Ce taxe plătesc românii care vor să ajungă în Thassos cu mașina. Cât te costă vigneta de Bulgaria VIDEO

Ce taxe plătesc românii care vor să ajungă în Thassos cu mașina. Cât te costă vigneta de Bulgaria VIDEO
Ce taxe platesc romanii care vor sa ajunga in Thassos cu masina. Cat te costa vigneta de Bulgaria

În plin sezon turistic, românii aleg ca destinații principale Grecia, Turcia și Bulgaria pentru a petrece o vacanță la mare, alături de partenerul de viață, familie sau prieteni. În cazul în care vrei să mergi până în Thassos cu mașina personală, iată câteva lucruri importante pe care trebuie să le știi.

Ce taxe trebuie să plătești, dacă pleci cu mașina în Thassos

Ți-ai luat concediu o săptămână sau două și nu știi unde să te duci în vacanță cu cei dragi? În plin sezon estival, românii aleg să circule cu avionul, trenul sau automobilul personal, pentru a ajunge la destinația favorită de excursie.

În cazul în care vrei să te bucuri de soare și să te bronzezi în apa cristalină de pe plajele din Grecia, internauții au pus la cale un mic ghid care te ajută să descoperi câte taxe trebuie să plătești pe drum, în cazul în care alegi să iei mașina personală.

Iată câteva sfaturi utile de pe pagina de Facebook Forum Thassos:

  • Taxa de pod Ruse costă 15 lei la dus, iar la intors se poate achita doar în leva, euro sau folodind cardul.
  • Vigneta Bulgaria pentru o săptămână costă 15 leva, 1 weekend – 10 leva, iar pentru o lună trebuie să dai 30 leva. Acestea se pot plăti online pe web.bgtoll.bg sau în benzinăriile de pe drum.
  • Taxa de autostradă în Grecia este de  1,9 euro pe sens, se poate plăti cash sau card.
  • Ferry Port Keramoti – > Port Limenas Thassos tarife pe un singur sens: 5 euro / pasager, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani – 3 euro, pentru copiii sub 5 ani este gratuit, autovehicul până la 4,25 m inclusiv – 19 euro sau autovehicul peste 4,25 m – 23 eur. Plata se face în numerar sau cu cardul direct de la ghișeu, când ajungeți.
  • Opțional: puteți opta pentru o asigurare de călătorie și asistență rutieră.

 

Prețuri autocar România – Grecia

Atunci când vrei să mergi în insula Thassos, este important să reții că, pe lângă taxele de drum și viniete, se adaugă și prețul pentru feribot. În total, 4 persoane ar plăti 1056 de lei, dacă ar alege să plece cu o Dacia Logan.

Sfatul specialiștilor este să alimentezi mașina din Bulgaria, deoarece prețurile sunt asemănătoare cu România.

Dacă alegi drumul București – Salonic și retur, combustibilul te va costa în jur de 600 de lei, sumă la care se adaugă taxele de la Vama Giurgiu – Russe și vinieta pentru Bulgaria, adică un total de 672 de lei.

În cazul în care vrei să călătorești cu autocarul, agențiile de turism pun la dispoziția turiștilor curse dus – întors în diverse insule din Grecia cu prețuri începând de la 65 de euro de persoană.

  • 80 € / persoană București – Skiatos
  • 70 € / persoană București – Thassos
  • 65 € / persoană București – Salonic