Pasagerii care ajung pe Aeroportul Internațional Henri Coandă sunt nevoiți să scoată o mică avere din buzunar pentru a își cumpăra chiar și cele mai banale produse. O sticlă de suc și un sandviș pot ajunge să coste cât un prânz la un restaurant select. Comparația făcută de un politician român a uimit pe toată lumea.
Aeroportul Otopeni din Capitală este tranzitat anual de milioane de turiști care pleacă, vin sau fac escală la noi în țară. Prin urmare, cererea pentru produsele banale cum ar fi o sticlă de apă, suc, un ceai, o cafea sau un sandviș este extrem de mare. Dar ce te faci atunci când trebuie să scoți din buzunar o sumă considerabilă de bani pentru a le plăti?
Un politician român a făcut o comparație între prețurile de la noi și cele practicate în Aeroportul Charles des Gaulle din Paris și a constatat că cele din România sunt mai mari. De altfel, aeroportul de la noi este renumit pentru prețurile foarte mari practicate de comercianții de aici, dar acestea sunt exagerate.
Politicianul Vlad Gheorghe a comparat prețul unei sticle de suc din Aeroportul Otopeni cu cel din Charles des Gaulle din Paris. Acesta a spus că o sticlă cu suc la noi în aeroport costă 4,66 euro, adică 23 lei, în timp ce în capitala franceză prețul este de 3,95 euro, respectiv, 19,49 de lei.
„Aeroportul Otopeni mai scump ca Parisul. Suc la București = 4,66 Euro, la Paris = 3,95 Euro La Otopeni e cu taxă. De corupție. Așa se fac milioanele: se dă șpagă la chirie și se jupoaie călătorii după aia. Poze făcute de mine, azi. Toată lumea are același preț, nu există concurență”, a scris politicianul, pe Facebook.
Recent, și prezentatorul TV Dan Negru s-a arătat revoltat de prețurile care sunt la ora actuală la buticurile din aeroport. Vedeta Kanal D a remarcat faptul că o sticlă de apă la jumătate de litru costă 8,5 lei, în timp ce un sandwich a ajuns să fie mai scump decât un zbor cu un avion low-cost.
De asemenea, el subliniat că un zbor din București până la Salonic, Grecia, costă cât trei sticle de apă plată din Aeroportul Otopeni.
„Apa e românească, aeroportul e tot românesc ca și fraierul care a luat-o, eu. Bișnițarii care mi-au vândut-o, români și ei. Noi între noi ne furăm. În aeroportul capitalei României, un sandwich e mai scump decat un zbor cu un avion low-cost. Statul nu poate controla lăcomia.
Dar statul nu trebuie să fie complicele în lăcomie. De un lucru însă sunt sigur: banii pe care-i strângeți într-o viață nu vă vor ajunge să vă cumpărați alta‘”, a scris Dan Negru, pe rețelele sociale.
Citește și: Câți bani câștigă pe lună un manipulant de bagaje la Aeroportul Otopeni. Suma pe care o încasează lunar