07 apr. 2023 | 18:29

Ce înseamnă când îţi apare acest cod pe telefonul mobil. Mulţi nu ştiu, dar e foarte important

Diverse
Ce înseamnă când îţi apare acest cod pe telefonul mobil. Mulţi nu ştiu, dar e foarte important
Azi am ajuns să facem aproape orice pe smartphone-uri!

Toți am ajuns, într-un fel sau altul, mai mult sau mai puțin să fim dependenți de telefoanele smart. Dar, puțini sunt aceia care au curiozitatea să afle și anumite date tehnice despre aceste gadget-uri revoluționare, cum le numesc unii. Azi am ajuns să facem aproape orice pe ele, de la simplul apel telefonic, la conferințe video și la jocuri. Dar, te-ai întrebat vreodată ce înseamnă când îţi apare acest cod pe telefonul mobil? Din ce știm, mulţi nu ştiu, dar e foarte important.

Ce este un decibel ponderat A

Înainte de a explica acest cod pe telefonul mobil, este nevoie de câteva informații de ordin tehnic. Nu de alta, dar așa poate o să înțelegi mai bine însemnătatea acestui cod, dacă îl vei regăsi pe ecranul smart-ului tău.

Decibelul ponderat A, dBA sau dB(A), este o expresie a intensității relative a sunetelor percepute de urechea umană. Ponderarea A acordă mai multă valoare frecvențelor din mijlocul auzului uman și mai puțină valoare frecvențelor de la margini, în comparație cu o măsurătoare de decibeli audio plată. Ponderarea A este standardul pentru determinarea daunelor auditive și a poluării fonice. Ponderarea A este cea mai comună, dar există și alte sisteme de ponderare. Cele mai comune sunt A, C și Z, sau zero.

„Nivelul de presiune acustică, denumit istoric decibel (dB), este valoarea absolută a modificării presiunii exercitate în aer de un sunet. Auzul uman nu este la fel de sensibil la toate frecvențele sonore. Oamenii pot auzi între 20 de hertzi și 20 de kilohertzi (kHz), dar este mult mai sensibil la frecvențele din intervalul 250-5.000 Hz.

Un echipament de măsurare a sunetului, cum ar fi un microfon, ar auzi toate frecvențele în mod egal în decibeli. Ponderarea A a măsurătorilor de la un sonometru dă mai multă valoare acolo unde urechea este mai sensibilă și mai puțină valoare frecvențelor la care urechea nu este la fel de sensibilă.

Majoritatea sonometrelor moderne convertesc automat în decibeli ponderați A. Decibelii ponderați A sunt concepuți în primul rând pentru a fi utilizați cu un ton de frecvență pură, dar sunt în general utilizați pentru toate măsurătorile de zgomot.”, spun specialiștii.

Vezi și: Codurile secrete de pe telefonul tău pe care trebuie să le știi

Ce este un cod care îţi apare pe telefonul mobil

Codurile USSD, cunoscute și sub denumirea colocvială de „coduri secrete”, sunt pur și simplu coduri care sunt utilizate pentru a debloca acțiuni ascunse în smartphone-ul dumneavoastră. Serviciul de date suplimentare nestructurate (USSD) este un protocol de interfață cu utilizatorul pe care îl puteți utiliza pentru a accesa funcțiile ascunse din smartphone-ul dumneavoastră.

Vezi și: Aplicațiile secrete de pe telefoanele iPhone. Sigur nu știai de ele

Dar, în cazul nostru, vorbim de telefoanele mobile și în cele ce urmează explicăm ce înseamnă când îţi apare acest cod ,„40dBa”, pe telefonul mobil.

Ce înseamnă când îţi apare acest cod pe telefonul mobil

După cum bine știi deja, telefonul tău smart beneficiază de anumite coduri secrete, majoritatea dintre ele având menirea să ne arate anumite funcții ascunse regăsite în smart-ul tău. În cazu nostru, vorbim de acel cod secret care ne poate ajuta să determinăm dacă telefonul din dotare are un semnal bun sau nu.

Pentru a face asta, și reamintim că anumite coduri secrete le folosești pe riscul tău, va trebui să tastezi pe terminal *3001#12345#*, apoi apasă și menține butonul de pornire până când apare un slider.

În momentul în care eliberezi butonul de pornire și apeși butonul „Home” (Acasă), îți vor apărea pe ecran datele despre semanlul telefonului tău mobil, având acest indicativ dBa, înaintea sa apărând o cifră, fie 40, fie 140, iar forma finală va arăta, după cum urmează:

  • 140dBa = asta însemnând că terminalul tău are cel mai rău semnal
  • 40dBa = asta însemnând că terminalul tău are cel mai bun semnal.

Concluzie

Acum că ai aflat care este codul secret și ce înseamnă când îţi apare acest cod pe telefonul mobil, vei știi dacă telefonul tău funcționează în parametrii normali, sau dacă nu cumva există o problemă. Dar, așa cum spuneam, mare atenție, anumite coduri, tastate eronat îți pot afecta iremediabil telefonul. Mare atenție!

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Mircea Geoană, luat la întrebări de Dan Andronic și Mirel Curea
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
O româncă a intrat de două ori în Cartea Recordurilor. Are cel mai lung și sănătos păr din lume
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Obligatoriu pentru românii care au casă prin credit ipotecar. Riscă să primească amendă
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro