Mulți români obișnuiesc să călătorească cu avionul de pe Aeroportul Otopeni. Dacă prețurile biletelor de zbor pot fi chiar ieftine în anumite intervale de timp, cele de la diverse alimente rămân neschimbate. Diferențele de prețuri sunt uriașe. Cât a ajuns să coste un fornetti.
Facilitățile de care dispun turiștii pe aeroporturi pot varia în funcție de locație, însă toate au un lucru în comun: prețul uriaș la alimente și băuturi. Indiferent de unde zbori și unde aterizezi, găsești produse la vânzare la prețuri chiar de trei ori mai mari decât le-ai găsi în zone exclusiviste din marile orașe.
Situația este aceeași și la Aeroportul Otopeni din București, unde diferența de cost e uriașă în comparație cu prețurile expuse în magazinele din centrul Capitalei, dar nu numai. De exemplu, o felie de pizza picantă la un sediu din Pipera costă 7 lei, în timp ce la Otopeni prezintă un preț de 21 de lei.
O băutură carbogazoasă la Aeroportul Otopeni a ajuns să coste chiar mai mult decât în Paris. În capitala franceză, un suc costă circa 4 euro. La Aeroportul Henri Coandă, pentru același produs trebuie să scoți din buzunare nu mai puțin de 5 euro, echivalentul a aproximativ 25 de lei.
O sticlă cu apă este 10 lei la Aeroportul Otopeni, o cafea costă 20 de lei, iar o felie de pizza dintre cele preparate cu multe ingrediente te poate costa chiar și 50 de lei. Însă acestea nu sunt singurele exemple relevante privind diferențele colosale de costuri.
Chiar și un banal fornetti pe Aeroportul Otopeni costă surprinzător de mult. 100 de grame de mini-pateuri cu vișine de la patiseria Fornetti costă în zona de fițe a Bucureștiului 4,10 lei. În schimb, la aeroportul amintit, aceeași cantitate de desert prezintă un preț de 9,90 lei, potrivit romaniatv.net.
O baghetă cu cașcaval și salam pe Aeroportul Otopeni costă la fel de mult ca un meniu care include supă și felul întâi de mâncare în centrul Bucureștiului, adică circa 39 de lei. O baghetă de roșii cu mozzarella prezintă exact același preț ca cea cu salam.
Citește și: Cât a ajuns să coste un suc la Aeroportul Otopeni. Prețurile au luat-o razna, un politician a răbufnit
Dacă ți se face vreodată foame pe aeroport, trebuie neapărat să te uiți de două ori la prețurile alimentelor expuse la vânzare. Un melc cu vanilie costă 15 lei, un croissant cu unt 14 lei, iar unul cu șuncă și cașcaval 29 de lei. O apă plată la 0,5 litri costă nu mai puțin de 26 de lei.