16 iun. 2023 | 17:03

Ingredientul secret pentru aluatul gogoșilor. Este trucul bunicilor noastre, vor ieși foarte pufoase

Știri generale
Ingredientul secret pentru aluatul gogoșilor. Este trucul bunicilor noastre, vor ieși foarte pufoase

Nu poți uita gustul care ți-a bucurat toată copilăria? Ei bine, noi avem rețeta gogoșilor bunicii, pe care le mâncai cu ochii închiși atunci când bunica ți le pregătea.

Ingredientul secret din gogoșile bunicii

Deși au trecut mulți ani, cu siguranță nu poți uita gustul delicios care ți-a marcat  copilăria. Gogoșile bunicii, căci despre ele e vorba, au avut mereu un loc special în inimile voastre și, chiar dacă ați încercat și voi să le faceți, parcă tot nu aveau același gust din copilărie.

Iaurtul și chefirul sunt ingredientul secret pe care îl puneau bunicile voastre în desertul copilărie, pentru a-l face cât mai pufos și aerat. Aceste ingrediente lactate fermentate adaugă un nivel suplimentar de complexitate și savoare gogoșilor, transformându-le în adevărate delicii, astfel că, acestea sunt ingredientele de aur din aluatul de gogoși.

Iuartul și chefirul au un conținut ridicat de apă, ceea ce oferă un conținut umed aluatului. Aceasta împiedică uscarea excesivă a gogoșilor în timpul procesului de gătire și contribuie la obținerea unei texturi pufoase și moi. Gustul ușor acru al acestora în combinație cu zahărul și aromele celorlalte ingrediente, formează rețeta perfectă de gogoși.

Citește și: Secretul gogoșilor fără făină. Ai nevoie doar de două ingrediente

Cum se fac cele mai pufoase gogoși?

Un alt truc  pentru a obține cele mai bune gogoși este fermentarea aluatului. Dacă îți dorești gogoși care să se ridice în mod spectaculos și să aibă o textură ușoară și aerată, lasă aluatul să se odihnească într-un loc cald și ferit de curent timp de cel puțin o oră. În acest timp, drojdia va acționa cu restul ingredientelor și împreună vor accelera creșterea aluatului,  rezultând gogoși fragede și pufoase.

De asemenea, temperatura uleiului în care prăjești gogoșile este esențială pentru a obține o crustă aurie și o textură cât mai bună. Asigură-te că uleiul este încins la temperatura optimă de prăjire, în jur de 175-180°C. Dacă uleiul este prea fierbinte, gogoșile se vor arde rapid la exterior și vor rămâne crude în interior.

Citește și: Cât se lasă gogoșile la crescut pentru a fi pufoase, de fapt. Doar așa vor ieși ca la gogoșerie

Parteneri
Doliu în jurnalism! Și-a pierdut viața într-un accident auto
Redactia.ro
Cea mai bună rețetă de ciorbă de fasole păstăi. Ingredientul secret care te va face să nu te mai oprești din mâncat
Click.ro
Ucrainenii blochează cu „Sulițe” americane orice încercare a rușilor de a-și recupera teritoriile pierdute în Kursk
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
E SĂPTĂMÂNA DURERII pentru o zodie! Viața acestor nativi se va schimba definitiv în zilele următoare!
Unica.ro
Veste cutremurătoare pentru un concurent de la Casa Iubirii: Toată familia e în lacrimi
EVZ.ro
Marilu Dobrescu este istorie pentru fostul iubit! Iustin Petrescu are o nouă iubită. Primele imagini cu cei doi îndrăgostiți / FOTO
Spynews
Devine obligatoriu de la 1 ianuarie 2025, în România. Trebuie să depuneți această declarație
Capital.ro
Imagine rară cu Silvia Chifiriuc și Petre Roman. Cum au fost surprinși cei doi în Iași. „O pereche minunată”. Petre Roman nu se mai vopsește
Avantaje
CUTREMUR în SUA! Cine va fi PREȘEDINTE! RĂSTURNARE TOTALĂ în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Mediaflux
10 sfaturi pentru părinți pentru a crește un copil inteligent. De ce este bine să le citești povești celor mici
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Zodia protejată de Dumnezeu în luna noiembrie 2024. Astrele anunță binecuvântări și oportunități
Antena 1
Concidența coincidențelor: Doi frați au murit la un an distanță, călcați de același taxi care transporta același pasager
Shtiu.ro