Vrei ca varza pe care o pui în butoi, la murat, să reziste mai mult timp fără să se strice? Playtech Știri îți explică ce ingredient lichid trebuie să adaugi în saramură, pentru ca legumele să se mențină în formă bună. În plus, varza murată va ieși foarte crocantă.
Gospodinele se grăbesc să pregătească legume pentru iarnă. Varza se numără printre principalele produse ce sunt puse la murat pentru a se acri până în sezonul rece. Știai că poți face varza mai crocantă doar adăugând un produs lichid în butoi? Așa va rezista mai mult timp.
Să pui varză la murat nu este un proces dificil. Legumele se pot menține în condiții foarte bune, atât timp cât se respectă anumite așa-zise secrete care prelungesc rezistența lor în butoi. Un astfel de truc are de-a face, printre altele, și cu menținerea lichidului de la varză cât mai limpede și mai gustos.
Poți face acest lucru apelând la un produs lichid pe care foarte puține gospodine îl iau în calcul când pregătesc murăturile. Pe lângă saramură, adaugă în butoiul cu varză murată și puțină vodcă. Nu e nevoie să pui multă. Cantitatea de alcool va menține varza crocantă și îi va și prelungi rezistența.
Ingrediente pentru saramură:
Ce condimente să folosești:
Mod de preparare varză murată la butoi:
La final, butoiul cu varză trebuie sigilat foarte bine cu capacul cu care acesta a fost achiziționat. Se depozitează într-un loc umbros și răcoros, la temperaturi scăzute. Recomandată este depozitarea butoiului cu varză în cămară sau în beci.
Nu uita să pitrocești varza murată o dată la trei zile, pentru ca legumele să nu se strice.