14 iun. 2023 | 19:19

Alimentele pe care să nu le lași în frigider mai mult de 24 de ore. Se strică imediat

Diverse
Alimentele pe care să nu le lași în frigider mai mult de 24 de ore. Se strică imediat
Alimentele pe care să nu le lași în frigider mai mult de 24 de ore.

Un expert în alimentație a dezvăluit care sunt alimentele pe care nu ar trebui să le lași în frigider mai mult de 24 de ore. Aceste două produse se strică imediat și nu ar mai trebui consumate, chiar dacă nu observăm niciun semn că s-au alterat.

Care sunt alimentele pe care să nu le lași în frigider mai mult de 24 de ore

În condițiile în care, de multe ori, ajungem să gătim, să cumpărăm sau să comandăm mai multă mâncare decât putem consuma la o masă, păstrăm resturile în frigider.

Astfel, putem să savurăm produsele chiar și la câteva zile după ce sunt preparate, evitând astfel risipa alimentară. Este un obicei util, dar care nu este recomandat în orice situație. Există două alimente care nu ar trebui să fie consumate dacă stau de 24 de ore în frigider.

Un expert în alimentație a tras un semnal de alarmă, aducând la lumină o greșeală pe care o fac foarte multe persoane și care poate provoca probleme de sănătate.

Potrivit specialistului, „orezul și pastele nu trebuie păstrate mai mult de 24 de ore la frigider”. Cu toate astea, știm prea bine că, de cele mai multe ori, le savurăm și la câteva zile după ce le preparăm.

Te-ar putea interesa și: Alimentele pe care să nu le arunci în chiuvetă niciodată. Așa se înfundă, toți românii fac greșeala asta

Ce spun specialiștii

Chiar dacă nu dau semne că sunt alterate, aceste două alimente nu ar mai trebui consumate a doua zi. Orezul și pastele sunt cele bune exemple ale zicalei aparențele înșală. Potrivit profesioniștilor în nutriție, orezul conține „spori de Bacillus cereus, o bacterie care nu este distrusă la temperaturi ridicate”.

„O bacterie care nu este distrusă la temperaturi ridicate, poate rezista până la 100 de grade și peste, iar cu aceste cicluri de reîncălzire putem face ca sporii să germineze și să înceapă să apară compuși toxici, toxine, care ne pot provoca gastroenterita.

Nu are niciun rost să numărăm zilele de când sunt în frigider sau de câte ori le reîncălzim, este suficient să facem asta o singură dată pentru apariția compușilor ce pot provoca probleme de sănătate. Cel mai bine este să consumăm orezul și pastele în ziua în care au fost preparate”, a explicat Beatriz Robles, tehnolog alimentar.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care te ajută să dormi mai bine. Românii le consumă destul de rar

Parteneri
Visul neîmplinit al Deliei Budeanu. Dorința arzătoare care i-a rămas doar un regret
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Maia Sandu acuză „o fraudă fără precedent” în prima reacție după alegeri: „Scopul a fost să cumpere 300 de mii de voturi”
Digi24
Loredana Groza, SENZUALĂ în pat! Imaginile PROVOCATOARE au ajuns pe Internet
Vocea.biz
Dana Budeanu, omagiu neașteptat pentru fosta soacră, Delia Budeanu. Ce a făcut public. A uimit pe toată lumea!
Unica.ro
Veste teribilă pentru Bashaba. Obligat să-și suspende cariera
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Se schimbă permisul de conducere. Te obligă să îl înlocuiești. Taxa pe care șoferii nu o pot evita
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al României. RĂSTURNARE în ALEGERI
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro