Când vine vorba de acele plăcinte, gogoși sau chfle, fiecare gospodină s-a obișnuit să folosească drojdia pentr a crește aluatul, dar Playtech Chef spune că ”nu mai pune drojdie în plăcinte, gogoși sau chifle!”, iar recomandarea sa este ingredientul care le face la fel de pufoase și gustoase. Citește mai departe și află care este acest ingredient miraculos.
După cum bine se știe, drojdia este un element de bază care se găsește în orice produse de casă, pe bază de aluat.
Este foarte posibil ca atunci când facem inventarul proviziilor să nu găsim în cămara unei gospodine banala drojdie.
Drojdia are nevoie de un mediu cald și umed pentru a supraviețui. Este folosită în bucătăriile din întreaga lume ca agent de fermentare, făcând aluatul să crească prin transformarea zaharurilor în dioxid de carbon și etanol.
Vezi și: Cu ce să înlocuieşti drojdia în aluat. Sigur ai în casă ingredientul banal, e trucul anului
Drojdia accelerează procesul de fermentare și dă aluatului pentru pâine, crustă de pizza și alte produse de panificație aroma lor distinctă.
Majoritatea folosesc drojdia în aluatul celor mai gustoase plăcinte, gogoși sau chifle, înainte de coacere, dar Playtech Chef spune că ”nu mai pune drojdie în plăcinte, gogoși sau chifle!”.
În cele ce urmează îți oferim și recomandarea sa, ingredientul care le face la fel de pufoase și gustoase.
Citește mai departe și află care este acest ingredient miraculos.
Playtech Chef ne spune că, atunci când vine vorba de găsirea unui înlocuitor pentru drojdie, există mai multe opțiuni diferite din care poți alege.
Vezi și: Secretul gogoşilor de post pufoase. Ce trebuie să faci înainte de a pune drojdia, de fapt
Cu toate acestea, este important să reții că fiecare înlocuitor poate reacționa ușor diferit față de drojdia adevărată.
Mai jos, vorbim de ingredientul care le face la fel de pufoase și gustoase, un înlocuitor de drojdie. În același timp, Playtech Chef îți va spune și modul în care poți folosi în bucătăria ta acest ingredient.
Dacă nu știai, bicarbonatul de sodiu poate înlocui cu succes drojdia folosită la aluatul pentru prăjituri, gogoși sau chifle, dar atenție!, ne spune Playtech Chef, trebuie să mai adăugați și puțină lămâie.
”Dacă îți lipsește drojdia din cămară sau din depozitul de produse uscate, încearcă să combini bicarbonat de sodiu și suc de lămâie.
Reacția chimică dintre aceste două ingrediente va ajuta rețeta să crească.
Bicarbonatul de sodiu și praful de copt au diferențe, așa că asigură-te că folosești bicarbonat de sodiu cu lămâie și nu praf de copt.”, recomandă Playtech Chef.
Iată măsurătorile de care vei avea nevoie pentru a înlocui drojdia cu bicarbonatul de sodiu și lămâia.
Odată ce aceste ingrediente sunt combinate și adăugate, reacția este imediată. Nu vei avea parte de o perioadă de așteptare, așa cum ai face-o cu drojdia normală și vei vedea cum aluatul începe să crească imediat.
Acest lucru te va ajuta, de asemenea, să grăbești procesul de preparare dacă nu dispui de prea mult timp și nu poți aștepta ore în șir ca drojdia să crească în acea etapă a rețetei.
Folosește bicarbonat de sodiu și lămâie dacă gătești prăjituri, clătite, gogoși, chifle sau pâine cu aluat ușor, mai spune prietenul nostru, Playtech Chef.
Știm că nu este prima dată când ai folosit bicarbonatul de sodiu la preparatele tale, dar acum, ai la îndemână și soluția salvatoare, în locul drojdiei, și anume ingredientul care le face la fel de pufoase și gustoase. Baftă la gătit”