 2023 | 12:49

Cu ce se curăță mobila lucioasă. Amestecul banal din două ingrediente care o face ca nouă

Diverse
Cu ce se curăță mobila lucioasă. Amestecul banal din două ingrediente care o face ca nouă
Uite cu ce ingrediente se curăță mobila lucioasă

Fie că vorbim despre bucătării, băi, rafturi sau mese de dining – mobila lucioasă este super în trend. Dar cu ce se curăță mobila lucioasă? Ei bine, la acest capitol au probleme toți cei care vor să o păstreze la fel de frumoasă precum au cumpărat-o.

Ce tipuri de mobilier lucios există?

Arată atemporal, modern și puțin extravagant – însă doar dacă este frumoasă, curată și este îngrijită corespunzător. Mobila lucioasă nu este pentru oricine, la cât este de pretențioasă și greu de întreținut.

Cu atât de multe suprafețe de șters și cu restul sarcinilor zilnice de făcut, nu e de mirare că ajungem să neglijăm unele aspecte ale casei.

Dar pentru ca mobilierul tău să-și păstreze frumusețea de-a lungul anilor, trebuie să știi cum să cureți mobilierul lucios. Ce produse de curățare și ce prosoape ar fi potrivite pentru asta și cum pot fi îndepărtate petele gălbuie? 

Citește și: Cum cureţi grăsimea de pe mobilă. Ingredientul de 1 leu care o face ca nouă

Sunt două tipuri de mobilier lucios, care diferă semnificativ în unele aspecte și, prin urmare, necesită tratament special. Piesele de mobilier cu un strat lucios de lac sunt semnificativ mai ieftine de achiziționat, dar sunt, de asemenea, foarte predispuse la zgârieturi. 

Deoarece marginile ar putea să se ciobescă rapid, mobilierul trebuie curățat foarte atent și cu șervețele moi de bumbac. 

Șervețelele din microfibra ar fi nepotrivite din cauza structurii lor mai aspre și pot deteriora mobilierul. Și apoi există mobilierul lucios acoperit cu materiale plastice termoizolante. Cu toate că sunt puțin mai scumpe, sunt mai durabile și robuste.

Cu ce se curăță mobila lucioasă

Cu ce se curăță mobila lucioasă? Ei bine, aceasta are un aspect excelent, dar din păcate atrage și urme și pete neplăcute. Deci apare întrebarea, cu ce se curăța mobila lucioasă pentru ca acesta să strălucească în toată splendoarea sa? Regula cea mai importantă în curățarea și îngrijirea suprafețelor lucioase este: fii deosebit de blând! 

Un șervețel moale, uscat sau o perie din pene este tot ce ai nevoie pentru curățarea zilnică a mobilierului lucios.

Prosoape din bumbac pentru curățarea mobilierului lucios

Prosoapele din bumbac sunt versatile în gospodărie și, prin urmare, alegerea cea mai bună posibilă pentru curățarea mobilierului lucios. Fie că este vorba de ștergerea umedă, de ștergerea uscată, de îndepărtarea petelor sau pur și simplu de lustruire – șervețelele din bumbac sunt deosebit de blânde. 

Cu toate acestea, la achiziționare, trebuie să te asiguri că șervețelele nu lasă scame și sunt cu adevărat moi. În spiritul sustenabilității, poți folosi, de asemenea, tricouri din bumbac mai vechi și curate pentru curățarea mobilierului lucios.

Citește și: Amestecul puternic pe care îl foloseau bunicile pentru a curăţa grăsimea de pe mobila din bucătărie

Dacă dorești să cureți mobilierul lucios, nu poți da greș cu șervețelele din microfibra pentru oglinzi. Deoarece acestea nu au scame, sunt foarte moi și au o suprafață netedă, ele nu cauzează zgârieturi sau daune. Aici, de asemenea, trebuie să fii foarte atent și să ștergi doar cu blândețe.

Cu ce se curăță mobila lucioasă? Piele de căprioară

Pielea de căprioară este o alegere excelentă atunci când cureți mobilierul lucios puternic murdar sau îndepărtezi petele. În plus, nu lasă urme și asigură astfel o finisare perfectă și fără dungi.

Curățarea mobilierului lucios nu depinde doar de șervețele, ci și de agenții de curățare utilizați. Ar trebui să eviți utilizarea produselor de curățare agresive și a agenților abrazivi. 

Utilizate regulat, acestea atacă vopseaua, ceea ce distruge aspectul mobilierului. De asemenea, produsele de curățare care conțin grăsimi și uleiuri lasă reziduuri pe suprafețe și, prin urmare, nu sunt potrivite pentru curățarea mobilierului lucios. 

Citește și: Cum îți dai seama din ce lemn e făcută mobila. Detaliile la care trebuie să fii atent ca să nu fii păcălit

În plus, substanțele chimice conținute în acestea sunt corozive și duc la deformarea inestetică a vopselei în timp. Dacă dorești să cureți mobilierul lucios cu soluție pentru geamuri, nu ar trebui să o pulverizezi direct pe suprafață, ci mai degrabă pe un șervețel moale și să ștergi cu puțină presiune.

Cum scapi de pete?

Dacă ai vărsat paharul de vin, este foarte important să cureți imediat orice lichid ai vărsat. Trebuie să acționezi rapid, în special în cazul petelor mai întunecate, deoarece cu cât petele se usucă mai mult, cu atât este mai dificil să le îndepărtezi. 

În plus, uneori se poate întâmpla ca să apară urme întunecate neplăcute după ștergere. În acest caz, apa cu săpun simplă ar fi cea mai bună opțiune posibilă și cea mai blândă pentru a curăța mobilierul lucios și pentru a îndepărta petele fără a afecta luciul. 

Pentru asta, amestecă puțin săpun sau detergent de vase cu apă și șterge mobilierul cu o microfibra sau un șervețel din bumbac moale, ușor umed. Apoi lustruiește cu un șervețel uscat și gata – mobilierul lucios poate fi curățat atât de ușor cu produse de uz casnic.

Curăță mobila lucioasă galbenă cu pastă de dinți

Pasta de dinți are un efect de albire și este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru curățarea mobilierului lucios galben. Pentru a amplifica efectul, amestecă pasta de dinți cu puțină sare de masă. 

Citește și: A amestecat sare şi detergent de vase şi a descoperit un truc de zile mari. Gospodinele vor proceda şi ele aşa

Ia puțină pastă cu un șervețel moale din bumbac și șterge ușor zonele galbene cu ea. Pentru a evita zgârieturile, nu apăsa prea tare și fii foarte atent. 

În final, șterge mobilierul cu un șervețel umed și gata. Curățarea și îngrijirea mobilierului lucios sunt esențiale pentru a menține aspectul său strălucitor și a prelungi durata sa de viață. 

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Ce descoperire uluitoare au făcut cercetătorii din Bârlad.
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Cum arată Adela Popescu Popescu în costum de baie. Declarația de dragoste a lui Radu Vâlcan
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
A murit o legendă. A fost cel mai bun din istorie. A fost supranumit Împăratul
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DECIZIA NATO privind UCRAINA! SE ÎNTÂMPLĂ înainte ca TRUMP să ajungă la CASA ALBĂ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Echipa aurie a câștigat ieri battle-ul. Eliminare șocantă pentru Chefi, diseară: „N-am văzut un om să plângă în hohote ca acum”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro