Șnițelul de pui este unul dintre cele mai îndrăgite preparate de către români. Însă, pentru foarte multe gospodine acest preparat poate crea o serie de dificultăți. Din fericire, există o metodă mai simplă prin care putem prepara cunoscutele șnițele. Nu vei mai fi nevoit să le dai prin ou și făină. Există o metodă mai simplă.
Foarte puține gospodine știu că există și o altă metodă de a pregăti șnițele de pui. Pentru această rețetă, vei avea nevoie de:
Te-ar putea interesa și: Șnițele de pui cu făină și ou. Ingredientul care le dă gustul copilăriei
Primul pas constă în pregătirea marinadei. Pentru aceasta, amestecă uleiul, muștarul, usturoiul pisat, maioneza și mierea. Nu uita să condimentezi compoziția. Poți pune sare, piper, boia după gust. Următorul pas constă în omogenizarea ingredientelor.
Când marinada e gata, putem pregăti puiul. Fileurile se spală și se usucă. Pentru acest pas, ne putem folosi de prosoape de hârtie. Când fileul este uscat, putem să-l tăiem în felii subțiri. Ulterior, acesta se acoperă cu o folie alimentară.
Următorul pas constă în baterea feliilor. Când acestea sunt bătute, îndepărtăm folia și le lăsăm în marinadă pentru două ore. În acest timp, aromele vor pătrunde în carne și îi vor oferi un gust bun.
După ce carnea s-a marinat, putem lua feliile de pui și să le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce sunt așezate în tavă, acestea se stropesc cu marinada rămasă. Ulterior, acestea se introduc în cuptorul încins la 180 de grade, timp de o jumătate de oră. Când sunt gata, le puteți scoate din cuptor. Acestea se pot servi fie ca garnitură pentru piure sau fie pentru separat.
Te-ar putea interesa și: Reţeta de şniţel a lui Chef Dumitrescu. Ce trebuie să faci cu bucata de carne după ce ai dat-o prin făină. Aşa iese crusta perfectă
Însă, dacă ne dorim șnițele de pui crocante este necesar să nu batem carnea de pui. Bucătarii vin și cu o explicație. Dacă nu bați bucățile de carne înainte de a le găti, vei reține umiditatea în așa fel încât șnițelele să nu se usuce. O parte din oameni preferă ca șnițelele să nu fie uscate. În acest sens, este important să ținem cont de nivelul de gătire. Lasă șnițelele în cuptor până devin aurii, nu aștepta până când bucățile de carne capătă nuanță prea portocalie pentru că nu vor avea gust bun.