Pâinea se numără printre cele mai consumate alimente de către români și nu numai. Însă, v-ați întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine în fiecare zi? Răspunsul vine din partea experților. Potrivit acestora, consumul de pâine poate avea atât efecte benefice cât și mai puțin benefice. Iată la ce riscuri te expui!
Pentru mai multe persoane, pâinea este un produs alimentar esențial. Acest produs este preferat de către români datorită senzației de sațietate pe care o oferă.
În ultimii ani, pâinea s-a aflat în centrul unor controverse. O parte dintre români susțin că pâinea este sănătoasă, în timp ce alții susțin că aceasta ne poate face rău.
Din fericire, specialiștii fac lumină vis-a-vis de acest subiect. Potrivit acestora, este indicat ca pâinea să fie consumată responsabil.
Te-ar putea interesa și: Cum poți slăbi mâncând pâine. Mitul știut de milioane de români, demontat de specialiști
Cu toate că, pâinea se remarcă prin conținutul ridicat de fibre, fier, vitamina B și multe altele, consumată în exces poate conduce la producerea unor anumite probleme de sănătate.
Fibrele din acest produs alimentar pot ajuta la o realizare unei digestii sănătoase. Însă, anumite sortimente de pâine au un conținut crescut de carbohidrați și unul redus de fibre. Printre acestea se numără pâinea albă.
Te-ar putea interesa și: Rețeta de pâine care nu îngrașă a Andreei Marin. Este gata în 5 minute
Într-o singură felie de pâine integrală se pot afla 2 grame de fibre alimentare, echivalentul a 7% din valoarea zilnică recomandată. Două felii de pâine ar putea crește semnificativ aportul de fibre la o singură masă.
Însă, excesul de fibre poate crea o serie de probleme. Aportul recomandat de fibre este de 25 – 38 de grame pe zi. Excesul de fibre poate conduce la apariția balonării, a gazelor și a crampelor abdominale. Din acest motiv, e necesar să limitezi consumul de pâine. Specialiștii recomandă consumul de pâine integrală.
”Totul se rezumă la a vedea cum se potrivește cu ceea ce mănânci în mod regulat și ce mănânci la acea masă sau gustare. O parte din pâine va fi configurată pentru dieta oricui, este doar o chestiune de cantitate.
Totul se reduce la ceea ce vă place, dar îmi place foarte mult ca oamenii să mănânce o varietate de alimente. Deci, dacă mâncați mult grâu sub formă de paste, biscuiți și cereale pentru micul dejun, poate că ar fi bine să aveți pâinea din făină de ovăz”, spune Jill Weisenberger, dietetician nutriționist autorizat.
Te-ar putea interesa și: Care este, de fapt, cea mai nesănătoasă pâine. Detaliul de pe etichetă la care să fii atent