În ciuda faptului că sunt inamicul celor care vor să slăbească, rămân, fără doar și poate, un răsfăț pentru papilele gustative. Dulci, aromate, rețeta pare simplu de făcut, însă realitatea este cu totul alta. Dacă nu vrei ca rezultatul final să te dezamăgească, nu mai pune ouă în gogoși, acesta este motivul pentru care nu ies pufoase, de fapt. Află, din rândurile de mai jos, care este sfatul cofetarilor de top.
Este un desert pe care cu greu îl poți refuza. Pentru mulți, reprezintă gustul copilăriei, gustarea cu care ne răsfățau mamele și bunicile și care, oricât am încerca să îl preparăm acasă, nu iese niciodată așa cum ne-am dori. Cu toate că rețeta clasică nu pare deloc complicată, ai nevoie de ceva experiență în bucătărie pentru a te putea bucura de gogoși pufoase.
Cheia succesului este un truc pe care îl aplică mereu gospodinele și pe care îl recomandă și cofetarii de top: nu mai pune ouă în gogoși! De fapt, în compoziție se adaugă doar gălbenușul, niciodată și albușul. Este un detaliu ce poate nu pare foarte important, pe care îl omitem de multe ori când le preparăm, dar care este motivul principal pentru care nu obținem rezultatul corect.
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune drojdie în plăcinte, gogoși sau chifle. Ingredientul care le face la fel de pufoase și gustoase
Te-ar putea interesa și: Ingredientul secret pentru aluatul gogoșilor. Este trucul bunicilor noastre, vor ieși foarte pufoase
Vei începe prin a amesteca întreaga cantitate de drojdie cu zahărul și laptele călduț. Așteaptă apoi câteva minute, până când se formează spuma la suprafața lichidului.
Folosind un mixer, bați gălbenușurile cu 300 de grame de făină. Adaugi sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și făina rămasă și se toarnă primul amestec. Aluatul se frământă până devine moale și elastic. Se lasă la dospit în jur de 30 de minute.
După acest timp, coca se întinde până are grosimea unui deget. Se formează gogoșile și se pun la prăjit.