16 iun. 2023 | 17:03

Ingredientul secret pentru aluatul gogoșilor. Este trucul bunicilor noastre, vor ieși foarte pufoase

Știri generale
Ingredientul secret pentru aluatul gogoșilor. Este trucul bunicilor noastre, vor ieși foarte pufoase

Nu poți uita gustul care ți-a bucurat toată copilăria? Ei bine, noi avem rețeta gogoșilor bunicii, pe care le mâncai cu ochii închiși atunci când bunica ți le pregătea.

Ingredientul secret din gogoșile bunicii

Deși au trecut mulți ani, cu siguranță nu poți uita gustul delicios care ți-a marcat  copilăria. Gogoșile bunicii, căci despre ele e vorba, au avut mereu un loc special în inimile voastre și, chiar dacă ați încercat și voi să le faceți, parcă tot nu aveau același gust din copilărie.

Iaurtul și chefirul sunt ingredientul secret pe care îl puneau bunicile voastre în desertul copilărie, pentru a-l face cât mai pufos și aerat. Aceste ingrediente lactate fermentate adaugă un nivel suplimentar de complexitate și savoare gogoșilor, transformându-le în adevărate delicii, astfel că, acestea sunt ingredientele de aur din aluatul de gogoși.

Iuartul și chefirul au un conținut ridicat de apă, ceea ce oferă un conținut umed aluatului. Aceasta împiedică uscarea excesivă a gogoșilor în timpul procesului de gătire și contribuie la obținerea unei texturi pufoase și moi. Gustul ușor acru al acestora în combinație cu zahărul și aromele celorlalte ingrediente, formează rețeta perfectă de gogoși.

Citește și: Secretul gogoșilor fără făină. Ai nevoie doar de două ingrediente

Cum se fac cele mai pufoase gogoși?

Un alt truc  pentru a obține cele mai bune gogoși este fermentarea aluatului. Dacă îți dorești gogoși care să se ridice în mod spectaculos și să aibă o textură ușoară și aerată, lasă aluatul să se odihnească într-un loc cald și ferit de curent timp de cel puțin o oră. În acest timp, drojdia va acționa cu restul ingredientelor și împreună vor accelera creșterea aluatului,  rezultând gogoși fragede și pufoase.

De asemenea, temperatura uleiului în care prăjești gogoșile este esențială pentru a obține o crustă aurie și o textură cât mai bună. Asigură-te că uleiul este încins la temperatura optimă de prăjire, în jur de 175-180°C. Dacă uleiul este prea fierbinte, gogoșile se vor arde rapid la exterior și vor rămâne crude în interior.

Citește și: Cât se lasă gogoșile la crescut pentru a fi pufoase, de fapt. Doar așa vor ieși ca la gogoșerie

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Mesaj în română postat de Ursula von der Leyen: „România și Bulgaria aparțin pe deplin spațiului Schengen”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Se schimbă totul pentru români. Ce aduce decizia așteptată de decenii
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Taxă pentru românii care stau la bloc. O plăteşte toată lumea: Este o aberație colosală!
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
A MURIT DUMNEZEU! ERA mâna dreaptă a lui CEAUȘESCU
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro