01 aug. 2023 | 13:25

Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Știri generale
Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

România a fost din nou zgduită de un cutremur. În cursul zilei de astăzi, un nou cutremur a avut loc. Datele oferite de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), arată că seismul s-a produs  la ora 10:41:25 (ora locală a României).  Află, din rândurile de mai jos, ce magntudine a avut.

Ce magnitudine a avut cutremurul?

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe din țara noastră: 43km V de Focșani, 67km E de Sfântu-Gheorghe, 69km N de Buzău, 81km E de Brașov, 92km S de Bacău, 95km SV de Bârlad. Seismul a avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 78.8 de kilometri.

Te-ar putea interesa și: Cutremur de peste 7 grade, lumea este panicată. Ce s-a întâmplat, anunțul îngrozitor venit după seism

În ultimul timp, România a fost zguduită de mai multe cutremure. Cel mai recent a avut loc în urmă cu două zile. La acel moment, cutremurul produs a avut o magnitudine de 4,1 pe scara Richter și o adâncime de 130 de kilometri.

Seismul a avut loc la ora 7.20 și s-a resimțit la 33 kilometri vest de Focșani, 67 kilometri nord de Buzău, 76 kilometri est de Sfântu Gheorghe, 88 kilometri sud-vest de Bârlad, 90 kilometri est de Brașov și 91 kilometri sud de Bacău.

Te-ar putea interesa și: Cutremur puternic în România. Ce magnitudine a avut seismul, s-a întâmplat în miez de noapte

Ce se va întâmpla în România?

Una dintre cele mai active zone seismice din țară este regiunea Gorjului. Valul tot mai mare de cutremure din acea zonă, i-a îngrijorat pe oameni.Un seismolog celebru a explicat ce se petrece în acea regiune. Potrivit seismologului, Mihai Diaconescu cât timp se vor produce cutremure în zona Mediterană, se vor produce și în România. Totuși, seismologul susține că România se află pe un trend descendent și nu sunt șanse să se producă un seism prea mare.

„Zona încă este încă activă seismic. Probabil că sunt în continuare supuse unui stres din spre Mediterană și va fi în continuare activă atât timp cât în zona Mediterană se produc cutremure. Cu toate acestea, la noi în țară există un trend descendent”, a declarat Mihai Diaconescu, seismolog la Institutul de Fizica Pământului.

Te-ar putea interesa și: Ce ar urma să se întâmple în România, după cutremurele din Gorj. Explicaţia unui seismolog celebru

Parteneri