07 iul. 2023 | 15:37

Și-a închis telefonul mobil pentru 5 minute ca să nu i se fure banii din cont. Ce s-a întâmplat, de fapt

Diverse
Și-a închis telefonul mobil pentru 5 minute ca să nu i se fure banii din cont. Ce s-a întâmplat, de fapt

Telefoanele și laptopurile ne ajută în lupta contra plictiselii, însă, uneori ne pot pune și în pericol. Fără să știm, mobilul nostru poate deveni o poartă de acces pentru infractorii cibernetici, care doresc să ne fure informațiile personale și bancare. Astfel de evenimente pot fi prevenite, dacă luăm anumite măsuri.

Cum ne ferim de un atac cibernetic?

Dacă nu vrem să devenim victima unui atac cibernetic este necesar să luăm anumite măsuri. Specialiștii vin în ajutorul nostru cu o soluție simplă, însă, știută de foarte puțini oameni. Tot ce trebuie să faceți este să închideți telefonul, preț de cinci minute. În acest mod, contul bancar nu va golit.

Recomandarea nu a venit doar din partea specialiștilor ci și din partea prim-ministrului Australiei, Anthony Albanese. Potrivit acestuia, dacă închidem telefonul timp de cinci minute, în fiecare zi, scădem șansele de a deveni victima unui atac cibernetic. Acesta a venit și cu explicații. Potrivit oficialului, repornirea telefonului șterge unele date temporare și actualizează aplicațiile.

Te-ar putea interesa și: De ce nu e bine să dai restart la telefon prea des. Greșeala pe care o fac toți utilizatorii

Când este indicat să închidem telefonul?

Potrivit  Agenției de Securitate Națională a Statelor Unite (NSA) repornirea regulată a telefonului mobil ar trebui făcută seara, cu câteva ore înainte de culcare. De asemenea, specialiștii susțin că după ce deschidem telefonul, sunt activate și cele mai recente actualizări de securitate, iar aplicațiile pe care nu le folosim sunt închise.Un simplu gest ne poate feri de hackeri. Nu numai contul bancar va fi protejat ci și confidențialitatea datelor.

Închiderea telefonului în timpul nopții are efecte benefice și asupra sănătății. Potrivit experților, somnul va fi unul mai odihnitor. Aceștia vin și cu o explicație. Telefoanele deschise pot afecta ciclul de somn. Dacă acesta este închis și se află departe de patul vostru, atunci vă veți putea bucura de toate beneficiile.De asemenea, putem pica în plasa hoților și în momentul în care petrecem timp pe rețelele sociale.

Conform Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), genul acesta de activități au devenit din ce în ce mai dese, iar specialiștii instituției spun că au atras atenția asupra acestor practici de ceva vreme:

”La finalul săptămânii trecute, echipa Directoratului publica o avertizare pe social media despre o tentativă de fraudă propagată prin postări sponsorizate pe Facebook, care abuzau de imaginea Banca Transilvania. În ultimele zile, DNSC a identificat «capcane» similare care se folosesc de branding-ul BCR”, anunșa DNSC, într-o postare pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: Românilor le dispar banii de pe card. O nouă fraudă online păcălește mii de utilizatori în fiecare zi

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Momente dramatice pentru o vedetă din România. A leșinat în avion
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Schimbare pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Decizia oficială a intrat deja în vigoare
Capital.ro
Horoscop 13 mai 2024. Berbecii vor fi plini de energie și determinare, Racii iau decizii înțelepte
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro