20 iun. 2023 | 10:18

Încă 10 milioane de euro pentru Gică Hagi. Veste importantă venită în urmă cu puțin timp

Sport
Încă 10 milioane de euro pentru Gică Hagi. Veste importantă venită în urmă cu puțin timp
”Partenerii nu trebuie să vină alături de mine, ci alături de Farul.” - Gică Hagi

Marea surpriză a acestui campionat 2022-2023 este Farul Constanța. Spre surprinderea multora la niciun an de la fuziunea dintre Viitorul și Farul, cu Gică Hagi pe banca tehnică, echipa constănțeană a câștigat campionatul cu un total de 53 de puncte, cu 7 puncte mai mult decât a doua clasată, FCSB, care pierdea în ultima etapă de Play-Off, cu 1-5 în fața Rapidului condus de Adi Mutu. Dar, conform ultimelor informații venite de la Constanța, s-au alocat încă 10 milioane de euro pentru Gică Hagi, de altfel, o veste importantă venită în urmă cu puțin timp.

Fenomenul ”Farul Constanța” și viziunea lui Gică Hagi

Într-un campionat cu multe suișuri și coborâșuri nimeni nu anticipa finalul sezonului 2022-2-23 cu Gică Hagi ridicând trofeul campionatului de-asupra capului, alături de elevii săi de la Farul Constanța. Poate cea mai bună decizie a ”Regelui” a fost fuziunea dintre echipa clădită de acesta, Viitorul și Farul Constanța, iar rezultate stau ca mărturie a acestui demers surprinzător.

Vezi și: „Să antrenez Real Madrid sau FC Barcelona ar fi un vis”. Gheorghe Hagi, interviu în Marca după ce a câștigat titlul cu Farul Constanța

După un sezon regulat cu multe meciuri puternice, Farul avea să termine tot pe primul loc cu 64 de puncte, la acel moment pe locul doi situându-se CFR Cluj, astăzi rămas fără Dan Petrescu pe banca tehnică. Pentru sezonul de Play-Off erau, așadar, nu mai puțin de cinci candidate la trofeu, Farul, CFR Cluj, Universitatea Craiova, FCSB, și Rapid, iar ceea ce avea să se întâmple în etapele de Play-off nimeni nu putea anticipa.

După toate cele 10 etape din acest capitol al Superligii, cu șase victorii, trei înfrângeri și trei egaluri, Farul câștiga din penultima etapă campionatul, după victoria cu 3-2 în fața FCSB-ului lui Gigi Becali. Dar cea mai surprizătoare victorie a venit în etapa a VII-a de Play-Off când a învins Rapid cu 7-2, pe teren propriu.

Vezi și: Farul Constanța este noua campioană a României, după ce a învins FCSB cu 3-2!!! Gheorghe Hagi câștigă titlul după cinci ani, fanii au intrat pe teren – FOTO & VIDEO

Farul Constanța se pregătește de grupele Champions League

Nefiind cap de serie, în această perioadă Farul Constanța se pregătește de grupele Champions League, iar Gigă Hagi este încrezător în lotul pe care îl are la acest moment, dar nu exclude și viitoare achiziții în vederea jocurilor din grupele de calificare pentru Champions League, sezonul 2023-2024.

Vezi și: Gheorghe Hagi, interviu eveniment. Visează la echipa națională și la grupele Champions League, „perlele” de la Farul Constanța sunt de vânzare

Conform celor de la Playsport.ro, Gică Hagi a anuțat deja clubul care este planul său de management, care se întinde, conform informațiilor, pe următorii 10 ani, până în 2027, pretențiile ”Regelui” fiind ca echipa sa să devină o adevărată foță în campionatul intern și să ajungă la statutul de club de nivel UEFA și, de ce nu, chiar de Champions League.

Autoritățile locale alocă încă 10 milioane de euro pentru Gică Hagi

În acest sens, pentru a ajunge la acest desiderat, așa cum a declarat-o de nenumărate ori ”Rgele” Hagi, este nevoie de investiții, de o continuitate în proiectul pe care vrea să-l dezvolte aici. Așa se face că, la nivelul autorităților locale constănțene s-a luat decizia de a loca un buget pentru Farul Constanța.

Vezi și: Gheorghe Hagi patronează un club care face afaceri de multe milioane de euro. Câți bani a primit Farul Constanța în anul 2022 și cum reușește să fie „pe plus”

O parte din acest buget, mai exact 90 de milioane de euro au fost alocați pentru construirea unei noi arene la nivel european. De altfel, conform informațiilor inițiale, bugetul era de 80 de milioane, asta înseamnă că la acest mont autoritățile locale alocă încă 10 milioane de euro pentru Gică Hagi.

Gică Hagi: ”Vrem grupele Champions League”

Odată cu câștigarea campionatului, noul prag de trecut sunt grupele de calificare în sezonul 2023-2024 de Champions League, iar lucrurile nu sunt atât de ușoare pentru Gică Hagi, având în vedere că nu va porni în campanie ca și favorit. În acest context, ”Regele” a făcut apel către investitorii clubului actuali și posibil viitori, spunând că-și dorește ca echipa sa să ajungă la performanța de a depăși echipe precum CFR Cluj sau FCSB:

”Partenerii nu trebuie să vină alături de mine, ci alături de Farul. Eu sunt acționar. Dar Farul nu e al meu. Academia îmi poartă numele, vreau asta. Farul e al tuturor.

Eu am doar acțiuni. Dețin acțiuni, sunt un investitor, am investit în Farul. Atât. În rest, Farul trebuie să aparțină constănțenilor, tuturor. Suporterii vin la meciuri, sunt cu noi.”, declara recent Gică Hagi.

Vezi și: Gică Hagi, umilință supremă pentru Dan Petrescu după victoria echipei Farul Constanța. Cum a reușit să-și facă de râs prietenul

Rămâne să așteptăm startul calificărilor și să vedem ce va face echipa lui Hagi și dacă va reuși să atingă performanța CFR-ului, sau, de ce nu, chiar să o și întreacă.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Șocul unei tinere după ce a gustat ciocolata Dubai. La așa ceva nu se aștepta
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
România a luat total fața Ungariei. Budapesta a recunoscut. Ungurii au fost depășiți
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
SENIORII au DAT LOVITURA! ANUNȚ privind BANII! E bucurie IMENSĂ
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro