În unele cazuri, ritmul de viață agitat pe care îl ducem nu ne permite să petrecem prea mult timp cu probleme atât de importante precum mâncarea. Pregătirea mesei de a doua zi poate fi o sarcină foarte complicată. Dar, asta e o greșeală, spun experții, menționând și care sunt alimentele pe care să nu le mai consumi dacă au stat 24 de ore în frigider. Citește mai departe și află care sunt aceste alimente periculoase pentru sănătatea ta.
Toți trăim într-o viteză alarmantă zi de zi și de multe ori nu mai avem timpul necesar de a ne pregăti mâncarea, așa că apelăm la cea gata preparată, de tipul fast-food, sau, dacă avem puțin timp liber, gătim câte ceva pentru a avea pentru mai multe zile, păstrându-le la rece în frigider.
Vezi și: Alimentele pe care să nu le congelezi niciodată. Își pierd toate proprietățile
Sunt vremuri complicate în care trebuie să profităm la maximum de fiecare dintre resturile alimentare pe care le avem acasă. Dar aveți grijă, dacă este gătită și este vorba de paste sau orez , are un termen de valabilitate destul de scurt. Chiar dacă miroase bine și gustul este potrivit, există o limită pe care nu trebuie să o depășim.
Dar, din ce în ce mai multe persoane s-au alăturat modei de a găti pentru mai multe zile și de a avea preparatele pregătite în frigider pentru a mânca mai sănătos și a lăsa deoparte junk food-ul, dar ideea de a menține anumite alimente mai mult de 24 de ore, așa cum spuneam la început, poate fi o greșeală.
Vezi și: Alimentele de post care au cele mai puține calorii. Așa vei slăbi imediat
Din păcate, este foarte probabil să facem unele greșeli care pot fi foarte periculoase pentru sănătatea noastră. Deși este foarte important să facem anumite gesturi pentru a economisi și a mânca mai sănătos, trebuie să vedem riscurile pe care le presupune acest lucru.
Vine un moment în care trebuie să spunem adio resturilor. Ideea ca acestea să nu petreacă prea mult timp în frigider presupune să gătim doar atât cât trebuie pentru familia noastră și să evităm să aruncăm mâncarea.
Dacă o lăsăm în frigider există câteva riscuri foarte prezente în viața de zi cu zi de care trebuie să ținem cont. Potrivit experților, iată ce nu trebuie să mănânci dacă a stat în frigider mai mult de o zi.
Experții spun că orezul și pastele nu trebuie păstrate mai mult de 24 de ore la frigider, chiar dacă au un gust bun. În cazul acestor alimente, dacă nu sunt consumate într-o perioadă scurtă de timp, acestea pot conține toxine Bacillus cereus.
Experții au vorbit despre ce se întâmplă cu orezul, aceștia spunând că bacteria Bacillus cereus care nu este distrusă la temperaturi ridicate, poate rezista la temperaturi de până la 100 de grade și peste, iar cu aceste cicluri de reîncălzire putem face ca sporii de Bacillus cereus să germineze și să înceapă să apară compuși toxici care ne pot provoca gastroenterite.
Aceeași experți spun că nu trebuie să pierdem socoteala zilelor în care a stat în frigider sau a ori de câte ori am reîncălzit un anume preparat, cum ar fi orezul, sau pastele, de exemplu. Este de ajuns să fie încălzite o singură dată și dacă este posibil în aceeași zi să fie mâncate, este recomandarea acelorași experți.
Vezi și: Alimentele pe care să nu le lași în frigider mai mult de 24 de ore. Se strică imediat
În caz contrar, putem congela alimentele pentru a le încălzi pe măsură ce avem nevoie. La fel, este important să folosim un recipient bun, care să permită o bună păstrare a alimentelor, ferite de orice bacterie care ar putea ajunge pe masa noastră.