Există un motiv plauzibil pentru care șnițelele de pui sunt atât de populare în Europa: sunt absolut delicioase! Acest preparat crocant, suculent și plin de aromă se poate combina cu aproape orice fel de garnitură și unde mai pui că poate fi pe masa ta în mai puțin de 20 de minute?! Iată rețeta pentru un gust desăvârșit.
Șnițelul a apărut pentru prima dată în Austria, dar s-a răspândit foarte rapid și pe meleagurile noastre. Simplu și rapid de preparat, acesta poate face deliciul oricărei mese, putând fi introdus și în meniul copiilor.
Așadar, în rândurile de mai jos, îți vom dezvălui o rețetă simplă, delicioasă și rapidă, care îți va aminti, cu siguranță, de gustul copilăriei, în acei ani, lipsiți de griji, când mâncarea era sănătoasă, chiar dacă era prăjită.
Ingrediente:
Pentru început, se ia pieptul de pui și se taie felii destul de subțiri, care se bat mai apoi cu ciocanul special de șnițele. Pentru ca acestea să nu sară peste tot, bucătarii recomandă să acoperi feliile cu o folie de bucătărie, după care să le bați.
Ai grijă să nu insisți prea mult, fiindcă feliile se pot rupe. Condimentează-le apoi cu sare și piper, după gust.
Separat, într-o farfurie adâncă se bat ouăle bine cu furculița, iar în alta se pune făina. Iar acum se trece la ”procedură”. Se trece fiecare bucată de piept de pui prin făină, pe ambele părți, apoi se scufundă în oul bătut și, după ce uleiul este bine încins, se pun bucățile de piept la prăjit. Se lasă să se rumenească bine, după care se scot pe o farfurie pe care se pun și câteva șervețele absorbante, pentru a scăpa de excesul de ulei.
Pentru a simplifica rețeta, unele gospodine amestecă oul cu făina, pentru a se obține o compoziție mai groasă decât cea pentru clătite, se trec feliile de piept prin aceasta, după care se pun la prăjit. Dar important de menționat este că, în acest fel, șnițelele de pui nu vor mai fi la fel de pufoase.