10 iul. 2023 | 18:03

Ce se întâmplă dacă tastezi ##002# pe telefonul tău. Codul de care nu aveai habar

Diverse
Ce se întâmplă dacă tastezi ##002# pe telefonul tău. Codul de care nu aveai habar
Ai mare grijă când tastezi codurile secrete!

Te-ai întrebat vreodată dacă telefonul tău a fost piratat sau dacă este urmărit? Cu siguranță, au existat cazuri în care ai crezut acest lucru.  Dar, dezvoltatorii terminalelor au inclus și câteva soluții. Așa că, îți spunem ce se întâmplă dacă tastezi ##002# pe telefonul tău.

Cum să aflii cine îți urmărește telefonul mobil

În zilele noastre, hackerii pot instala de la distanță un software în telefonul mobil pentru a fura date personale, care pot include detalii ale contului bancar și fotografii private.

Hackerii pot face acest lucru prin trimiterea unui mesaj text sau a unui e-mail care se prezintă ca un mesaj promoțional pentru a atrage persoanele.

Așadar, chiar dacă răspândirea rapidă a telefoniei mobile a ușurat viața oamenilor în multe feluri, creșterea concomitentă a infracțiunilor cibernetice a devenit una dintre cele mai mari preocupări actuale.

Vezi și: Și-a închis telefonul mobil pentru 5 minute ca să nu i se fure banii din cont. Ce s-a întâmplat, de fapt

De exemplu, este posibil să primești un text împreună cu un link online care îți cere să revendici premii, împrumuturi ușoare, oferte de cumpărături etc. Mesajul îți poate cere să faci clic pe link pentru a revendica oferta.

Indiferent de tipul de telefon pe care îl utilizezi, ar trebui să eviți să dai clic pe astfel de link-uri. Cercetătorii au descoperit că infractorii pot fura codul PIN al unui telefon prin urmărirea mișcării acestuia.

”Este posibil să spargă PIN-uri din patru cifre cu o precizie de 70% la prima ghicire – 100% până la a cincea ghicire – folosind doar datele colectate prin intermediul numeroșilor senzori interni ai telefonului.”, spun experții ciberneticieni de la Universitatea New Castle din Marea Britanie  într-un raport de cercetare publicat în aprilie 2017.

Vezi și: Nu îţi mai încărca telefonul mobil în maşină, e o mare greşeală. Motivul te va convinge!

Hackerii pot descoperi o gamă largă de informații sensibile despre utilizator

Cele mai multe smartphone-uri, tablete și alte dispozitive portabile sunt acum echipate cu o multitudine de senzori, de la binecunoscutele GPS, cameră foto și microfon până la instrumente precum giroscopul, senzorii de proximitate, NFC, de rotație și accelerometrul.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă tastezi codul 2664 pe telefonul mobil. E foarte util, dar doar specialiştii îl folosesc

În general, genula cesta de aplicații mobile și site-urile web nu trebuie să ceară permisiunea de a le accesa pe majoritatea dintre acestea. Așa se face că programele rău intenționate pot asculta pe ascuns datele senzorilor.

Aceleași programe virusate le pot folosi pentru a descoperi o gamă largă de informații sensibile despre utilizator, cum ar fi sincronizarea apelurilor telefonice, activitățile fizice și chiar acțiunile dvs. tactile, codurile PIN și parolele.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă tastezi codul *#61# pe telefonul mobil. Secretul pe care sigur nu îl știai

Dar, conform specialiștilor și dezvoltatorilor, există anumite soluții cu ajutorul cărora poți afla anumite lucruri despre ce se întâmplă cu terminalul tău, precum așa-numitele coduri secrete.

Unul dintre ele este și cel despre care vorbim azi. Așa că, hai să aflăm ce se întâmplă dacă tastezi ##002# pe telefonul tău.

Vezi ce se întâmplă dacă tastezi ##002# pe telefonul tău

În cazul în care consideeri că ceva este în neregulă cu telefonul tău, poți folosi acele coduri, numite USSD, sau coduri secrete. În cazul de față, poți verifica imediat dacă telefonul a fost compromis sau dacă apelurile, mesajele etc. au fost transmise fără știrea ta.

Vezi și: Ce înseamnă când îţi apare acest cod pe telefonul mobil. Mulţi nu ştiu, dar e foarte important

Tot ce trebuie să faci este să formezi câteva coduri USSD, și anume ##002#, *#21# și *#62# din dialerul telefonului. Dacă tastezi ##002# pe telefonul tău, dacă apelul de voce, apelul de date sau apelul SMS a fost redirecționat, apelarea acestui cod USSD le va șterge.

Dacă tastezi *#21# vei afla dacă apelurile tale au fost redirecționate în altă parte sau nu, iar dacă tastezi *#62#, poți afla dacă vreunul dintre apelurile tale de voce, date, fax, SMS etc., a fost redirecționat sau deviat fără știrea ta.

Vezi și: A tastat 9090 pe telefonul mobil şi a descoperit cel mai tare truc. Codul secret e foarte util, doar specialiştii îl folosesc

Inutil să mai spunem că poți sta liniștit după ce ai împiedicat ca telefonul să fie urmărit de hackeri.

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
O femeie și-a găsit fiica la 44 de ani după ce a fost răpită din fața casei. Ce se întâmplase de fapt cu ea: „Am trăit o viață falsă”
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Andreea Raicu nu se sfiește să pună mâna pe mop. Vedeta are grijă de casa ei să fie lună
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Statul îți vrea banii. Anunț pentru toți românii cu bani în bancă sau la saltea
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
ESTE VESTEA ZILEI! Românii primesc pensie ȘI MAI MARE
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro