05 iul. 2023 | 11:03

Obiceiul la care românii nu renunță nici în vacanță: ”Scoți românul din țară, dar nu poți să-i scoți românismele din suflet”

Social
Obiceiul la care românii nu renunță nici în vacanță: ”Scoți românul din țară, dar nu poți să-i scoți românismele din suflet”
Turiștii români iubesc plajele din România, Grecia, Bulgaria sau Turcia

Majoritatea dintre noi ne aducem aminte de celebrele imagini cu Nea Mărin Miliardar care-și ducea papornița pe plaja de la Olimp, plină cu praz. Este un model tipic românesc care, din păcate, se regăsește și în aceste zile, atât pe litoralul românesc, cât și pe cele mai însorite plaje din Bulgaria, Grecia sau Turcia. Este, din păcate, obiceiul la care românii nu renunță nici în vacanță.

Românii iubesc plajele, dar nu respectă regulile

Turiștii români iubesc plajele din România, Grecia, Bulgaria sau Turcia, iar ca dovadă stă numărul amre de sejururi în toate aceste locații, pentru că  se simt ca acasă.

Vezi și: Destinația de vis de lângă România care are prețuri mai mici decât în Bulgaria și Grecia. Tot mai mulți români preferă vacanțele acolo

De obicei, pe plajele depe aceste litoraluri nu există reguli stricte, sunt sigure atât pentru adulți, cât și pentru copii, nu plătești intrarea pe plaje, iar în anumite locuri nimeni nu te va trage de mânecă pentru a cumpăra ceva.

Totuși, există câteva reguli pe care turiștii români ar trebui să le respecte, dar din păcate nu se întâmplă așa întotdeauna. Cu alte cuvinte, vorbim de obiceiul la care românii nu renunță nici în vacanță.

Vezi și: Ce au păţit nişte români care au mers în Constanţa la plajă. Au povestit tot, de asta mulţi aleg Grecia

Care este obiceiul la care românii nu renunță nici în vacanță

Așa cum spuneam la început, genul acesta de situații ne duc câ gândul la celebru personaj interpretat de regretatul mare actor român, Amza Pellea, ”Nea Mărin”, și am putea spune că este obiceiul la care românii nu renunță nici în vacanță.

Vezi și: Coșmarul unei turiste după ce s-a dus în vacanță la Mamaia. Nu i-a venit să creadă ce a găsit pe plajă

Concret, unii români nu renunță la obiceiul de a-și încărca sacoșele cu mâncare, băutură și alte cele, și merg pe plaje, deși aceasta este singura regulă impusă de anumite locații de pe litoral.

Genul acesta de situații au fost povestite de turiștii români, unele dintre ele întâmplându-se pe celebrele plaje din insula Thassos, iar concluzia internauților a fost că ”Scoți românul din țară, dar nu poți să-i scoți românismele din suflet”. Iată cam care ar trebui să fie conduita în aceste situații.

Ce nu trebuie să facă turiștii pe plaje

Dacă unitatea de cazare pe care turistul român a rezervat-o în curte are o piscină și un bar, de obicei nu este permis să-și aducă propria mâncare și băutură și nici măcar apă din cameră. Barul de la piscină este o cafenea și un ”magazin”, așa că, la fel ca în orice altă cafenea, este nepoliticos să aducă propriile băuturi și alimente. În general, dacă fac asta, proprietarii îi vor avertiza probabil pe clienţi.

Vezi și: Ce taxe plătesc românii care vor să ajungă în Thassos cu mașina. Cât te costă vigneta de Bulgaria VIDEO

Un caz similar este și în barurile de pe plajă. Dacă folosesc șezlongurile de pe plajă, turiștii sunt obligați să le plătească sau să comande o băutură. Nu este permis să își aducă propria băutură, iar în unele baruri, există propria apă și mâncare, inclusiv fructe. Cel mai bine este să întrebi înainte de a te întinde pe șezlonguri, pentru a nu te pune într-o situație neplăcută.

Concluzie

Deși acesta este obiceiul la care românii nu renunță nici în vacanță, și apar astfel de situații nepotrivite, în unele cazuri se mai trece cu vederea, dar nu tot timpul și nu peste tot, precum plajele din Grecia, de exemplu. Așa că, mare atenție ce faceți când alegeți un sejur, este important să cunoașteți cât de cât regulile de conduită.

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei lui
Unica.ro
Jador acuzat de agresiune și hărțuire. Caracterizarea pe care i-o face Zanni după despărțirea de Oana Ciocan
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Cod Rutier 2024. Șoferii obligați să oprească mașina. Nu pot conduce peste limită
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
Mediaflux
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Radu Vâlcan, imagini de pe patul de spital. Cu ce probleme se confruntă prezentatorul Insula Iubirii și ce mesaj a transmis
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro