30 aug. 2023 | 21:00

Amestecul cu care să stropeşti livada în fiecare an. Aşa vei avea fructe din belşug

Diverse
Amestecul cu care să stropeşti livada în fiecare an. Aşa vei avea fructe din belşug
Amestecul cu care se stropesc pomii pentru o recolta bogata

Pomii fuctiferi nu cresc frumos fără ajutor. Pentru recolte sănătoase și cât mai bogate aceștia trebuie să fie urmăriți îndeaproape. Dacă ceva merge prost, trebuie să se intervină prompt. Horticultorii pricepuți au dezvăluit care este amestecul cu care să stropeşti livada în fiecare an. Aşa vei avea fructe din belşug.

Cu ce să stropești pomii din grădină pentru o recoltă spectaculoasă. Sigur ai ingredientul secret în figider

Stropirea pomilor din livadă sau curte este o practică des întâlnită în agricultură și grădinărit, iar motivele pentru aceasta pot varia în funcție de obiectivele specifice ale grădinarilor sau deținătorilor de ferme.

Unul dintre cele mai importante motive pentru stropirea pomilor este prevenirea și combaterea bolilor, fapt care poate duce la compromiterea definitivă a recoltei.

Pomii sunt afectați de diverse boli

Astfel, pomii sunt expuși la diferite tipuri de boli, cum ar fi ciuperca, bacteriile sau virusurile. Stropirea regulată cu fungicide, bactericide și alte substanțe contribuie la menținerea sănătății copacilor și prevenirea răspândirii bolilor.

Astăzi vom discuta despre cele mai bune tratamente pentru pomii fructiferi utilizate în agricultura modernă.

Stropirea pomilor fructiferi se face după un calendar anual specific, la începutul primăverii și la sfârșitul toamnei, însă în cazul în care există sau apar anumite probleme pe parcurs, este indicat ca problema să fie rezolvată imediat. Numai așa, sănătatea pomilor va fi asigurată, iar roadele vor fi pe măsura efortului depus.

Udați pomii corespunzător

Anotimpul cald este perioada de vârf pentru dezvoltarea și coacerea fructelor. Este esențial să asigurați o udare corespunzătoare și să aplicați tratamente împotriva bolilor și dăunătorilor, în cazul în care așa ceva apare la pomi.

Trebuie să verificați copacii permanent pentru semne de boli și dăunători, astfel încât să puteți acționa imediat în cazul în care apare o astfel de problemă. În acest sens, există două variante de tratament. Prima este bazată pe fungicide și insecticide chimice, pe care le puteți cumpăra din magazinele specializate.

Ce presupune tratamentul ecologic

Cea de-a doua variantă este să preparați un tratament ecologic. Aveți nevoie de 3 litri de apă, un litru de lapte de vacă și de un albuș de ou crud. Locul laptelui poate fi luat și de zer. Soluția se poate aplica des, dar nu când temperaturile depășesc 25 de grade Celsius sau atunci când plouă.

Cu ajutorul unui pulverizator aplicați amestecul pe frunze, ramuri și trunchiuri, fiind siguri că ați acoperit întreaga suprafață a pomului.

Puțini știu însă laptele este un bun fertlizator, darîn același timp poate fi un pesticid 100% natural, eliminând afidele sau făinarea. Astfel, laptele reprezintă un bun tratament pentru pomii fructiferi, în mod 100% natural.