31 iul. 2023 | 11:00

În ce să tăvălești șnițelele în loc de făină, înainte de a le pune în tigaie. Așa vor ieși gustoase și crocante

Sfaturi Culinare
În ce să tăvălești șnițelele în loc de făină, înainte de a le pune în tigaie. Așa vor ieși gustoase și crocante
Tuturor ne plac șnițelele!

Majoritatea gospodinelor, când nu prea au timp, recurg la un preparat raăid și gustos, șnițelele, fie de pui, fie de porc. Dar, mai nou, unele au dus rețeta la un alt nivel, așa că află în ce să tăvălești șnițelele în loc de făină, înainte de a le pune în tigaie.

Rețeta de șnițele la un alt nivel

Tuturor ne plac șnițelele, iar cele mai multe rețete includ carnea de pui, sau de porc, la alegere, ceva condimente, făină și ou, la care din când în când se mai adaugă și pesment.

Vezi și: Secretul şniţelelor crocante şi suculente. Aşa nu vor ieşi uscate, ce trebuie să faci cu puiul înainte de a-l prăji

Dar, deși o rețetă extrem de simplă, unele gospodine au încercat și altceva, iar rezultatul a fost un preparat delicios și crocant. Dacă te interesează, citește mai departe și află în ce să tăvălești șnițelele în loc de făină, înainte de a le pune în tigaie.

Conform unor rețete mai noi, unele gospodine au decis să înlocuiască făina cu un alt ingredient, la fel de bun, dar poate ceva mai ieftin decât făina. Dacă nu v-ați dat seama, vă spunem noi. Este vorba de banalul griș.

În ce să tăvălești șnițelele în loc de făină, înainte de a le pune în tigaie

Așa cum spuneam, gospodinele încearcă de fiecare dată ceva nou, chiar dacă rețetele preparatelor rapide și gustoase sunt clasice. În cazul șnițelelor, un nou ingredient ia locul făinii, acesta fiind grișul. Multe dintre mâncărurile mele preferate sunt legate de un singur ingredient, grișul. De la grițul cu lapte și, mai nou, șnițelele, sau fie că este vorba de gnocchi italian, găluștele și cușcușul îmbibate cu sirop.

Textura grișului este distinctă, cumva lipicioasă și grunjoasă în gnocchi, dar și ușoară și nisipoasă în prăjituri și fursecuri. Grișul, care se află la jumătatea distanței dintre grâu și făină, este, de asemenea, o modalitate foarte eficientă de a aduce un gust crocant binevenit la alte două mari mâncăruri.

Vezi și: Cu ce să ungi carnea înainte de a face snițelele. Ingredientul secret care le dă un gust senzațional. Așa procedează și chef Scărlătescu

Primul fel sunt cartofii la cuptor, care beneficiază enorm de faptul că sunt tăvăliți în puțin griș, după ce au fost fierți, și șnițelul de pui sau de porc. De fapt, este un fel de ingredient miraculos. În rest, rețeta este aceeași, dacă apelezi la rețeta clasică, adăugând, pe lângă făină, și grișul.

Și ca să și exemplificăm, avem o rețetă de șnițele de pui la care se folosește grișul ca ingredient secret.

Șnițelele de pui cu muștar cu mazăre înăbușită și salsa de mazăre

Pentru început, la un asemenea preparat delicios, avem nevoie de ingrediente, iar aceastea sunt următoarele:

  • 150 g de griș fin
  • 1 ou mediu, bătut
  • 2 linguri de muștar dijon, plus mai mult pentru a servi
  • 2 linguri de pastă de wasabi
  • 2 piepturi de pui, fără piele (400g)
  • 10 g de frunze de mentă, tocate grosier

 

Pentru salsa de mazăre ingredientele sunt următoarele:

  • 90 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță de semințe de muștar negru
  • 80 g de mazăre congelată sau petit pois, plus 150 g în plus pentru mazărea înăbușită
  • Sare de mare fină și piper negru

 

iar pentru mazărea înăbușită, iată ce ai nevoie:

  • 60 g de unt nesărat
  • 2 șalote mari, decojite, tăiate în două și tocate grosier (110g)
  • 1 salată verde baby gem, tăiată în 6 felii
  • 2 fileuri de anșoa în ulei, scurse și tocate mărunt
  • 50 g de făină simplă, plus 1 lingură în plus
  • 200 ml de bulion.

 

Acum trecem la modul de pregătire și gătire al acestui preparat.

Modul de preparare

Puneți două lingurițe de ulei într-o cratiță medie, la foc mediu, adăugați semințele de muștar și gătiți-le timp de două minute, până când încep să explodeze. Se ia de pe foc, se amestecă 80 g de mazăre și se lasă să se gătească la căldura reziduală. Se transferă într-un mortar, se adaugă un sfert de linguriță de sare, apoi se zdrobește ușor și se pune deoparte.

Pentru mazărea înăbușită, se readuce cratița la foc mediu și se adaugă untul. După ce s-a topit, adăugați șalota și o jumătate de linguriță de sare și gătiți, amestecând ocazional, timp de două minute, până când se înmoaie ușor.

În ce să tăvălești șnițelele în loc de făină, înainte de a le pune în tigaie. Așa vor ieși gustoase și crocante

Rețetă de șnițel de pui cu muștar cu mazăre înăbușită și salsa de mazăre

Adăugați restul de 150 g de mazăre, bucățile de salată și anșoa și gătiți încă cinci minute, până când se înmoaie. Adăugați o lingură de făină, amestecați un minut, apoi turnați bulionul. Se dă focul la mic și se lasă la fiert timp de 10 minute, până se îngroașă frumos. Se dă deoparte.

Puneți restul de 80 ml de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Puneți făina și grișul în două boluri separate, late și puțin adânci. Amestecați oul, muștarul și wasabi într-un al treilea castron puțin adânc.

Vezi și: Ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele. Așa vor ieși mult mai gustoase

Puneți piepturile de pui pe o planșetă și, folosind un ciocan de carne, sau baza unei cratițe mici și grele, loviți-le ușor până la o grosime de aproximativ 2 cm. Se presară ușor cu sare și piper, apoi, unul câte unul, se trec mai întâi prin făină, apoi prin amestecul de ouă și, în final, prin griș, scuturând excesul pe parcurs.

Așezați cu grijă câte o bucată de pui în uleiul încins și prăjiți-o, întorcând-o o dată la jumătatea drumului, timp de trei minute, până când se rumenește frumos pe toată suprafața. Se transferă pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie pentru a se scurge, apoi și se repetă cu al doilea piept de pui acoperit. Se lasă să se odihnească timp de un minut sau două, apoi se taie fiecare piept în două.

Se amestecă două treimi din mentă în mazărea înăbușită, apoi se toarnă pe un platou cu buze și se aranjează puiul deasupra. Se ornează cu salsa, se presară menta rămasă și șnițelele se servesc cu muștar dijon suplimentar alături.

Vă urăm poftă bună!

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Înșelătoria din magazine la care sunt expuși toți românii. Se pierd bani grei
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
S-a dat ordin de la Guvern. Se aplică în toată România până la 30 iunie 2025
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DONALD TRUMP, anunț înainte de a PRELUA FUNCȚIA. PREȘEDINTELE SUA a CONFIRMAT
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Echipa aurie a câștigat ieri battle-ul. Eliminare șocantă pentru Chefi, diseară: „N-am văzut un om să plângă în hohote ca acum”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro