09 aug. 2023 | 08:49

Premieră în cariera lui Lionel Messi, la 36 de ani. Ce bornă a atins cel mai titrat fotbalist din lume

Sport
Premieră în cariera lui Lionel Messi, la 36 de ani. Ce bornă a atins cel mai titrat fotbalist din lume
Premiera in cariera lui Lionel Messi, la 36 de ani. Ce borna a bifat argentinianul

Leo Messi face spectacol în tricoul lui Inter Miami. El a ajuns la șapte goluri marcate în patru meciuri, între care și două duble. Argentinianul doboară record după record și nu face excepție nici în MLS. Ajuns la 36 de ani, campionul mondial a bifat o premieră în cariera sa în meciul cu FC Dallas.

I s-a întâmplat pentru prima dată în carieră

Inter Miami a jucat cu FC Dallas în optimile de finală în Cupa Ligii Americii Centrale şi de Nord. Leo Messi a semnat o nouă ”dublă”, dar partida s-a terminat la egalitate, scor 4-4, și a fost nevoie de lovituri de departajare pentru a se stabili câștigătoarea.

Partida a fost una specială pentru campionul mondial, nu doar că a intrat în topul celor mai buni cinci marcatori din istoria noului său club, dar a bifat și o premieră în carieră, deși a ajuns la 36 de ani. Este pentru prima oară când Lionel Messi reușește să câștige o „loterie a penalty-urilor” la nivel de club, în cei 19 ani de carieră. În tricoul Barcelonei, nu a ajuns niciodată în această fază a unui meci, notează publicația britanică Mirror.

Premieră în cariera lui Lionel Messi, la 36 de ani. Ce borna a bifat cel mai titrat fotbalist din lume

Leo Messi a intrat în topul celor mai buni cinci marcatori din istoria lui Inter Miami.

Prima dată când argentinianul s-a mai confruntat cu această situație a fost în februarie 2022, când fost sa echipă, PSG, era eliminată suprinzător de Nice în optimile Cupei Franței.

Cel mai recent meci, înainte de cel cu FC Dallas, în care Leo Messi se mai aflase în fața loviturilor de deprtajare s-a îmtâmplat în finala Cupei Mondiale din Qatar, când Argentina a învins Franța și a deveni campioană mondială pentru a treia oară în istoria.

Lionel Messi a debutat oficial pe 16 octombrie 2004, la 16 ani și 4 luni, într-un derby cu Espanyol, câștigat de Barcelona cu 1-0. A intrat pe teren în minutul 82, în locul lui Deco.

Lionel Messi, peste Cristiano Ronaldo în Cartea Recordurilor

Lionel Messi l-a depășit pe vechiul său rival Cristiano Ronaldo, într-un alt top. Astfel, campionul mondial a devenit fotbalistul aflat în activitate cu cele mai multe recorduri în Guinness World Records. El are 41, în timp ce Cristiano Ronaldo a ajuns de 40 de ori în Cartea Recordurilor, inclusiv pentru sportivul cu cele mai mari venituri de pe planetă.

Cele șapte reușite în tricoul llui Inter Miami i-au adus lui Leo Messi un nou record. Site-ul de specialitate, Transfermarkt, a făcut o statistică care arată că cel mai titrat fotbalist din lume a atins o nouă performanță, fiind jucătorul care a marcat cel puțin 20 de goluri pe an, în ultimii 17 din cariera sa.

Seria de recorduri ale căpitanului Argentinei include cele mai multe premii de ”Jucător al meciului la Cupa Mondială” (11), după ce a obținut cinci numai la turneul final din Qatar. De asemenea, starul lui Inter Miami este cel mai tânăr jucător care a marcat 50 de goluri în Liga Campionilor, ajungând la acest număr la doar 24 de ani. Messi deține și recordul de apariții pe coperțile jocurilor video, de zece ori.

Parteneri
A murit unul dintre milionarii României. Omul l-a adus pe Bush la București
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Vestea momentului pentru românii din Italia. Ce se întâmplă cu cetățenia
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Taxa care îi face pe români să plătească mai mult în supermarketuri. Măsura este deja în vigoare
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! RĂSTURNARE MAJORĂ în SONDAJE
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată copiii Andreei Samson de la Asia Express. Actrița avea un bebeluș acasă când plecat pe Drumul Zeilor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro