Telefoanele și laptopurile ne ajută în lupta contra plictiselii, însă, uneori ne pot pune și în pericol. Fără să știm, mobilul nostru poate deveni o poartă de acces pentru infractorii cibernetici, care doresc să ne fure informațiile personale și bancare. Astfel de evenimente pot fi prevenite, dacă luăm anumite măsuri.
Dacă nu vrem să devenim victima unui atac cibernetic este necesar să luăm anumite măsuri. Specialiștii vin în ajutorul nostru cu o soluție simplă, însă, știută de foarte puțini oameni. Tot ce trebuie să faceți este să închideți telefonul, preț de cinci minute. În acest mod, contul bancar nu va golit.
Recomandarea nu a venit doar din partea specialiștilor ci și din partea prim-ministrului Australiei, Anthony Albanese. Potrivit acestuia, dacă închidem telefonul timp de cinci minute, în fiecare zi, scădem șansele de a deveni victima unui atac cibernetic. Acesta a venit și cu explicații. Potrivit oficialului, repornirea telefonului șterge unele date temporare și actualizează aplicațiile.
Te-ar putea interesa și: De ce nu e bine să dai restart la telefon prea des. Greșeala pe care o fac toți utilizatorii
Potrivit Agenției de Securitate Națională a Statelor Unite (NSA) repornirea regulată a telefonului mobil ar trebui făcută seara, cu câteva ore înainte de culcare. De asemenea, specialiștii susțin că după ce deschidem telefonul, sunt activate și cele mai recente actualizări de securitate, iar aplicațiile pe care nu le folosim sunt închise.Un simplu gest ne poate feri de hackeri. Nu numai contul bancar va fi protejat ci și confidențialitatea datelor.
Închiderea telefonului în timpul nopții are efecte benefice și asupra sănătății. Potrivit experților, somnul va fi unul mai odihnitor. Aceștia vin și cu o explicație. Telefoanele deschise pot afecta ciclul de somn. Dacă acesta este închis și se află departe de patul vostru, atunci vă veți putea bucura de toate beneficiile.De asemenea, putem pica în plasa hoților și în momentul în care petrecem timp pe rețelele sociale.
Conform Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), genul acesta de activități au devenit din ce în ce mai dese, iar specialiștii instituției spun că au atras atenția asupra acestor practici de ceva vreme:
”La finalul săptămânii trecute, echipa Directoratului publica o avertizare pe social media despre o tentativă de fraudă propagată prin postări sponsorizate pe Facebook, care abuzau de imaginea Banca Transilvania. În ultimele zile, DNSC a identificat «capcane» similare care se folosesc de branding-ul BCR”, anunșa DNSC, într-o postare pe Facebook.
Te-ar putea interesa și: Românilor le dispar banii de pe card. O nouă fraudă online păcălește mii de utilizatori în fiecare zi